• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Fredagsbio3: Muppministrar

Skärmavbild 2014-11-13 kl. 19.12.34

S-ledaren Stefan Löfven fattade alltså det obegripliga beslutet att gå i koalition med Miljöpartiet för att bilda en minoritetsregering.

Och totalt 24 ministrar – varför så många?

SvD skrev:

”Stefan Löfvens ministerlista innehåller många överraskningar, men den stora gåtan torde ändå vara det stora antalet ministrar. Några titlar väcker mer frågor än de ger svar. Vi har numera, exempelvis, en Strategi- och Framtidsminister, en Gymnasieminister och en Folkhälsominister. Det är klart att det blir en del kohandlande när två partier ska samsas om regeringen, och att man kanske får uppfinna någon ny titel för att kunna blidka bägge parter – men hela 24 ministrar?”

Så stora har regeringarna inte alltid varit.

edenbranting

År 1917 bildades också en koalitionsregering, mellan liberaler och socialdemokrater, med partiledarna Nils Eden och Hjalmar Branting.  Den regeringen hade bara 10 ministrar.

Per-Albin Hanssons s-regering 1932 hade fortfarande inte mer än 12 ministrar.

Tage Erlanders regering från 1951 hade 17 ministrar.

När Olof Palme tog över 1970 drog det dock iväg, med ungefär samma antal som nu Stefan Löfven.


Veckans fredagsbio – den tredje i ordningen – granskar tre av de sex miljöpartisterna i regeringen:

Gustav Fridolin

Åsa Romson

Mehmet Kaplan


einstein

Beträffande Fridolin tas upp 

– dels hans konstant överfyllda plånbok, kommenterat av Jimmie Åkesson

– dels hans insatser som skolminister.


beckholmen

Åsa Romson har sedan sitt tillträde som MP-språkrör 2011 verkligen ”bjudit på sig själv” genom att antal färgsprakande uttalanden.

Bl.a. tas i filmen upp

– båtmålandet

– libyenuttalandet 2011

– tunnelbanedeklarationen.

jatokio


Beträffande bostadsminister Mehmet Kaplan tas upp

– dels hans jämförelse av IS-rebeller med finlandsfrivilliga

– dels hans inhopp som ”biträdande utrikesminister”

(uttalandet av Thomas Gür är det jag som läser upp, med något förvrängd röst, för att skilja ut det från det som är mina ord).

turkietmk


Här kommer filmen:

 

Till detta kan fogas uppgifter om partisympatier inom våra massmedia.

En undersökning har visat att om Sveriges journalister skulle avgöra Sveriges riksdags sammansättning skulle Miljöpartiet få  41 procent av rösterna.

Än tydligare blir Miljöpartiets dominans på Sveriges Radio och Sveriges Television – där får MP egen majoritet, där är 54 respektive 52 procent av alla journalister miljöpartister!

svt


Och alla miljöpartisters arbete har givit resultat:

asylput14


 

muppspark


 

Läs/se/hör mer:

Arnstberg: Extremliberalerna

Bostadsministern: Växande frågetecken

Boken Mörkläggning: Miljöpartiets invandringspolitik

Fredagsbio2: Sjöstedt och SÄKERHETEN

Fredagsbio1: Tar Löfven ANSVAR?

Annonser

15 svar

 1. Kanske man borde börja tala om olifanten i rummet istället. Då dessa påminner om elefanter men är så mycket större. Tänk att få så några olifanter storma in på Rosenbad. Det hade varit en syn för gudar.

 2. Fröken Romson lär bjuda på många tabbar framöver, frågan är varför hon besitter den position hon gör inom MP, är det brist på folk eller är det något annat.

 3. Socialdemokraterna har väl alltid gått i storfinansens ledband?
  Miljöpartiet har som tidigare påpekats – föga med naturvård att göra.
  Det finns tillräckligt många puzzelbitar på plats redan för att mönstret tydligt framträder:
  MP är agenter för NWO-diktaturen.

  • Du menar JWO = Jew World Order. Amerika är styrt av AIPAC judemaffian. Amerikansk imperialism betyder egentligen judisk imperialism. Sök på PNAC. Neo-con = judar.

   The Israel Lobby (Marije Meerman, VPRO Backlight 2007)

   http://m.youtube.com/watch?v=N294FMDok98

   Vid 32 min förklarar AIPAC-juden Richard Perle på två minuter hur judemaffian gör för att styra kongressen.

   • ”Once we squeeze all we can out of the United States
    it can dry up and blow away.”
    Benjamin Netanyahu
    Och de gör nästan likadant med Sverige, men de skickar hit muslimerna och låter dem krama ut allt ur oss, så att vi sedan kan torka upp och blåsa iväg.
    Och SD stöder staten Israel, och har sedan mage att kalla sig för sverigevänner!?
    De som röstar på SD, säger sig vara vakna, och vill väcka andra, men de är endast vakna med ett öga. Och ser man bara med ett öga så blir det dåligt med djupseendet.

 4. Byt ut British Establishment mot den svenska ministären;

 5. Lite OT. Vad tror ni om detta upprop av ”Rädda Sverige från vansinnet”?

  http://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/29-radda-sverige-fran-vansinnet/

 6. Det är inte bara regeringen som agerar oprofessionellt utan även oppositionen denna gång i form av Annie Lööf (C) som kräver lagändring på, att ett parti enbart kan rösta på sitt eget förslag, alternativt lägga ner sin röst. Detta med anledning att SD eventuellt fäller Lövéns regering och röstar på Alliansens förslag.

  Hur urbota korkad får man vara, en representant, en politisk ledare går ut och föreslår något så galet som att urholka demokratin. Vad ska vi med en Riksdag till om ledamöterna inte kan rösta på alla liggande förslag.

  Bostadsministern Mhemet Kaplan är misstänkt för att ha deltagit i, och godkänt beslut som fått en miljon kronor att ha runnit iväg på oklara vägar. Han hade varit mötesordförande vid några möten med Husby Islamiska kulturcenter och klubbat beslut som det råder tveksamheter kring.

  Migrationsministern Morgan Johansson skall söka bidrag från EU:s massflyktsfond!!? (det finns tydligen en sådan) för att klara anstormningen av s.k. flyktingar till Sverige. Han tror och hoppas att nästa stora fotbollsidol ska vara en Syrier.

  Det är lika smart som att spela lotto för hela lönen månad efter månad och aldrig vinna något, du förlorar allt istället. Familjen, självrespekten, vännerna och till slut jobbet och bostaden. Samtidigt som dåliga känslor måste dövas med kemiska medel. I det här fallet förloras en hel nation och ett helt folk.

  Bara att höra Fridolin Romson och övriga gänget gör att man rodnar över ryggen i skam över att ha sådana oduglingar till politiska ledare. Den som satte lite must och färg på debatten nu i veckan var Rickard Jomshof vars motdebattörer, Veronica Palm (S), inte ens tordes gå upp i svaromål utan valde att twittra om hur jävla vidrig Rickard Jomshof är.

  Istället för att ta debatten i kammaren där den skall tas, fegar man ur och baktalar sina politiska motståndare på twitter. Det är värre än i förskolans sandlåda, det är ynkligt och fegt att inte ta debatten när man får den serverad. Sjuklövern har oräkneliga ggr trumpetat att nu ska man ta debatten med SD och med resten av nationalisterna men när man får möjligheten att tvåla till SD då lämnar man walk over.

  Jag hoppas på nyval snarast, eller kanske lite senare nästa år när sjuklövern både trampat i klaveret ett antal ggr och bajat i det blå skåpet för att ge lite extra skjuts åt SD.

  Tack Jan för filmen, dina filmer gör att man ser lite klarare och tydligare på hur usla våra pajasar till regering är.

  • Tack för de uppmuntrande orden!

   Jag har ju den ”dubbla agendan” att både själv ha roligt när jag gör filmerna och kunna roa andra. Förhoppningsvis lämnar jag samtidigt ett bidrag av politisk nytta.

   PS
   Bra tips om Veronica Palm och hennes twittrande.
   Någon som där kan servera mig några användbara citat
   ?

 7. Saxat från Avpixlat, citat av Veronica Palm:

  ” – Det var klassisk rasism och den här gången riktad mot muslimer, att rabbla upp grupper och företeelser som inte är bra, som terrorism. Det han gjorde var att ge bilden av att det är en del av den muslimska kulturen eller islamska traditionen. Det är inget annat än att sprida fördomar kring muslimer och det är islamofobi.

  Sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen har jag hört mycket eländiga saker men jag har aldrig hört något så tydligt förut som har hela sin utgångspunkt i ett hat och förakt mot islam.

  Jag mådde dåligt. Jag upplevde det som ett icke-traditionellt svenskt beteende att stå i ett folkvalt parlament att häva ur sig den typen av fördomar och rasism. Vi har ett rasistiskt, ett högerextremistiskt parti och då är det inte konstigt att de beter sig rasistiskt även i riksdagens talarstol. Sedan blev känslan ännu starkare av att Björn Söder, SD, var talman mitt under den diskussionen.”

  Här är orsaken till vreden.

 8. Råkade komma över denna text om rapmusik, har alltid undrat hur rap kan kallas musik öht. ”The Secret Meeting that Changed Rap Music and Destroyed a Generation”

  Hello,

  After more than 20 years, I’ve finally decided to tell the world what I witnessed in 1991, which I believe was one of the biggest turning point in popular music, and ultimately American society. I have struggled for a long time weighing the pros and cons of making this story public as I was reluctant to implicate the individuals who were present that day. So I’ve simply decided to leave out names and all the details that may risk my personal well being and that of those who were, like me, dragged into something they weren’t ready for.

  Between the late 80’s and early 90’s, I was what you may call a “decision maker” with one of the more established company in the music industry. I came from Europe in the early 80’s and quickly established myself in the business. The industry was different back then. Since technology and media weren’t accessible to people like they are today, the industry had more control over the public and had the means to influence them anyway it wanted. This may explain why in early 1991, I was invited to attend a closed door meeting with a small group of music business insiders to discuss rap music’s new direction. Little did I know that we would be asked to participate in one of the most unethical and destructive business practice I’ve ever seen.

  The meeting was held at a private residence on the outskirts of Los Angeles. I remember about 25 to 30 people being there, most of them familiar faces. Speaking to those I knew, we joked about the theme of the meeting as many of us did not care for rap music and failed to see the purpose of being invited to a private gathering to discuss its future. Among the attendees was a small group of unfamiliar faces who stayed to themselves and made no attempt to socialize beyond their circle. Based on their behavior and formal appearances, they didn’t seem to be in our industry. Our casual chatter was interrupted when we were asked to sign a confidentiality agreement preventing us from publicly discussing the information presented during the meeting. Needless to say, this intrigued and in some cases disturbed many of us. The agreement was only a page long but very clear on the matter and consequences which stated that violating the terms would result in job termination. We asked several people what this meeting was about and the reason for such secrecy but couldn’t find anyone who had answers for us. A few people refused to sign and walked out. No one stopped them. I was tempted to follow but curiosity got the best of me. A man who was part of the “unfamiliar” group collected the agreements from us.

  Quickly after the meeting began, one of my industry colleagues (who shall remain nameless like everyone else) thanked us for attending. He then gave the floor to a man who only introduced himself by first name and gave no further details about his personal background. I think he was the owner of the residence but it was never confirmed. He briefly praised all of us for the success we had achieved in our industry and congratulated us for being selected as part of this small group of “decision makers”. At this point I begin to feel slightly uncomfortable at the strangeness of this gathering. The subject quickly changed as the speaker went on to tell us that the respective companies we represented had invested in a very profitable industry which could become even more rewarding with our active involvement. He explained that the companies we work for had invested millions into the building of privately owned prisons and that our positions of influence in the music industry would actually impact the profitability of these investments. I remember many of us in the group immediately looking at each other in confusion. At the time, I didn’t know what a private prison was but I wasn’t the only one. Sure enough, someone asked what these prisons were and what any of this had to do with us. We were told that these prisons were built by privately owned companies who received funding from the government based on the number of inmates. The more inmates, the more money the government would pay these prisons. It was also made clear to us that since these prisons are privately owned, as they become publicly traded, we’d be able to buy shares. Most of us were taken back by this. Again, a couple of people asked what this had to do with us. At this point, my industry colleague who had first opened the meeting took the floor again and answered our questions. He told us that since our employers had become silent investors in this prison business, it was now in their interest to make sure that these prisons remained filled. Our job would be to help make this happen by marketing music which promotes criminal behavior, rap being the music of choice. He assured us that this would be a great situation for us because rap music was becoming an increasingly profitable market for our companies, and as employee, we’d also be able to buy personal stocks in these prisons. Immediately, silence came over the room. You could have heard a pin drop. I remember looking around to make sure I wasn’t dreaming and saw half of the people with dropped jaws. My daze was interrupted when someone shouted, “Is this a f****** joke?” At this point things became chaotic. Two of the men who were part of the “unfamiliar” group grabbed the man who shouted out and attempted to remove him from the house. A few of us, myself included, tried to intervene. One of them pulled out a gun and we all backed off. They separated us from the crowd and all four of us were escorted outside. My industry colleague who had opened the meeting earlier hurried out to meet us and reminded us that we had signed agreement and would suffer the consequences of speaking about this publicly or even with those who attended the meeting. I asked him why he was involved with something this corrupt and he replied that it was bigger than the music business and nothing we’d want to challenge without risking consequences. We all protested and as he walked back into the house I remember word for word the last thing he said, “It’s out of my hands now. Remember you signed an agreement.” He then closed the door behind him. The men rushed us to our cars and actually watched until we drove off.

  A million things were going through my mind as I drove away and I eventually decided to pull over and park on a side street in order to collect my thoughts. I replayed everything in my mind repeatedly and it all seemed very surreal to me. I was angry with myself for not having taken a more active role in questioning what had been presented to us. I’d like to believe the shock of it all is what suspended my better nature. After what seemed like an eternity, I was able to calm myself enough to make it home. I didn’t talk or call anyone that night. The next day back at the office, I was visibly out of it but blamed it on being under the weather. No one else in my department had been invited to the meeting and I felt a sense of guilt for not being able to share what I had witnessed. I thought about contacting the 3 others who wear kicked out of the house but I didn’t remember their names and thought that tracking them down would probably bring unwanted attention. I considered speaking out publicly at the risk of losing my job but I realized I’d probably be jeopardizing more than my job and I wasn’t willing to risk anything happening to my family. I thought about those men with guns and wondered who they were? I had been told that this was bigger than the music business and all I could do was let my imagination run free. There were no answers and no one to talk to. I tried to do a little bit of research on private prisons but didn’t uncover anything about the music business’ involvement. However, the information I did find confirmed how dangerous this prison business really was. Days turned into weeks and weeks into months. Eventually, it was as if the meeting had never taken place. It all seemed surreal. I became more reclusive and stopped going to any industry events unless professionally obligated to do so. On two occasions, I found myself attending the same function as my former colleague. Both times, our eyes met but nothing more was exchanged.

  As the months passed, rap music had definitely changed direction. I was never a fan of it but even I could tell the difference. Rap acts that talked about politics or harmless fun were quickly fading away as gangster rap started dominating the airwaves. Only a few months had passed since the meeting but I suspect that the ideas presented that day had been successfully implemented. It was as if the order has been given to all major label executives. The music was climbing the charts and most companies when more than happy to capitalize on it. Each one was churning out their very own gangster rap acts on an assembly line. Everyone bought into it, consumers included. Violence and drug use became a central theme in most rap music. I spoke to a few of my peers in the industry to get their opinions on the new trend but was told repeatedly that it was all about supply and demand. Sadly many of them even expressed that the music reinforced their prejudice of minorities.

  I officially quit the music business in 1993 but my heart had already left months before. I broke ties with the majority of my peers and removed myself from this thing I had once loved. I took some time off, returned to Europe for a few years, settled out of state, and lived a “quiet” life away from the world of entertainment. As the years passed, I managed to keep my secret, fearful of sharing it with the wrong person but also a little ashamed of not having had the balls to blow the whistle. But as rap got worse, my guilt grew. Fortunately, in the late 90’s, having the internet as a resource which wasn’t at my disposal in the early days made it easier for me to investigate what is now labeled the prison industrial complex. Now that I have a greater understanding of how private prisons operate, things make much more sense than they ever have. I see how the criminalization of rap music played a big part in promoting racial stereotypes and misguided so many impressionable young minds into adopting these glorified criminal behaviors which often lead to incarceration. Twenty years of guilt is a heavy load to carry but the least I can do now is to share my story, hoping that fans of rap music realize how they’ve been used for the past 2 decades. Although I plan on remaining anonymous for obvious reasons, my goal now is to get this information out to as many people as possible. Please help me spread the word. Hopefully, others who attended the meeting back in 1991 will be inspired by this and tell their own stories. Most importantly, if only one life has been touched by my story, I pray it makes the weight of my guilt a little more tolerable.

  Thank you.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: