• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Valkommentar 1: SEGERVAL!

Resultatet i riksdagsvalet 2014 ger anledning till flera reflexioner.

Låt mig börja med moment som för mig är glädjeämnen:


frut

1. 

Sverige blir av med Fredrik Reinfeldt som statsminister – en person som under två valperioder sedan år 2006 orsakat vårt land en outsäglig skada. Moderaterna blir av med en katastrofal partiledare.


2.

Sverigedemokraterna blir med nära 13% av rösterna riksdagens tredje största parti.

(Efter lördagens slutsammanräkning står klart att SD fick  801.178 röster – en ökning med 461.568 röster sedan riksdagsvalet 2010.)


Print

3. 

SD får dubbelt så många mandat (49) som Miljöpartiet (25).

Detta belyser hur opinionsmätningarna varit undermåliga! Enligt dessa har hela tiden SD och MP varit jämnstora, ofta har MP varit tredjeparti i storlek.


gsfamiljen

4.

Miljöpartiet är nog 7-klöverns mest extrema och antiintellektuella parti.

Feministiskt Initiativ (FI) skulle ha varit ett än mer extremt och antiintellektuellt riksdagsparti.

Lyckligtvis kom FI inte in i riksdagen.


5.

SD får en förstärkt vågmästarställning i riksdagen.

MP är så litet att det inte ens om partiet skulle gå över till de borgerliga kan detta ge en riksdagsmajoritet.


sd4

6. 

Lokalt har SD, från min horisont, gjort kanonval:

 riks: nära 13%

• Dalarna: drygt 16%

• Rättviks kommun: 17%

• valdistrikt Ore: 25,0% och näst största parti (efter S).

I granndistriktet Skattungbyn-Kallmora i grannkommunen Orsa blev SD största parti med drygt 23%.


sion

Men, men, men…

…en sak är att vinna mandat, en annan sak kan vara att besätta dem alla.

Helst ska de besättas med personer som är beredda att avsätta tid och arbete, samt vet något om politik.

Sverigedemokraterna borde för länge sedan ha prioriterat en intensiv medlemsskolning.  De resurser man fått och får tillgång till borde slussas in på detta.

Varför har man inte uppdaterat grundkursen från år 2004?

SONY DSC


PS

Jag glömde ju det kanske viktigaste bland det positiva: Sverige slipper Carl Bildt som utrikesminister! Det får bli punkt 7.

cbkavle

10 svar

 1. Hur i helvete kan man ställa sig och vifta med en utländsk nations flagga på en valvaka!? Och detta från ett svenskt nationalistiskt parti gör ju bara att man måste antaga att personerna är rakt igenom dumma i huvudet! Som lök på laxen så väljer dom att sympatisera med den mest rasistiska nationen på jorden – Israel!

  Jag visste att Sd var sionister, men detta är bara för mycket. Det är större skandal än att Jimme har spelat för en halv million på ett Bonnier (som ju äger Expressen) ägt casino.

  Jag måste ha trampat på en öm tå när jag länkade till denna bild på Avpixlat, dom tar bort alla sånna inlägg.

 2. Först trodde jag att bilden var fotoshopad men inser vilken stor makt detta folk har.
  Känns som en maktdemonstration därifrån med SD företrädare som inte har någon kurage alls.
  Ut med flaggan, ut med israelen också för den delen och bygg partiet som ett folkrörelseparti av gammalt gott slag.

  • Tyvärr så är Sd totalt kapat. All kritik av Israel eller sionism är förbjuden. Med detta så kommer sionsitiska lobbyn att ha fritt spelrum att driva partiet åt det håll de vill. Till exempel är det gott om NATO förespråkare inom dem som kommenterar på AP.

 3. Sd vill bli av med stämpeln som ett antisemitiskt rasistiskt parti. Ett väldigt lågvattenmärke att ta till som dom gjort under en längre tid att stödja Israel för och framstå rumsrena. En påverkan på Israelvurmandet har ju även Ekerötterna lobbat fram det sanktionerat av partitoppen.Tragiskt att Sd blev kuppat av Åkesson och sinna gelikar då dom förvandlat Sd till ett icke nationalistiskt parti. Dom tar in den ena efter den andra mena folk in i partiet och tror att det ska skapa en hållbar utveckling och samhörighet i landet. Frågan är om partiledningen strävar efter att få så många röster av utlänningar vilket är troligt vad uppnår sd av det?.

 4. Vem drar i SD’s trådar?: http://www.youtube.com/watch?v=aJrLL4kGOUc

 5. Att sd har Israel som förebild kan ju tyckas komiskt med tanke på att Israel är etnonationalister sedan förövrigt hur Israel beter sig vet ju alla insatta. om det vore nåt med den vanliga massmedian så skulle sd få skarp kritik att dom allierar sig med antisemiter och etnonationalister vilket Israel uppfyller kriterierna för. Sd hatar ju etnonationalister så det blir väldigt kluvet och hycklande att digga Israel men det går tydligen för dom att göra.

 6. SD:s framgångar känns verkligen tveeggat. Det positiva är att vi har en kraft i riksdagen som tack vare sin nuvarande storlek kanske kan bromsa sjuklöverns vansinniga politiska styre och skapa lite symtomlindring gällande exempelvis massinvandringen.

  Det negativa är att ett allt starkare SD hindrar framväxten av en i framtiden nödvändig radikal nationell opposition och de som istället väljer att stödja SD, luras då in i återvändsgränd. Detta är inget unikt för Sverige, utan samma problematik gäller i England med UKIP visavi BNP och i Tyskland med AFD visavi NPD.

  Kalottmannen med Israelflaggan på SD:s valvaka är också talande om hur extremt israelvänligt partiet blivit. Föga förvånade så var Julia Kronlid i närheten och samtalade, samt poserade på bild med honom under kvällen.  • För mig var valets största fråga kampen mot kulturmarxismen. Att få bort åsiktskorridoren är det första steget till att bli en fungerande demokrati. Sd är det största partiet som hajat detta. Resten av Sd:s politik är inte speciellt intressant.

 7. Svenskarnas parti ser ut att gå starkt framåt i Riksdagsvalet.
  När 580 av 6227 valkretsar är räknade har SvP fått 419 röster jämfört med 41 röster år 2010, då man fick totalt 681 röster. Med andra ord stor procentuell ökning från en låg nivå.

  http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/index.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: