• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Finns Magdalena Andersson?

descartes3

”Det finns inte vi och dom!”  Så lyder den senaste pk-bekännelsen från Magdalena Andersson, Sveriges nya finansminister.

Tydligen finns ändå några ”dom” även enligt henne. Det framgick ju nyligen när hon drog ned applåder från studiopubliken hos SVT:s ”Skavlan”. Hon ville inte se sverigedemokrater.

skavlan

Jag har grunnat mycket på vad Magdalena Andersson kan mena med sitt påstående om att ”det inte finns vi”. Menar hon att vi svenskar inte finns?

Finns då ens hon själv? Är det en illusion, att hon skulle existera?

Enligt den franske 1600-tals-filosofen René Descartes finns här ett objektivt kriterium att gå efter – det är att man tänker.

Han kunde således konstatera för egen del, att han existerade.

Eftersom han gjorde just detta.

Tänkte.

descartes1

Frågan blir då – med Descartes kriterium – om Magdalena Andersson existerar.

Som jag vänligt nog konstaterade i fredagsfilm 4 har hon en uppenbar potential av intelligens och ekonomiskt kunnande. Frågan blir dock hur hon förvaltar denna potential!

Efter raden av pk-uttalanden från Andersson framstår det som att hon har stängt av tänkandefunktionen i sin hjärna.

Hur förklara detta? Vad är det som har hänt?

Hur kan annars begåvade människor förvandlas till politiska idioter?!

Magdalena Andersson sitter alltså i vår regering och är minister. Och inte som vilken minister som helst – hon innehar en av de viktigaste bland ministerposter. Hon är finansminister. Redan detta gör det hela extra allvarligt.

Men än allvarligare blir det genom ett annat moment: Magdalena Andersson är långtifrån ensam! Det som hänt med henne har ju hänt också med andra, med förfärande många.

Och spridningen fortsätter  – det är som en epidemi!

Först kan konstateras att hög formell utbildning och ett batteri av fina examina inte utgör någon vaccination mot dumhet, snarare tvärtom. Erfarenheten visar att sådant ofta ger sämre odds för att kunna uppvisa ett elementärt sunt förnuft eller kollektiv självbevarelsedrift.

pktvatt

Min teori är att partiapparater som den socialdemokratiska numera fungerar som en slags mental grottekvarn, som maler ned förmågan till självständigt tänkande. Det är som gigantiska tvättmaskiner, för hjärntvätt.

Den bild jag fått är att det som strömmar ur munnarna på personer som Mona Sahlin, Stefan Löfven och Magdalena Andersson ligger helt i linje med hur också många ”gräsrötter” tänker inom dagens SAP.

Den fråga som därför pockar på ett svar blir: hur har detta varit möjligt? Hur gick det till?

Hur har man tänkt inom partierna, när man där upphört att tänka?


Det närmaste jag kan komma en förklaring är att man arbetar med attityder och känslor samt kedjor av associationer. Ovanpå detta läggs grupptryck och ett ständigt repeterande. Den samlade effekten blir massiv.

korkatparti

För att börja nysta i en ände. Låt mig fokusera på Magdalena Andersons föreställning att den nu pågående invandringen till Sverige ganska snart kommer att resultera i ”betydande intäkter”.

Mao blir det mer som ett tillfälligt utlägg, ett lån eller en investering. Det är pengar som vi snart kommer att kunna få igen (… brukar inneslutas i en Om-funktion – om alla har sin försörjning, om alla har en bostad, etc).

Det är ju knappast en föreställning som kan finna stöd i vare sig hittillsvarande erfarenheter, i vetenskaplig forskning eller överhuvudtaget utanför DN:s kampanjjournalistik.

lognmaskin2

Knutna till stridsropet «ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE» finns en uppsättning undermedvetna eller bara halvt uttalade föreställningar, som här samverkar i en häxbrygd av dumhet:

– alla människor är likadana

– alla människor har samma rätt (minst) till svensk social trygghet 

– alla människor är lika nyttiga för svensk arbetsmarknad

– alla människor har i grunden samma arbetsmoral, vill göra rätt för sig 

– alla människor är lika goda demokrater (rasister undantagna).

I det här attitydpaketet ingår att man själv inte får tvivla eller ifrågasätta. Då riskerar man nämligen att ”spela rasisterna i händerna”. Det finns bara två sidor, bara svart och vitt, ont och gott. Då gäller det att sitta still i båten, så att man inte halkar över till andra sidan.

Till att sitta still i båten och inte avvika finns i huvudsak två skäl.

• Det ena är att man annars ger sig ut i okänd terräng och kan hamna på ett sluttande plan, med någon form av Auschwitz som ändstation.

• Det andra är att man för egen del riskerar sin ställning, kan hamna helt ute i kylan.

SONY DSC

Ett centralt moment i denna politiska korrekthet är verklighetsflykt och önsketänkande.

”Integrationen” (skola, arbetsmarknad, brottslighet) kan aldrig misslyckas riktigt på riktigt. Oavsett hur illa läget är så kan nämligen vi svenskar alltid göra mer, genom att pytsa in mer ”resurser” till ”utsatta” områden och sektorer.  ”Utmaningar” att antaga. Ytterst är det alltid svenska skattebetalare som har bollen och bär ansvaret. Lösningen finns alltid där: höjda skatter. Inga skatter är så höga, att de inte kan höjas litet till.

Ungefär så anar jag att känslo- och tankevärlden kan te sig inom den socialdemokratiska partiapparaten.

Vad gäller Ebola finns tydligen hopp om att vi nu har hittat ett vaccin.

Återstår att uppfinna ett vaccin mot den politiska korrektheten.

2048px-ebola_virus_virion


Läs mer

GULD-läge för (S)!

lador2

18 svar

 1. Magdalena Andersson är måhända inte den skarpaste kniven i lådan men jämfört med Margot Wallström så framstår hon som klarsynt och välinformerad. Till den grad Margot Wallström gjorde bort sig i Ukraina lär ju vara svårslaget. Hylla USA-lakejen Bildt för en väl genomförd statskupp (fast detta har Wallström säkert inte fattat ännu) och ta massmördaren Poroshenko i hand och dessutom skänka våra skattepengar till fortsatt mördande (ja det blir resultatet) är ju skrämmande. Var är den kritiska granskningen från oppositionen? Kritiken från SVT? Tidningar i Sverige har jag redan gett upp, de är bara propagandablad. När blev åsiktskorridoren i Sverige smalast i världen? Tidningar och TV i Nordkorea verkar frispråkiga i jämförelse…

 2. Bra att du här lyfter fram Wallström och Ukraina.

  I ”svenska” massmedia riskerar hon ju ingen kritik för sitt stöd åt kuppregimen.

 3. Bekännelsen ”det finns inte vi och och dom” tycks ha Olof Palme som upphovsman:
  http://morganjohansson.blogspot.se/2014_09_01_archive.html

  Magdalena Andersson har sagt detta:

  ”Vi förhåller oss inte till Sverigedemokraterna. Det är ett parti som delar in människor i vi och dom, ett parti med en sådan värdegrund kommer vi över huvud taget inte att förhålla oss till i något som helst läge”

  Följande behandlingsförslag mot ”politisk korrekthet” kommer från Lars Adelskogh i Skövde och verkar vettigt:

  ”Politisk korrekthet är en sjukdom. Sjukdomar behandlas med läkemedel. Läkemedlet mot politisk korrekthet är fakta. Fakta, fakta och åter fakta.
  Ju allvarligare sjukdom, desto obekvämare fakta måste tillföras i allt kraftigare doser, om patienten skall ha någon som helst utsikt att tillfriskna”.

  • Det kan förmodligen stämma att redan Olof Palme uttryckte sig på detta sätt om ”inte vi och dom”, men sedan har denna fundamentalistiska tolkning kommit smygande – att i princip alla människor i hela världen ska ha rätt att bo i Sverige och bli försörjda av svenska skattebetalare.

  • Eftersom fakta inte biter på politiskt korrekta så tvingas man dra slutsatsen att det är en sinnessjukdom!

 4. Har ni lust att vidga era vyer lite så rekommenderar jag en intervju som definitivt inte är PK. En av de bättre jag lyssnat på. Min slutsats stämmer till 100% överens med vad de kommer fram till i denna intervju. För den oinvigde kan språket tyckas väl rakt på sak men frågan är om vi har tid med att linda in saker längre. Är det inte dags att vi slår hål på att lögner nu?

  http://www.redicecreations.com/radio/2014/07/RIR-140711.php

 5. En folklig frihetsrörelse i Dresden, Tyskland, förtjänar att uppmärksammas i positiv anda;

  • Vackra bilder Sofia. Jag tror att Europas folk håller på att resa sig mot makthavarna. Ungrarna, fransmännen och engelsmännen går före.
   Wir sind das Volk, var det inte så ropen löd 1989/90 vid murens fall? Alternative für Deutschland går nu från ingenting till att bli en maktfaktor. SD fick 800 000 röster och islossningen är i full gång i Sverige. Inom kort ser vi början till slutet på massinvandringen i Sverige. Jag lovar.

 6. I ett gammalt nummer av tidskriften Axess (3/2009), som för övrigt är ett temanummer om ”Multikulturalismens utmaningar”, hittade jag ett stycke som handlar om genusvetenskap men som jag anser vara tillämpbart på andra områden. Såsom det mångkulturella projektet, integrationspolitiken och vissa konspirationsteorier. Citatet är hämtat från en krönika av den för läsarna av denna sajt inte helt okända Tanja Bergkvist och lyder:”Men det är just så här genusvetenskapen föder, göder och reproducerar sig själv och sina anslag – man kommer nämligen aldrig fram till något, av det enkla skälet att inte ens de mest grundläggande antaganden som används i teoribygget bevisats vetenskapligt. Den i samhället rådande könsmaktsordningen utgör oftast både grundantagandet och slutsatsen i dylika rapporter.”
  Om ingen utveckling sker, om samma argument och fraser används gång på gång, om faktaredovisning bemöts med känslostormar och okvädningsord, om inga avgörande bevis kommer fram måste man utgå ifrån att något är fundamentalt fel. Grundantagandet är förmodligen felaktigt men för mycket prestige har satsas på det för att man ska kunna backa. I stället formuleras trossatser som inte får ifrågasättas. Dessa trossatser upprepas gång på gång tills alla i åsiktskorridoren godtagit dem. De mekanismer som redovisas ovan gör att ytterst få människor vågar ifrågasätta dem och då med för individen allvarliga konsekvenser som följd.

 7. Sofia, moderaterna styrs i mångt och mycket fortfarande av Carl Bildt och hans gammelmoderater, och det stämmer med uppfattningen att CB är lierad med denna världshärskargrupp. Så utan CB:s stöd så blir man inte ny partiledare inom M oavsett vilket stöd man har i partiet för övrigt. CB:s maktambitioner har alltid varit större än de han kunde få som statsminister i lilla Sverige och hans agerande för NWO ska ses i detta ljus. CB:s megalomania tar sig alltmer groteska proportioner då han ju inte vill kallas mellanstor hund utan som en Grand danois. Dock är CB bara en liten fähund som borde buras in.

 8. Sofia, jag delar helt din uppfattning. Det är bara att fundera på varför man är så mån om att trycka in invandrare till alla västländerna? Varför duger inte ursprungsbefolkningen? Finns här en rasistisk agenda där man anser att ursprungsbefolkningen inte duger?

  Det är klart att det är en agenda och det finns 1000 bevis på det också. Ett är väl Greve Coudenhove-Kalergi, grundare av Pan-Europeiska Unionen. Han som vill att framtidens Europé ska vara av Eurasisk-Negoid blandning. Han har mycket att säga om framtiden för Europa, vilka som ska styra och varför Europas aristokrati fått lämna rum för en annan på tronen.

  Vore det inte för att han faktiskt skrivit detta skulle man tro att allt var en ondskefull plan påhittad av en dåre på sinnessjukhus utan bäring på verkligheten. Nu är det inte så utan hans skrifter och tankar utgör själva fundamentet för EU.

  Därför är det också begripligt det som sker i Europa idag. Man följer bara planen. Många vill inte tro på detta trots att det är fakta. Man vill blunda och tro att det är ett konspirationspåhitt. Inga bevis tycks rubba tror på att allt är MP’s fel.

  Frågan är bara vad som krävs? Hur många bevis behövs för att annat vettiga människor också ska vakna och inse att här finns något mer som är på gång än en slumpmässig händelse med galna politiker.

  http://www.redicecreations.com/article.php?id=32145

 9. Följden av världshärskarnas politik mot de europeiska folken är inte bara rasblandning med MENA-folk på sikt; det innebär att de europeiska folken förvagas/knäcks ekonomiskt, hälsomässigt, reproduktiv förmåga minskas, livskvalitén minskar och företagandet minskar.
  Vår rätt att bestämma över våra egna liv tas ifrån oss.

 10. Den finländske presidenten Juho Kusti Paasikivi uttalade de bevingade orden: all visdoms begynnelse börjar med ett erkännande av fakta.

  Kusligt om merparten av ledande politiker i västvärlden idag inte längre accepterar denna grundläggande sanning.

  Än mer kusligt blir det när de största medierna och t.o.m. vetenskapssamfundet drabbas av sjukan.

  Jfr ex. förföljelsen av nobelpristagaren Watson som av allt att döma offentligt uttalat en obekväm sanning och som av allt att döma endast fått marginellt stöd från vetenskapssamfundet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: