• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Omladdning

batteriladdare

Nu laddar jag om.


Många bloggläsare känner säkert till mina tidigare filmer i serie ”Millt sagt””Fredagsfilmer” eller ”Söndagsfilmer”.  Veckoslutsfilmer.

De flesta tillkom hösten 2010. Det kom sedan av sig, kanske för att ambitionerna blev för höga, med två filmer i veckan.  I ett senare skede blev hälsoproblem ett hinder för att åter komma igång.

Nu har min röst åter blivit bättre och jag ska göra ett nytt försök, utifrån denna vinjett.

fredagsbion

Siktet är inställt på en första film i denna serie till fredag denna vecka.  Titeln blir ”Tar Löfven ANSVAR?”

I bästa fall kan det sedan bli en ny fredagsfilm varje vecka.

Bloggandet kan i gengäld komma att bli mer sporadiskt och med bara kortare texter.

Australia Muppet Movie Premier


Ett annat moment gäller Opinionsbildarna.

Till den ska jag återkomma nästa vecka, här vill jag bara få sagt två saker:

1. Kontaktuppgifter

Det har varit litet segt att få fram nödvändiga kontaktuppgifter på alla medlemmar. Vad vi behöver, förutom postadress och telefonnummer, är ju e-postadresser.

Nyligen gjorde jag ett utskick till de medlemmar som vi har e-postadresser till. Om du betalt in medlemsavgift men inte fått något utskick, då betyder det att vi inte har din e-postadress.

Sänd i så fall uppgift om din e-postadress till mig: 

jan.milld@telia.com

2. Webbsidan

OB-webben är nu under omarbetning och kan då ses på denna adress:

http://www.bgf.nu/opinionsbildarna/

Där finns bl.a. ”Grundkurs för Sverigedemokrater” (9 av 12 kapitel) som både html-filer och pdf-filer för nedladdning och utprintning.

Där ska vi också lyfta fram särskilt starka texter, som exempelvis ”Det globala lidandet” av Karl-Olof Arnstberg.

ob

12 svar

 1. Detta ser jag fram emot.
  Även dina tidigare fredags och söndagsfilmer är sevärda än idag.

 2. Jag har en längre tid följt Millds blogg. Han står för en politisk linje som jag själv kunde ha skrivit, om jag hade hans förmåga och mod. Men…

  Numera pensionär, men politiskt intresserad sedan USA’s folkmordskrig i Vietnam, har jag följt debatter och nyheter. Genom åren har kritikerna till samhällsutvecklingen tystnat/tystats, en efter en. Den sista någotsånär öppna rikstidningen Svenska Dagbladet, tystnade för två år sedan, när Goldman-Sachs m.fl. amerikanska bankoligarker tog över.

  Genom hårt arbete och genom att hålla käft har svenskarna kunnat upprätthålla en hög materiell standard. De har fokuserat på sitt privatliv och nöjer sig idag med att bli förströdda av media och undviker politiken. De accepterar numera våld och snaskigheter, som för 40 år sedan skulle ha utlöst folkstorm. Fortfarande är halva befolkningen emot den enorma invandringen, men de prioriterar inte den frågan utan röstar med plånboken.

  När det gäller invandringen börjar jag svänga i den frågan. Jag anser nämligen att det politiska förfallet i Sverige har gått så långt, att det inte längre finns en återvändo. Politiker, journalister, jurister, statliga och kommunala tjänstemän, lärare, präster, militärer och poliser, i ledande befattningar, är idag korrumperade medlöpare i det amerikanska kriget för att bilda New World Order, där förstörandet av nationalstaterna är det viktigaste steget. Det svenska folket tiger och värjer sig mot att ens tänka på det som sker, trots att entusiaster, som Milld, i årtionden och på ett utomordentligt klart sätt beskrivit det hela. Det har inte saknats röster, som med kristallklar logik berättat om vad som händer och framlagt välgrundade förslag, som skulle vända den katastrofala utvecklingen. Men folket lyssnar inte och agerar inte. Ett sådant folk, som skiter i vilket samhälle deras barn kommer att överta och som inte bryr sig om att informera sig, utan bara plockar navelludd, kommer inte att kunna hejda det hatiska angreppet på vårt land.

  Jag anser att det ursprungligt svenska i vårt samhälle är förlorat för evigt; det sakliga, moraliska, lugna, öppna, toleranta och solidariska samhället glider med förfärande fart mot anarkismens gangstervälde och mot politiskt förtryck, där grupp ställs mot grupp. Hatets satanistiska mullvadar har till sist lyckats i sitt djävulska uppsåt, att krossa landet och göra landets befolkning till menlösa medlöpare i förstörandet.

  Det är inte så att jag nu stödjer invandringens omfattning, men jag ser den inte som så katastrofal längre; förstörelsen av landet har redan gått så långt, att jag inte tror att minskad invandring kommer att hejda förfallet. Den sanslösa invandringen bidrar naturligtvis till ekonomiskt nedgång, anarki och oroligheter, men kommer också på sikt att krossa hela etablissemanget. De människor som kommer hit, kommer från kulturer, där sådant självförhärligande pack, som den svenska journalistkåren utgör – för vilket svensken kryper som en strykrädd hund – inte tolereras. Sådant, som den svenska HBTQ-lobbyns vulgära snaskigheter och genuslobbyns fjoll, kommer snart att vara ett minne blott, när muslimerna kommer att sätta agendan. Så småningom blir det ordning även i detta land, men det kommer att bli under någon form av diktatur. Men vårt Sverige, så som det var, när vi växte upp, är snart borta.

  • Mycket bra ladulaas!

   Jag tror dock att de flesta medelsvenssons inte förstår vad som håller på att ske och vad som skett under de senaste fyrtio åren. Man kan inte fatta att politikerna inte gör sitt bästa för sitt folk, man gör sitt bästa för andra folk. Trots Jan Millds utomordentliga blogg som på ett pedagogiskt och sansat sätt beskriver det som msm undviker så nås inte alla av budskapet och en del det når förstår inte sammanhangen. Sen vi som är kvar räcker inte för att vända skutan.

   Visst är man besviken på hur vårt en gång så fina land blivit totalt skövlat och förstört. Det man kvaddat på några årtionden kommer att ta flera hundra år att reparera, om det ens är möjligt. Till det jobbet krävs samarbete med likasinnade i hela världen.

   • Frågan om hur mycket Medelsvensson förstår och förstått har diskuterats en hel del i invandringskritiska organisationer och partier under årens lopp. Jag minns vad en talare sa för drygt tio år sedan på en konferens. Nämligen att svensken sällan säger sakar som visar att han/hon förstår men ändå så beter sig svensken som att han förstår. Undviker t.ex att ta kvällspromenader i invandrargetton. Det indikerar att svensken begriper mer än vad han vill medge. Hen har förstått hur känsligt ämnet är och vill inte bli kallad det ena och andra. Det har även medfört att hen avstått från att söka information, även när den konkret har erbjudits. Man har inte velat veta och som ladulaas påpekar flytt in i det privata. Men det visar sig nu att det var en bedräglig ”lösning”. I det långa loppet kan ingen fly undan konsekvenserna av det nya mångkulturella samhället. En felkalkyl helt enkelt med barn och barnbarns framtida väl och ve som insats!
    Frågan huruvida det är kört eller inte vill jag lämna öppen. Att SD fick över 800 000 röster inger väl ett visst hopp. Men det är möjligt att det kommer att handla om att begränsa skadeverkningarna, Att generationer av svenskar får ägna sig åt att försöka räddas vad som räddas kan av svensk kultur och nationellt kulturarv

  • Din kommentar var mycket bra och beskrev den dystra verkligheten som svenskarna har skapat åt sig själva.

   Svenskarna måste göra någonting åt sin situation för annars kommer de att förlora sitt land, sin kultur och sin identitet. De måste göra upp med kulturmarxismen som håller på att fräta sönder landet både intellektuellt, kulturelt, moraliskt och socialt.

   Omvärlden börjar se vad som pågår i Sverige och det är dags att svenskarna börjar se vad de håller på med själva och erkänna att landet går helt i fel riktning och de kommer förlora allt som de har om det inte sker en kursändring.

   Det är svenskarna som har skapat den situationen de befinner sig i och de är de enda som kan göra någonting åt det. Ingen annan kommer att rädda dem:

  • Ja, förfallet finns där även invandringen förutan.
   Det räcker inte med att stoppa vidare probleminvandring.

   Det är en nödvändig, men inte tillräcklig, förutsättning för att få skutan av grundet.

 3. Ladulaas!
  Fantastiskt bra skrivet av Dig trots det ursinne Du och många av oss andra av förståeliga skäl känner! Håller med Dig på punkt efter punkt. Men har Du förslag på vilka straff som skall tillämpas på alla dem som varit (och är) skyldiga till allt elände vi drabbats av de senaste decennierna och som dagligen fortsätter att förvärras? Halshuggning för de mest skyldiga enligt Sharia-lagen? Eller anser Du att vi skall vara förlåtande och låta dem komma undan / gå fria? – Berätta gärna mera tack.
  / Seriöst menat

 4. Det var en gång en elefantunge som blev tjudrad och fodrad. Ungen växte sig jättestor och stod kvar på samma plats. Elefanten var så stark så den hade kunnat slita sig loss och sprungit sin väg för länge sedan. Men den stod kvar.
  Elefanten kom inte på tanken att frigöra sig.
  Det påminner om det svenska folket (utom överklassen).

  • Bra liknelse. Exakt så beter sig det svenska folket och de riktigt unga vet inte om något annat än att följa sina föräldrar dvs de har förlorat tankeförmågan.

 5. Dina fredagsfilmer ser jag fram emot! Ibland undrar jag varifrån Du får kraften…..Är glad så länge Du orkar hålla på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: