• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Mot rättsstaten, mot glesbygden

 Tidigare har jag här på bloggen skrivit om dödskörningen vid Hjulstabron 2013, ”Polisarbetet och Persson”.

falls

Svea hovrätt har nu fastställt den dom som en tingsrätt tidigare dömt ut. Ett polisbefäl dömdes alltså för att ha försökt stoppa framfarten för två bensintjuvar och fartdårar genom att beordra öppning av Hjulstabron,  i mars 2013. De omkom när de körde förbi stoppljusen och genom bommarna i ett försök att flyga bilen över hindret.

LOGIKEN I DENNA DOM är att bilförare inte behöver själva bära ansvaret för hur de framför ett fordon. Broöppningen var ju ett helt förutsägbart och redan mycket väl markerat fast hinder.

rodlysen

Ur bloggen ”Morgonsur”:

Ansvaret för att anpassa sin framfart till en känd och förutsägbar trafikbild torde som jag ser det enligt all logik helt och hållet ligga på föraren – vare sig man är jagad av polisen eller ej. Denna grundprincip skall inte förändras oavsett polisen har något att göra med att bron fälls upp eller ner – eller att tåget passerar eller ej.

Trafiksituationen är ju s a s redan skyltad och varnad för enligt alla konstens regler.”

KONSEKVENSEN lär bli mindre motiverade poliser. De vet nu – om de inte redan visste det – att de riskerar mer om de försöker stoppa brottslingar än om de förhåller sig passiva.

Hovrättens som riktar sig därmed mot rättsstaten.

”Morgonsur”:

”…ett rättssystem som inte kan upprätthålla sin auktoritet är inget rättssystem. Inte ens om det lyckas få de flesta av de mest skötsamma av oss att lydigt stanna och betala våra böter. Ett rättsystem utan auktoritet är som en hockeydomare som låter de starkaste spelarna spela vidare även om han/hon blåst av,”

jarfalla

De som här drabbas, om polisen passiviseras,  är mackägare och deras kunder.  Särskilt vanliga kan bensinstölder vara i områden som Järfälla i Stockholmsregionen och Svedala i Skåne.

En mackägare vittnar om maktlösheten:

Senast någon tankade utan att betala var i fredags. Då förlorade jag 1000 kronor som jag inte får någon ersättning för överhuvudtaget,..”

”– Detta är ett stort problem för oss. Problemet är också att det inte blir något kännbart straff för dem som smiter från räkningen. Vi har övervakningskameror men det hjälper inte. Folk verkar ha tappat respekten för vad som är ditt och mitt i vårt samhälle.”

Det verkar ändå vara så att detta är särskilt allvarligt i glesbygdsområden, dels genom att vinstmarginalerna där är snävare, dels genom att nedläggningar av bensinstationer där slår hårdare mot lokalsamhället.

Det gör att hovrättsdomen slår också mot glesbygden.

btjuv


PS

K-O Arnstberg refererar om Frankfurtskolan:

”För att nå ytterligare framgång i sin tysta kulturella revolution – utan att för den skull berätta om sina framtidsplaner – rekommenderade skolan bland annat följande tillvägagångsätt:

 1. Beskriva sina motståndare som rasister.
 2. Kontinuerlig förändring för att skapa förvirring.
 3. Utbilda barn om sex och homosexualitet.
 4. Underminera skolans och lärares auktoritet.
 5. Stor immigration för att förstöra identiteten hos människor.
 6. Befrämja omåttligt drickande.
 7. Tömma kyrkorna.
 8. Ett opålitligt rättssystem med partiskhet mot brottsoffer.
 9. Ett beroende av staten eller statliga förmåner.
 10. Kontroll av media.
 11. Uppmuntra nedbrytningen av familjen.”

16 svar

 1. Vi kan varje dag konstatera att Sveriges högsta makthavare leder Sverige nedåt på ett sluttande plan.

  (Beröm för den senaste filmen – riktigt bra!)

  • Så är det Sofia. Raset har börjat och det går allt fortare nu. Bor i Västerviks kommun och läste just innan på Västervik Tidningens E-sida http://www.vt.se att vårt Landstings Hälsocentraler går back med 35 miljoner, varför det kan leda till uppsägningar av personal. Varför det riskerar bli så är inget förvånande med de enorma kostnader som de invällande ointegrerbara för med sig.

 2. Kollade bloggen morgonsur. Antingen en enorm aningslöshet eller helt enkelt läbbiga åiskter.
  Ett exempel:
  http://morgonsur.wordpress.com/2014/08/15/om-varfor-islamiska-staten-is-ar-har-for-att-stanna/#comment-6585

 3. Ops! Tanken var inte att länka till min kommentar utan till artikeln:
  http://morgonsur.wordpress.com/2014/08/15/om-varfor-islamiska-staten-is-ar-har-for-att-stanna/

 4. Mackägare behöver börja med att ta betalt innan folk tankar. Ja det vore obekvämt men allvarligt. Jag skulle ha _full_ förståelse för att det behövs i vårt utlännings-invaderade Sverige.

 5. Ansvar får ej utkrävas, krav får ej ställas med undantag för vissa specifika grupper. Vi får allt fler frälsen i Sverige på vilka man inte verkar få ställa några som helst krav. Om Hjulstabron nu var snedställd och röd stoppsignal var på och bom nerfälld och fartdårarna väljer att köra ändå så skall alltså en polis åtalas enligt den nya logiken. Den enda rimliga grund jag kan se för ett åtal skulle vara om ansvarig polis valt att inte öppna bron och låtit tjuvarna komma undan!

 6. Antag att polisen avstått från att beordra broöppning och jagat det misstänkta fordonet med traditionella medel, biljakt. Antag att de misstänkta då orsakat en allvarlig trafikolycka med flera oskyldiga dödade och skadade. Med tanke på deras körsätt är det inte helt osannolikt, så trots domen har poliserna gjort rätt och sannolikt sparat oskyldigas liv.

  Om ett fartyg hade passerat den aktuella tidpunkten hade då befälhavaren på fartyget ställts till ansvar eller hade brovakten i så fall fällts för mord alternativt dråp?

  Domen är helt huvudlös och lär få till följd att polisen hellre avstår från att ingripa än att riskera åtal för att ha skött sina åtaganden.

  Frankfurterskolan flyttade sin verksamhet 1934 från Tyskland till USA och återkom först 1950. En kulturmarxistisk instution driven och finnansierad av de utvalda. Denna skola har varit och är navet till vår undergång.

 7. Blir polisen också ansvarig om de lägger ut en spikmatta, föraren förlorar kontrollen, sladdar av vägen? Här torde ju hindret varit ännu mer uppenbart än vad en spikmatta är, daltandet med brottslingar fortsätter.

 8. Verkar vara hög tid att rikta strålkastarna på domstolsväsendet. Även Leif GW Persson var inne på att det är en politiskt fråga hur domstolarna dömer. I det fallet handlade det dels om att inte sätta dit vaneförbrytare för att fängelserna då skulle bli överbelagda. Dels om att det är synd om brottslingarna, som behöver vård och inte straff.

 9. Vi måste ju utgå från att svensk polis är politiskt styrd av regeringen och högsta polisledningen får avgörande direktiv från denna.

  Detta förklarar ju att polis ute på fältet inte har möjligheter att effektivt bekämpa ligister som är invandrare, speciellt om de invandrat från Mellanöstern och Nordafrika.

  Svensk polis är alltså redan delvis neutraliserad och de kriminella har redan fått gräddfil och större spelrum.

  I det här speciella fallet följs samma destruktiva linje: förbrytarna får en gräddfil och behöver inte helt ta ansvar.

  Slutsats: en stor del av makthavarna anammar Frankfurtskolans sjuka ideer och detta får destuktiva konsekvenser för hela samhället.

  Det är synd om folket.

  Frågan är om det längre finns något alternativ till att bilda medborgargarden?

 10. Ukrainian General: “Ukraine is under Zionist occupation … —– English subtitles, 2:40

  • USA också…..se bara på Obamas nya exekutiva order. Hans styrs direkt av sin Jarl David Axelrood. Vaknar inte USA nu, och då menar jag alla vita där, kommer landet för evigt att styras av mestiser. Vilket öde. Vilket jävla förfall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: