• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Fyra s-ministrar

4snillen

Veckans fredagsbio, ”(S)nillen (S)pekulerar,” granskar fyra s-ministrer:

• Magdalena Andersson

• Morgan Johansson

• Åsa Regner

• Ardalan Shekarabi


malan2

Filmtiteln är ju aningen elak, antyder att de fyra inte är vidare begåvade.

Egentligen behöver så inte vara fallet, bland dem finns både intelligens och utbildning.  Vad som händer, när den politiska korrektheten slår till, är dock att tankeverksamhet och observationsförmåga till stor del stängs av.

pkdum

Tydligt framgår detta beträffande vår nya finansminister, Magdalena Andersson, som tror (eller i varje fall säger sig tro) att den aktuella invandringen kommer att generera ”betydande intäkter”. I filmen får hon svar genom citat från Tino Sanandaji.

sskatt2


Där citeras även en annan klarsynt ekonom, Jan Tullberg, författare till boken ”Låsningen”.

På Fria Tider skriver han om tiggeriet:

”Ett argument som inte framförs till tiggeriets försvar är påståenden om ‘berikande’. Att tiggeriet är en belastning för samhället är uppenbart, men upplevs som ett otillräckligt argument. Svensken har blivit så domesticerad att han inte kan stå för det svenska kollektiva intresset. Den som är väluppfostrad vet att det är ’de andras’ perspektiv som är det rätta.”

11.svensKOR2

 ”Det råder en flykt från komplikationer och besvär. Det är lätt att intala sig att godispåsen till barnen och en slant till tiggaren inte är undfallande mesighet utan generositet; det känns bättre så.”

”Det är bättre för karriären att vara den medkännande än den problemlösande. … Ett antal politiker utfrågades i media om sitt personliga beteende: de svarade alla: ’jag ger ibland’. Snällismen ligger som en våt filt över problemet.”

snallism

Här kommer filmen:


 

I TV:s nyhetsrapportering talas det om ”migranter”, som har ”rätt” att stanna tre månader i Sverige.

Vad det handlar om är EU-regler för att möjliggöra sökande av arbete i annat EU-land.

Något försörjningsansvar föreligger där inte från svensk sida!

samordnare

Så här skriver Stockholms stad på sin webbsida:

Vistelse de tre första månaderna

Som EU-medborgare har du rätt att studera, arbeta eller enbart vistas i Sverige utan uppehållstillstånd i upp till tre månader. Detta gäller även för dina familjemedlemmar. Förutsättningen för din rätt att vistas är bland annat att du som besöker Sverige inte är en belastning för biståndssystemet.

sthstad


 Läs mer

Avpixlat om tiggare

Fria Tider om tiggare 

Malmström kan

10 svar

 1. Beundrar dig verkligen Jan som kan hålla en sådan saklig ton och anständig debatt i detta Dårhus.

 2. Bre Jan, regeringen framstår alltmer som ett ängslig och osäkert barn som är rädd för att få stryk om den gör fel. Pappa Public Servic och mamma Bonnier och morbror Stampen med den stöddige kusinen Robert Ascberg håller ett vakande öga så att inte den nya regeringen tar några snesteg i riktning från pk-ismen.

  Den förra regeringen hade åtminstone självförtroende att regera om än i fel riktning och det med en viss pondus. Dock tacklade man av i slutet av mandatperioden. Stridshingsten visade sig ju egentligen vara ett tjurigt och bprtskämt barn som totalt flippade ur när valframgånen uteblev.

  Det tyder på en avsaknad av proffessionalism och ansvar, blir det inte som man tänkt sig släpper man allt och rusar iväg.

  Ja Kalle, för min del är det rätt lätt att hålla en saklig ton i dårhuset. När man betraktar dem som vårdtagare som inte förstår bättre eller hamnat i klorna på en sekt så har man överseende med deras tillkortakommanden. Är man sig lugn och skojar till det lite som Jan gjort får man mycket bättre effekt än att bara kräka ur sig otidigheter.

 3. Det kan synas bestickande att jämföra Sverige med Walt Disneys värld och i denna fredagspostning syns självaste Kalle Anka. Så varför inte besöka Ankeborg för att se hur de hanterar en massinvandring liknande den vi genomlider. Var så god, en tidningsanka: http://www.friatider.se/invandringspolitik-la-ankeborg

  • Globalistpropagandan är en gas som tränger in överallt där det finns människor. T.o.m. i serietidningar som barn läser…
   Ömsom lustgas, ömsom giftgas.
   (Du fick rätt om SD 13%, se kommentar ovan)

 4. Oj då! 13 rätt på en lördag kan göra en man till miljonär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: