• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Valkommentar 2: NÖDROP!

svic

Efter riksdagsvalet 2006 utkom det sista numret av tidningen SVIC – Sverige i Centrum. På framsidan hade vi då den sarkastiska rubriken ”100-procentig riksdagsmajoritet”.

Bakgrunden var att Sverigedemokraterna i det årets val fick bara 2,9% av rösterna – lyckades alltså inte passera 4%-spärren och kom inte in i riksdagen. 7-klövern fick 97% av rösterna och vann samtliga mandat – intog 100% av platserna.

I riksdagsvalet därpå – 2010 – fick Sverigedemokraterna 5,7% av rösterna och tog sig in i riksdagen. Fortfarande kunde man då tala om att en majoritet på drygt 94% av väljarna hade valt 7-klövern.

I årets riksdagsval fördubblades SD, till nära 13%. Detta kan för 7-klövern fortfarande ses som en förkrossande majoritet – på 87%.

Print

Bakom de 13% SD-rösterna ligger dock något mer av vad siffrorna visar, eftersom Sverigedemokraterna har hela etablissemanget så intensivt emot sig. Man har inte kunnat få ut sin valinformation som andra partier, man har inte kunnat hålla mötena utan störningar, till och med kyrkan har ingripit med klockringningar för att markera sitt avståndstagande. SD-medlemmar utesluts ur facket, riskerar fysisk misshandel och uthängningar i massmedia. I detta sjuka samhällsklimat har det krävs något extra för att våga ta ställning för Sverigedemokraterna.


En del SD-röster är kanske främst proteströster från väljare som egentligen tillhör något parti inom 7-klövern. Å andra sidan är det förmodligen så att även många av dem som i årets val avstod från att SD-rösta kan hysa sympatier för SD:s politik och  komma att SD-rösta i kommande val. Sverigedemokraterna har en potential att växa ytterligare, om det under valperioden blir ett nyval.

sh

Valforskaren Sören Holmberg sade under SVT:s valvaka något viktigt, även om programledaren Claes Elfsberg hastade förbi detta. Holmberg påpekade att om alla andra riksdagspartier undviker varje samverkan med Sverigedemokraterna under valperioden, så kommer SD inför valet 2018 att framstå som den enda verkliga oppositionen och kan därigenom ges förutsättningar till nya stora valframgångar.

galenskap

Om det i ena änden kan ha krävts en portion mod och självövervinnelse för att ta steget och lägga sin röst på Sverigedemokraterna så har i andra änden för många funnits en stark drivkraft.

Vi invandringskritiker förses ju gärna med etiketter och stämplar, med innebörden att vi lider av fobier och rädsla. Just så kan det kanske vara, även om denna rädsla inte specifikt är knuten till främlingar, eller gäller alla utlänningar.

Det som kan göra mig rädd är de personer och krafter som driver fram och driver på den förda invandringspolitiken. Dessa är – i varje fall hittills – främst svenskar.

svoro

Det är särskilt två egenskaper, attityder eller ageranden hos dem som skrämmer mig:

1.

Okänsligheten och självgodheten, det teflon som de omger sig med. 

Det gör dem oemottagliga för fakta och argument. De vet inte hur vanliga svenskar har det och verkar heller inte vilja veta. De bryr sig inte. De svänger sig gärna med en massa fina honnörsord som tolerans, respekt mm, men deras landsmän omfattas inte av dem. Resultatet blir både otrygghet och orättvisor.

Vi svenskar har förvandlats till en andra klassens människor i vårt eget land.

Många känner sig nu svikna och övergivna.

invandrarnaforst

2.

Bekymmerslösheten och okunnigheten, frånvaron av ansvarskänsla.

Konkret tänker jag här på bostadsbristen och skuldsättningen, bubblan och den annalkande ekonomiska kraschen. Den svenska skolan har raserats och det kommunala självstyret är under nedmontering.

Det kan kännas som att mattan rycks undan våra ben, att botten liksom går ur vårt samhälle. Det finns inte längre någon självklar grundtrygghet.


En drivkraft bakom SD-röstandet är irritation över ett slöseri med resurser och upprördhet över orättvisor. Här finns också en djup oro för framtiden.

Det är ofta känslor som bottnar i egna erfarenheter eller iakttagelser. Alltfler svenskar känner nu att tryggheten rämnar, att marken börjat gunga.

nodrop

Med andra ord kan de höga röstetalen för Sverigedemokraterna vara att uppfatta som ett NÖDROP, en vädjan om hjälp.

Redan där blir det ett misstag om Stefan Löfvén fixerar sig vid att behandla SD,  dess företrädare och väljare, som paria.

Till detta kommer att Sverigedemokraterna nu, med sin vågmästarroll och sina 49 mandat, helt praktiskt inte går att nonchalera.

slkurva


Läs mer

Valkommentar 1: SEGERVAL!

10 svar

 1. SD växer inte främst för att folk lider nöd, utan för att svenskarna känner motvilja mot att omges av allt fler främlingar och att det aldrig tar slut. Trots sitt saktmod känner svenskarna att nu får det ta stopp. Att SD ökar starkt på samtliga orter med stor invandring beror på att svenskarna vill Bevara Sverige Svenskt.

 2. Ytterligare tecken på nödrop eller är det signalröstande?:
  Svenskarnas parti ser ut att gå starkt framåt i Riksdagsvalet.
  När 580 av 6227 valkretsar är räknade har SvP fått 419 röster jämfört med 41 röster år 2010, då man fick totalt 681 röster. Med andra ord stor procentuell ökning från en låg nivå.

  http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/index.html

 3. Kanske kommer bilderbergaren Löfvén nu försöka skapa koalition med Alliansen och kanske Mp?! Möjligen kallar dom den ”Koalition mot rasism” eller nåt annat vackert, till medias förtjusning. V får aldrig vara med för dom är Wallenbergs fiender. Och Jacob Wallenberg sitter ju i Bilderbergs styrelse.

  Ruinfeldt och Borg har ju inte oväntat avgått, och kommer nu leva glada dagar på de reträttsposter de internationella kapitalet kommer giva dem för att han förstört Sverige till deras fördel. Deras avgång öppnar upp för reformation inom partiet. Troligen kommer M att bli ”Nya Gamla Moderaterna”. Och sen faller Löfvéns koalition – det blir nyval nästa år.

  De Nya Gamla Moderaterna blir gjärna kompisar med Sd i kommande regeringsbildingar. Blocken kommer delas in i kulturmarxism Vs icke kulturmarxism.

  Spännande tider framöver!

 4. Den långa freden har förstört det svenska folkets självbevarelsedrift.

  Det är en djävulsk plan som nu börjar uppenbaras för allt fler, d.v.s. att avskaffa landet Sverige och det empatiska svenska folket! Redan för många år sedan insåg Du Milld vad det rörde sig om. Avskaffandet av Allmän värnplikt var bara ett steg. Men det som borde ha skapat ett folkligt uppror var förändringen av Grundlagen i vilken det skrevs in att landet skulle vara en röra av splittrande olika ”kulturer”, d.v.s. livsstilar och värderingar.

  Sverige är inne i ett kriminellt KAOS som nu förstärks dag efter dag då inte polisen eller ens Hemvärnet tillåts att fungera! Sanningssägare trakasseras på många vis. Landet måste snarast försättas i Undantagstillstånd då denna fars med demokratiska(?) val inte löser det tilltagande förfallet. Sanering av olämpliga ledare och utvisning av olämpliga folkslag behövs. VARFÖR får Svenskarna inte försvara sina liv och sitt land med vapen mot dem som förstör? Kunde uttrycka det ovanstående och mycket mera på ett brutalare vis, men avstår…

  Erinrar mig ett gammalt ordspråk: ” Försöker man att rädda HELA Världen så förintar man till sist sig själv ”! För nu gäller det snart LIVET för er och era barn Rikssvenskar, i vid mening.

  Finlandssvensk född under krig

 5. Jag tycker att dina två punkter kan sammanfattas i ett ord; förstockelse.

  Är det inte vad det är fråga om. Ett krampaktigt försvar av tankefigurer och dogmer som gjort dessa människor immuna och oemottagliga för nya fakta och argument. Kombinerat med en ovilja att analysera problemet på djupet. Har i dag tagit del av vad ledarskribenter, statsvetare och andra säger om invandringen. De bemödar sig inte ens att skilja arbetskraftsinvandrare med spjutspetskompetens från probleminvandring från MENA och Afrika!

  All invandring är positiv och skall välkomnas enligt dessa debattörer (SvD 16/9 sid. 4 och 5 ”Moderat bakläxa” & ”Bekämpa den dolda rasismen”). Då är man inte intresserad av hur verkligheten ser ut, då är man mer intresserad av att slå fast dogmer och driva teser!

 6. Är det någon som kan bekräfta eller dementera uppgiften om att ca 15.000 röster räknades som ogiltiga?

  Det är misstänkt…

 7. Till den som gillar politiska satirfilmer:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: