• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Nobla principer?

nobben

”Sverigedemokraterna … visar på en bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde – oavsett hudfärg, härkomst eller religion.”

Så motiverar Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten att  Jimmie Åkesson inte heller i år inbjuds till nobelfesten.

Detta väcker många reflexioner!


invstopp

1. Sverigedemokraterna

Vad i SD:s program och politiska krav står i strid mot det som Heikensten anför?

Har SD anfört hudfärg som skäl att inte få asyl eller inte få invandra till Sverige?

Den kritik som det sakligt sett – utifrån svenska intressen – finns anledning att anföra mot SD är att man inte klart skiljer på probleminvandring och annan invandring. Erfarenhetsmässigt är det främst invandring från Afrika och västra Asien som genererar problem i vårt samhälle.


invkontroll

2. Nobel

Skulle Alfred Nobel själv ha kunnat kvala in som deltagare på Nobelfesten?

Det kan nog varken jag eller någon annan veta. Vad jag vet är att han dog 1896 och vid den tidpunkten rådde i princip fri invandring till Sverige.  Det var dock få som kom.

Istället var det en period av omfattande utvandring av svenskar till Amerika. Jag vet inte om Nobel hade synpunkter på den saken, men om någon respekt för indianers intressen vittnade väl inte denna migration.


 medalj

3. Heikensten

Var, mer exakt, står Lars Heikensten själv i frågan?

Vad innebär ”principen om alla människors lika värde”?  Var går s.a.s. gränserna?

Blir det att bryta mot den principen om:

a) ett land har en gränskontroll, där inte envar som önskar passera får göra det?

b) inte envar som tagit sig till Sverige blir försörjd av svenska skattebetalare?

c) det förekommer löneskillnader?

d) t ex Danmark och Finland har mindre invandring än Sverige?


4. Gästerna

Alla de personer som nu blir inbjudna till Nobelfesten – lever de upp till krav som ställs på Jimmie Åkesson?

Vilka kontroller har här genomförts?

festdeltagare


 

Läs mer

Nobels eller Sohlmans vilja?

Annonser

14 svar

 1. I jämförelse med Nobelpriskommitténs beteende är denna artikels kritik milt sagt milld 😉

 2. Istället för att ha egna förnuftiga grundade regler om vilka som får komma och inte får komma, anammar man PK-etablissemangets syn på SD. Man behandlar knappast heller alla lika utan är man från Sverige och förespråkar en sundare invandringspolitik blir man utestängd medans representanter från länder med minst lika restriktiv invandringspolitik som SD förespråkar gärna får komma.

  Förr eller senare måste man bjuda in Jimmie Åkesson med tanke på hur partiet växer i valen och då erkänner man indirekt att man tidigare har gjort fel genom att stänga ute SD. Nobelarrangemanget förlorar bara mer och mer i anseende på detta i längden. Detta är inget som nobelkomitten kan vinna utan frågan är hur mycket man kommer att förlora.

 3. Kan inte Jimmy och hans vänner demonstrera utanför lokalen med Nobelfestligheterna genom att vända ryggen,tuta i vuvuzelor och skramla med nycklar? 😉

 4. En annan sak att vända sig emot är att gäster från diktaturstater är hjärtligt välkomna till denna tillställning. Bl a från Saudiarbien. Ett land med stränga sharialagar som stenar otrogna kvinnor och halshugger folk för ”trolldom”. Kvinnor är inte ens tillåtna att köra bil och får inte ens röra sig utomhus utan svarta gardiner runt hela kroppen och med manligt förkläde i sällskap. Ändock tycks Jimmie Åkesson ha sämre värdegrund än dessa araber.

 5. I en demokrati med fungerande media, hade Heikensten aldrig ens försökt utesluta Jimmie Åkesson, d.v.s. om han inte ville skämma ut sig!
  Om samma villkor hade gällt övriga gäster hade det blivit glest i bänkraderna!
  Hur agerar Nobelstiftelsen när SD får egen majoritet? Logiskt och rationellt borde det bara vara en tidsfråga……..

  • Heikenstens agerande vittnar om mediasituationen i Sverige idag:

   • i ena änden att han bara kan komma tanken att göra som han gör, det har s.a.s. ”stått i tidningen” hur SD är…

   • i andra änden att han kommer undan med detta agerande, utan att ifrågasättas av stora media!

 6. Svensk ”demokrati” börjar bli en lika stor fars som den i USA. Selektiv demokrati kallas det visst, vilket i praktiken betyder ”svälja mygg och sila kameler”! Demokrati är något man vill ha när det passar den egna agendan…

 7. Det är inte bara den norska Nobelkommitténs som har gått en kraftig inflation till mötes gällande anseende de sista åren. Förr var det en fröjd att se dessa skarpa hjärnor diskutera i ”Snillen Spekulerar” och talen i Blå Salen. Och vem kommer inte ihåg Günter Grass? Annat är det nu för tiden. Sen Nobelkommittén även politiserade gästlistan så finns ingen trovärdighet kvar, skimret har försvunnit, respekten likaså. PK-etablissemangets svart-gråa massa ligger tungt över arvet av Nobel.
  Kommittén innehar själv inga skarpa hjärnor längre. Vad händer när (-inte om) SD får 25%? 50%? Ska de då fortfarande uteslutas? Om inte -hur ska de då ursäkta det som har varit? Troligtvis kommer vi att få se att ledamöter kommer att bytas ut och på vanligt svenskt manér skylla på dem som inte är kvar. För ansvar vill ingen ta. Det är alltid någon annans fel. Osmakligt. Jag har bojkottat detta spektakel sen många år tillbaka.

 8. Det finns bara ett skäl till varför Jimpan inte får komma: De andra som reprensenterar den kulturmarxistiska och bilderberg linjen skulle få skämmas inför de andra gästern från länder där man respekterar ett demokratiskt parti som har 13 procent.

  Tänk dig en konversation mellan en inbjuden utlänning tillsammans med en svensk politiker och någon från SD. Kunde ju bli hur pinsamt som helst!

  Istället väljer ynkryggarna som föråder sitt folk att gömma SD för utländska gäster…

 9. Var det inte en nobelpristagare häromåret som i sitt tal vid högtidligheten varnade för den politiska korrekthet som tydligen insmugit sig även i vetenskapens värld?

  Hans ord har klingat för döva öron i Lars Heikenstens fall.

 10. Judarna kapade Nobelpriset för flera decennier sedan. Undersök alla de som har inflytande över vem som skall tilldelas pris och vilka gäster som ska bjudas in – så gott som alla har judisk bakgrund.

  Den moderna forskningen sker på högteknologiska institutioner. Det är chefen för forskningsprojektet som mottar pris. Själva arbetet har utförts av många underlydande, varav många är européer.

  http://davidduke.com/jews-race-nicholas-wade-jewish-supremacism-attempts-guard-gates-science/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: