• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Ministrar som fick gå

blast

Minns du hur det blåste runt Fredrik Reinfeldts nya ministrar år 2006, när hans första ministär skulle tillträda?

Åtta dagar tog det, sedan måste handelsminister Maria Borelius kasta in handduken.

Hon hade missat TV-avgiften och dessutom anlitat svart städhjälp.

Efter ytterligare två dagar måste även kulturminister Cecilia Stegö-Chilò avgå.

Visserligen gällde hennes förseelse bara TV-avgiften, men det låg ju så nära hennes ansvarsområde som kulturminister.  På denna ministerpost måste Cecillia Stegö där själv vara ett föredöme.

Det skulle ha kostat statsminister Reinfeldt politiskt för mycket att behålla de två komprometterade ministrarna, det måste ha varit hans bedömning. Så han lät dem gå.

avgick


Nu 8 år senare har Stefan Löfven blivit statsminister, och utsett en ny socialdemokratisk ministär.  Kommer massmedia denna gång att uppträda mer ”hänsynsfullt”?

En fortkörning, en p-bot eller en ungdomsberusning med hasch lär inte generera några drev, men hur blir det om en förseelse ligger nära en ministers eget fackområde?

Den frågan får nu aktualitet genom Åsa Romson, miljöpartist och miljöminister.

kollage

Miljövänligheten i målningen av Åsa Romsons fritidsbåt ifrågasätts!

Låt mig återge några citat:

Expressen:

”Sveriges nya miljöminister och vice statsminister Åsa Romson, MP, har använt förbjuden giftfärg för att bottenmåla sin husbåt.

Hon avslöjas av sina egna bilder.

Miljöministern använder dessutom diesel för uppvärmning och låter bad, disk och tvättvatten strömma ut i Östersjön.”

Fria Tider:

”Östersjön är ett känsligt hav och jag och många andra båtentusiaster avstår från kopparbaserade bottenfärger, även om de är de mest bekväma. Att Romson envisas med att försöka köpa en ’godkänd’ kopparfärg, men sedan misslyckas och köper en olaglig, är faktiskt anmärkningsvärt agerat av en kvinna i hennes ställning, ..”

”När Fria Tider kontaktar Widar Nord är han upprörd över att en person som Åsa Romson, som är miljöminister, inte vet bättre än att använda godkända färger på sin båt i Östersjöns känsliga ekosystem.

Har du några politiska bevekelsegrunder för din anmälan Widar?
– Jag skaffade min första båt i 14-årsåldern och har har aldrig använt någon kopparbaserad bottenfärg. Det är många som inte gör det och om man ändå ska göra det så ska man vara påläst om de miljökrav som gäller, säger Widar Nord och fortsätter:

– Vi har enorma problem idag med såväl bottendöd som höga zink- och kopparhalter i fisk som lever Östersjön. Det rör sig om vårt eget innanhav och jag tycker att man som svensk har ett extra ansvar att föregå med gott exempel,”

beckholmen

Nyheter idag:

Men miljöskandalen tar inte slut där.

I Expressens artikel står även att läsa att miljöminister Romson även släpper ut såkallat gråvatten, alltså diskvatten, tvättvatten och badvatten, rakt ut i den redan förgiftade Östersjön.

– Släpper man ut diskmedel och annat gråvatten så spär man på övergödningen. 50 procent av botten i Östersjön har syrebrist och till slut dör havsbotten.”

Cornukopia:

”Expressen konstaterar, och får erkännande på film från Åsa Romson, att Åsa Romson målat sitt nöjesfartyg, dvs ett helt onödigt miljöförstörande innehav, med förbjuden kopparbaserad giftig färg. Hon släpper även ut sk gråvatten, dvs avloppsvatten rätt ut i världens mest förgiftade hav, Östersjön.

Expressens artikel och film är ett utmärkt förundersökningsunderlag och det är nu bara att lämna in en polisanmälan för miljöbrott mot Åsa Romson, så får man fastställt om det är OK att bryta mot miljölagarna.”


 osjon

Som Miljöminister borde Åsa Romson naturligtvis vara ett föredöme i miljöfrågor – inte motsatsen!

A7R2AR


PS

Miljöpartiet censurerar!

Nedanstående inlägg fick inte förekomma på Miljöpartiets facebooksida.

Inlägget togs bort och avsändaren blir direkt blockerad:

”Gröna ministrar. Inkluderar det Åsa Romson?

Tycker ni att hon kan sitta kvar som förmodat miljövänlig miljöminister samtidigt som hon eldar sin enorma båt med diesel, släpper ut gråvatten direkt i hamnen och målar båten med giftiga kopparfärger?”

munkavlemp


PPS

Mitt i centrala Stockholm!

Fria Tider:

”Det var sommaren 2011 som miljöminister Åsa Romson (MP), tillsammans med vänner, målade om sin båt med en förbjuden miljöfarlig kopparbaserad bottenfärg – mitt i centrala Stockholm.

Då hade färgen redan varit förbjuden i tio år.”

Skärmavbild 2014-10-07 kl. 10.50.34


PPPS

Varför EFTER valet, Expressen?

Peter Harold:

”Det har inom sociala medier uppmärksammats att Miljöpartiets kvinnliga språkrör, tillika den nyutnämnda vice statsministern Åsa Romson målat sin och makens båt med kopparbaserad giftig bottenfärg som varit förbjuden ända sedan förra årtiondet.”

”Åter till kräkmedlet Åsa Romson. Bildbeviset på hennes och makens misstänkta miljöbrott hade legat på hennes Facebook-sida i ett par år, och artikeln i Expressen hade förberetts sedan en tid tillbaka. Det som gör mig undrande är varför ‘avslöjandet’ om den miljöförorenande Miljöpartiledaren kommer ett par veckor EFTER riksdagsvalet och inte FÖRE?

Är publiceringen så här i en ‘ofarlig’ tid av mandatperioden (en tid som ofta används till att meddela skattehöjningar, vilket sker även nu som förväntat) medvetet valt? Onekligen är detta ‘dålig publicitet’ för MP, men effekten kommer bara bli att redaktionerna kan påstå att ‘Jodå, vi granskar MP och avslöjar dem precis som alla andra partier’.

Nu har väljarna över 1400 dagar på sig att glömma bort familjens Romsons giftattack mot Östersjön…

expr


 

PPPPS

Bränsle/skattefiffel?

Frihetssmedjan:

”Nu har en användare på Flashback tipsat Skatteverket om att det verkar som att Romson och hennes man begått skattebrott genom att ha annat i tankarna än de får.

Den som kör båt i yrkestrafik har rätt att tanka disel med en lägre skattesats än den som har en fritidsbåt. För att skilja på dessa två sorter är den diesel som är ämnad för yrkestrafik grönfärgad, medan den för fritidsbruk är ofärgad. I övrigt är det samma diesel.

Nu verkar det som att vår nya miljöminister velat vara lite för grön i sitt levnadssätt.”

diesel


Läs mer:

Blockad av Miljöpartiet

Det går helt enkelt inte att lita på media

Giftfärg – förbjuden sedan 2001

Invandringspartiet de Goda

LIK I GARDEROBEN

Sagopartiet trolleristerna

Dyra resenärer

Troligt skattebrott

Åtal?

Bostadsministern är islamist

Kaplans islamism allvarligt problem

Kaplans uttalande om Palestina


Filmer:

Miljö-miss

Miljöministern snuskar i riksdagen

Åsa Romson reder ut begeppen

Mp-tal, del 1

Mp-tal, del 2

Mp-tal, del 3

16 svar

 1. Miljöpartiet är ett parti som säljer miljöpolitik.

  Lite som McDonalds som säljer skräpmat.

  För anställda på McDonalds är det bara ett jobb, ingen mat man gillar eller skulle vilja äta privat.

  För partiledare för Miljöpartiet är det bara ett jobb, ingen politik man gillar eller ens skulle vilja följa privat.

  Men på jobbet på McDonalds är det bäst att tala sig varm för de egna produkterna.

  Precis som partiledaren för miljöpartiet.

 2. Ja, det skiljer lite i lön förstås.

 3. Återigen visar en demokratiskt vald att man gör sånt som politiker alltid gjort, man predikar en sak till folket men gör en annan sak privat. Oftast brukar det handla om ekonomisk vinning men i detta fallet handlar det inte om det utan verkar vara av ren slöhet, hon orkar inte med bekymret att rengöra båten från alger.
  Att skylla på sin make är ju såklart ingen ursäkt, för även hennes make ska ju vara medveten om miljöfrågor och det viktiga i att hålla sig inom linjen med take på sin frus rykte.

  Hoppas detta blir slutet på Romsons plats som minister, fast det är klart det skulle ju bara komma en lika inkompetent på hennes plats.

  • Intressant fenomen, detta att hon skyller på sin make, tar som kvinna inget ansvar. Är det feministiskt?

   Eller det kanske är just det, som idag är ”feminism”?

   Ska bli intressant att följa hur våra massmedia hanterar detta!

   Normalt sett skulle det väl bli ett drev, men nu handlar det ju om journalisternas eget gunstling-parti…

   • Tror ju tyvärr inte att det blir något mer av detta, blir nog inget drev denna gången, det var några artiklar sen blev det tyst. De alternativa medierna kommer nog skriva lite om det men för den stora massan är nog detta överblåst redan.

    Mycket synd för jag som värmlänning avskyr Miljöpartiet, det finns absolut ingen verklighetsförankring i deras politik och skulle de bli en styrande makt skulle det bli totalt omöjligt att bo på landsbygden.

  • Iofs förstår jag bevekelsegrunderna för den israeliska kritiken och iofs sympatiserar jag själv med att Sverige ska erkänna Palestina, men…

   DENNA DÅLIGA-SKÄMT-REGERING MÅSTE BARA BORT!

  • Tack för garvet Sofia. S..t-kul ärligt talat.

   • När Löfven bjöds in till förra Bilderbergmötet och inte F. Reinfeldt, var det många kommentatorer i alternativmedia som antog att Världshärskarna hade bestämt att Löfven skulle bli näste statsminister i Sverige. Nu vet vi hur det blev.

    Kanske bestämde Världshärskarna även vilka typer som skulle placeras på makttaburetterna?

 4. Det finns ingen konsekvens i att Cecilia Stegö fick avgå för åtta år sen medan Åsa Romson sitter kvar (ingen tror väl att hon kommer att tvingas avgå). Däremot finns det en förklaring och det är naturligtvis den extremt snedvridna sammansättningen av journalistkåren! På SVT sympatiserar 82% av journalisterna med något av de rödgrönrosa partierna. Vi har alltså en situation i landet där det är en klick av ledande journalister som bestämmer vilka som får sitta i regeringen och vilka som skall hetsas till att avgå!

  • Tyvärr träffande, Blot-Sven!

   Nu får journalisterna definitivt bekänna sin färg, som är mörkgrön.

   För många kommer det ändå att stå mer klart att ”Miljöpartiet” inte är ett miljöparti.

 5. Ska bli intressant att se om Wolodarski stödjer SD om man fäller regeringen. Nu står SD och familjen Bonnier till sist på samma sida, mot Palestinierna och för ockupationsmakten Israel. En för judarna så viktig fråga kan stå över svensk inrikespolitik. DN kan därför stödja SD som nu kan knäppa den trotsige Löfven på näsan. Trots att han var med på Bilderbergmötet så vågar han göra så här. Vilken besvikelse han måste vara för Bilderberg, Wallenberg & Co. De värsta de vet är ju de som inte går i dess ledband.

  Förväntar mig inget annat än att regeringen därför nu kommer att krossas och detta oerhört fort. Så här gör man inte ostraffat. Ett tips är därför att vi nu kommer se ALLA till buds stående åtgärder för att störta den nya regeringen. Den måste bort. Inget land ska tänka själv och ha en egen åsikt. Alla ska gå i USA och Israels ledband. Annars väntar sanktioner av olika slag.

  Håller i övrigt helt med om att en regering utan SD aldrig kan vara bra, Inte denna regering heller.

  • En asylmissbrukare görs till minister – det blir bara för mycket!

   Oavsett när nästa riksdagsval kommer – hur föreställer sig sossarna att de då ska kunna klara 4%-spärren?

   Tja, de har förstås ett knep – se bild 7 uppifrån här i vänsterspalten…

 6. Hur kommer det sig att det är möjligt att köpa kopparbaserad färg om det har varit förbjudet att andvända den i 10 år?

  • Bra fråga!
   Sannerligen ett skäl för Expressen att följa upp sin ”story”!

   Något för den nu tillträdda miljöministern att ta tag i och presentera ett åtgärdspaket. Först bör kanske problemets omfattning kartläggas. Skulle här krävas ytterligare lagstiftning bör man inte väja för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: