• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Novembersorti på G

Idag är det söndagen den 16 november.

Det betyder att, nu vid midnatt, har 16 novemberdagar passerat.

Återstår då bara ytterligare 14!

Som framgår av detta diagram:

novdia

Inte nog med detta: för varje ny novemberdag som vi tillryggalägger kommer det att vara en novemberdag mindre kvar fram till den 1 december.

Då har vi redan passerat första advent, som blir söndagen den 30 november.

Många menar att det är vintersolståndet som gäller.

Detta infaller redan före jul – den 21 december.

vsol

Det kan jag iofs hålla med om – att vintersolståndet är den tidsmässigt avgörande punkten – men för mig ger det ”vittring” på detta så snart vi kommit in i december.  Våra traditioner med ljus och belysning hjälper ju till. Kommer det dessutom litet snö så blir det också ljusare.

Jag gillar vintern.

stearinljus

Och jag har alltid gillat rock’n roll.


 

PS

Den 3 december blir det förhoppningsvis klart att den vedervärdiga muppregeringen fälls.

Då kan det s.a.s. bli ”klackarna i taket” ute i stugorna!

 

 


 

PPS

Äntligen måndag!

Annonser

8 svar

 1. Den 3:e december kommer jag fira dubbelt, inte nog med att november då är över sedan några dagar och vi är närmare vår igen så kommer regeringen fällas och det utlyses nyval.
  2015 kommer bli ännu bättre än vad 2014 var när det gäller svenskvänliga framgångar i riksdagsval.

  En liten fundering so jag har som någon kanske kan svara på.
  Om det nu är så att det blir nyval så är det väl bara för riksdagen som det blir nyval, inte för kommun/landstingsval?

  • Ja.

   Men inte ens för riksdagen blir det med någon automatik något nyval för att regeringens budgetförslag fälls. Troligare blir en regeringsombildning.

   De sju inom 7-klövern står ju varandra politiskt så nära, att det utan problem borde kunna bilda en gemensam koalitionsregering.

   Deras skiljaktigheten är numera bara ett spel för galleriet. Se t ex hur Annie Lööf (C) befarar att de borgerligas budgetförslag med hjälp av SD ska vinna majoritet, hon ser detta som ett möjligt problem.

   • Det verkar ju lite (mycket) besynnerligt att Annie Borgerlig inte vill att deras eget budgetförslag ska vinna … Det verkar därmed som om det ligger något fördolt i detta som inte ska få komma fram … Och det gör det nog – dvs att det är ett förslag i luften som saknar värde för landet.

    Jag gillar inte riktigt det där med extraval heller – kostsamt och inte lämplig tidpunkt. Dessutom tror jag inte att de där alla panikslagna jäklarna önskar detta heller. Det blir socialmoderaterna för hela slanten … den slant som inte finns kvar i kassakistan.

    Hur var det nu med det där EU-besöket som någon skulle göra med mössan i hand och tom plånbok? Söka bistånd för alla lycksökare som vi ‘tvingas’ ta emot här …

    Ena stunden slår man sig för bröstet och skryter med sin förnämliga ekonomi – det där med stormakten som klarar att ta emot hela världen här – den andra krypande: ‘Det är så synd om oss som lånat över skorstenen … Hilfe, help, au secour …’ Allt medan övriga EU och världen rycker på axlarna – svenskar är galningar – och Reinfeldt och Borg går vidare till lyxiga jobb därute …

    För övrigt gillar jag inte alls vintern med mörker, kyla och … och ingen kan jag vända mig till för att få gratis varma kläder eller ny mobiltelefon … …

   • Begreppet ”kedjeinvandring” känner vi ju till. Det som gjorde att ynka 205 kvotflyktingar av assyrier/syrianer från Libanon till Sverige 1967 gjort att hela Södertälje nu fått en ny prägel.

    Här slår det mig att vad som nu kan bli aktuellt är en slags ”kedjegodhet”:

    • Först är vi svenskar goda upp över skorstenen så att vi själva hamnar i nödläge.

    • Sedan får vi vädja till övriga EU-länder, att vara så goda att rädda oss ur den nöd vi dragit på oss.

    Frågan är bara – vilka ska sedan var så goda och rädda dessa andra EU-länder?

    BÄTTRE är nog att varje folk från början mobiliserar ett nödvändigt mått av sunt förnuft och tar ansvar för sin framtid.

   • Ja det är ju mycket märkligt hur de agerar nu hur kan Lööf befara att deras egen budget ska få gehör.
    Det vi ser nu är ett ordentligt demokratiskt problem, det är ju inte så här en demokrati ska skötas.

    Ska ändå bli intressant att se hur de hanterar detta kaos de har, jag gillar när det är kaos hos mupparna.

   • Nyval lär sjuklövern försöka undvika i det längsta då man vet att det skulle gynna SD. Nu när stridshingsten hat lämnat manegen är det väl inte omöjligt att se en koalition mellan S+M. Att Annie Lööf oroas över att SD ska stödja Alliansens budget och dessutom önskar lagstifta mot möjligheten tyder på panik i pk-lägret.

    Den etablerade journalistkåren, utom några få undantag, och sjuklövern har inga som helst betänkligheter att överge demokratin i sin iver att utestänga SD och andra nationalister ur både debatt och inflytande. När man lever på en lögn lever man osäkert, när som helst spricker bubblan och sanningen ut spricker ut i full blom.

    Sanningen sprids varje dag bl.a tack vare Jan Milld och många andra frivilliga som utför ett stort oegennyttigt informationsarbete för Sveriges väl och ve. Allt fler inser att sjuklövern drar ner detta land i kaos och misär om dessa får fortsätta härja.

    Annie Lööf:s utspel är en ren spark mot landets väljare, dels mot SD:s men även mot Alliansens och sina egna väljare. Hon vill inte ha Riksdagens stöd för sitt eget förslag vilket är heltokigt. Meningen med att lägga egna förslag i parlamentet är väl att de ska bifallas av majoriteten, att tycka något annat verkar som sagt märkligt.

    Fast ur ett annat perspektiv kanske hennes uttalande inte är så märkligt, mera avslöjande i så fall. De flesta av er läsare känner till Bilderberggruppen och det finns många som menar att denna illustra samling är de som sitter på den ultimata makten i västvärlden och det är de som avgör vilka beslut som får fattas i respektive parlament och som också bestämmer vilket eller vilka partier som skall sitta närmast köttgrytorna.

    Styrningen av valresultatet sker genom mainstream media som har den uppgiften från tid till annan att framhäva eller negativisera endera politiska blocket så att önskat valresultat nås. Det nuvarande parlamentariska läget i Riksdagen fanns inte riktigt med på kartan så därför är nu förvirringen stor. Tanken var nog att MP skulle fått SD:s valresultat eller något mer. I skenet av att verkligheten inte stämmer med de order man fått av Bilderbergarna är man beredd att inskränka demokratin ännu mer för att tvinga verkligheten att stämma efter ritningen.

    Inom ett par veckor har vi 1:a advent med ljus och musik, starten på nedräkningen fram till jul. Sedan går vi in i ett nytt år med hopp om en bättre framtid för vårt sargade land och folk. Så sprid denna blogg till alla ni känner så vi får fler med oss på resan mot ett Sverige utan etniska, kulturella och religiösa motsättningar.

 2. Jag är inte helt säker på att ett nyval skulle gynna SD. Det kan mycket väl bli så att SD ses som problematiska och konfliktbenägna om deras röstning i riksdagen orsakar en regeringskris. Media kommer nog med stor sannolikhet göra sitt bästa för att SD skall framstå så åtminstone. Det kan dessutom ligga någonting i det ifall SD röstar på det borgerliga budgetförslaget just av den orsaken att de vill framkalla en regeringskris.

  • I en bemärkelse är regeringskrisen redan ett faktum, alltsedan tillträdet av s-mp-regeringen.

   Om denna regerings budget fälls i riksdagen blir den mest troliga följden inte ett nyval, utan en regeringsombildning.

   En regeringsombildning som tydliggör att blockpolitikens tid är förbi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: