• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Skola under attack

sfmakt

Har den svenska skolan misslyckats?

Det beror på vad som är dess målsättning!

Gäller det att förmedla kunskaper i svenska, matematik eller naturvetenskap så är misslyckandet uppenbart, som framkommit genom upprepade PISA-undersökningar. Svenska elever idag lär sig mindre än förr. Elever i Sverige lär sig mindre än elever i jämförbara länder.


2048px-ebola_virus_virion

Gäller det däremot indoktrinering i politisk korrekta åsikter så rör det sig om en alla tiders succé! Där är Sverige, för att travestera statsminister Reinfeldt, en ”attitydmässig stormakt”. Där har den svenska skolan lyckats som skolan i kanske inget annat land.

Webbradioprogrammet ”Granskning Sverige” har hunnit göra många bra program och detta om den svenska skolan tillhör de allra bästa:

Vad svenska elever i korthet får lära sig är alltså att de som svenskar är värdelösa.

Blir det överord att här tala om ett svek och ett övergrepp mot barnen?

Varje liten människa har naturligtvis behovet av att få börja sitt liv med en sund självkänsla, en positiv identitet och grundläggande stolthet i sin tillhörighet.

Här gör alltså skolan raka motsatsen! Barnen skambeläggs med en massa bråte om slaveri, kolonisering och förintelsen. De bor på fel plats vid fel tidpunkt, ser kanske även fel ut.  I slutänden har vuxenvärlden byggt upp ett gigantiskt moraliskt skuldberg, som barnen får känna att de har att betala igen på.

Den svenska skolan skadar barnen!

Varför gör man så?

Varifrån kommer denna ondska?

Ska en sådan skola verkligen ges mer resurser?

skuldberg


PS

larareleder


 

PPS


 

PPPS


Läs mer

Skola på två ben

Trebent skolfiasko

Flumskolan

Röster om skolan

Partier om skolan

BGF om skolan

Mogen medborgare eller kränkt kund?

Film

RESURSER

10 svar

 1. Om näringstillförseln till en cancertumör stryps så dör tumören och patienten tillfrisknar.
  Om skatteinbetalningarna till den svenska staten stryps så dör den folkfientliga klassen och den svenska nationen tillfrisknar.

 2. Reblogga detta på Lidenkatten och kommenterade:
  Vad att vänta av den svenska sosse-flum-skolan?!?!

 3. Det Jan skriver är så rätt. Känns mig dock allt mer desillusionerad och börjar allt oftare känna aversion mot det svenska folket. Är detta folk värt att få leva vidare, eller är det rätt åt den stora majoriteten om den drunknar i den multikulturella soppa den verkar vilja ha?
  Kommer kanske flytta till Finland för att överleva mentalt. Är dock inponerad av Jan och andra som oförtrutet kämpar vidare i den allt värre snålblåsten. Kanske är vår räddning en enormt stor och snabb invandring som utlöser ett massivt motstånd?

  • Alla folk har fel och brister, så även det svenska naturligtvis. Detta är vårt land och vi borde bestämma här.
   Den gamla svenska överklassen har lierat sig med en internationell finans- och maktelit och de tillsammans kontrollerar allt. Denna process har pågått under lång tid.
   Folket har litat på att överheten skulle styra landet så gott de kunde, men i skymundan har de byggt strukturer som endast gynnar deras egen grupp. Folket är sviket.

  • Nu är det dessvärre inte enbart det svenska folket som blivit hjärntvättat med pk-floskler utan det gäller även övriga Europas länder också framförallt i väst. Dock är det så att ju längre söderut man kommer desto mer misstänksam är man mot detta. Söderöver är man mer ifrågasättande vilket vi märkte i senaste EU-valet. Dock har det slagit rot mycket bra i Sverige beroende på vårt fjäskande för det stora landet i väster efter WWII, samt att vi inte varit indragna i något krig, här hemma, sen 1807 och därför förlorat nationalkänslan.

   Skolan har blivit en katastrof men är frukten av denna hjärntvätt och liberaliseringen av allt ansvar ordning o reda, moral och uppförande. Att känna eller ta ansvar för varandra har blivit helt okända begrepp numera där egoismen och självföraktet frodas. Droganvändningen ökar med rekordfart och det är inte så märkligt då alla försöker döva sina sargade sinnen och hjärtan när man inte förstår varför man mår dåligt. Mångkulturen har redan skördat många svenska liv och fler kommer det att bli. Svenskar som blir fysiskt attackerade misshandlade, våldtagna och mördade är kanske inte så värst många ännu men fler lär det bli. Det är säkert betydligt fler som dukar under i självmord som en direkt följd av den förda politiken.

 4. Indoktrineringen via skola och statlig TV har nog lyckats bra i Sverige, enär sjuklöverpartierna tillsammans ändå av allt att döma får en överväldigande majoritet bakom sig av väljarna (minst 85%?)

  Judarnas kultur i delar av Europa (främst Tyskland och Östeuropa?) var på 30-och 40-talet i en verklig nedförsbacke enligt uppgift, det blev så mycket lättare för Hitler att förinta dem, så att säga ge sista dödsstöten.

  Ett folk utan egen identitet och stolt nationalkänsla är så mycket lättare attt manipulera och byta ut.

  Svenska skolbarn borde igen på skoltimmarna läsa (gärna högt) Selma Lagerlöf, Verner von Heidenstam, Vilhelm Moberg, Erik Gustaf Geijer, Gustaf Fröding m.fl. och få känna stolthet över det rika svenska kulturarvet.

  Du gamla, du fria kunde sjungas alldeles i början av skolveckan och alldeles i slutet av densamma!

  Få känna stoltheten att vara svensk och bära huvudet högt!

  Och det borde flaggas på de svenska skolgårdarna på dessa skalders födelsedagar liksom på nationaldagen den 6 juni.

  Invandrande muslimer kan antingen få ledigt just dom timmarna eller stämma in i kören!

 5. Det vore fel om det vore sant. Nu är det ännu mer fel eftersom det inte ens är sant det man påstår. Skrämmande att vi har det så här i Sverige och i många andra länder 2014.

 6. USA:s utbildningsväsen styrs in på något man kallar Common Core en sorts standardisering av utbildningen där systematisk hjärntvätt finns inbäddad.
  Se klippet:

  När kommer något liknande att segla upp här i Sverige eller finns det på plats redan.

 7. En sak begriper jag inte.

  Har tittat på Jan Björklund som i sin reklam för Folkpartiet vill bli skolminister i den nya regeringen.

  Vad jag vet har han VARIT skolminister de senaste 8 åren och var väl den som är konstruktören av den sk FLUMSKOLAN.
  Vips har Folkpartiet gått framåt!!

  Hur man kan rösta på denne flumskolegrundare är för mig ett mysterium.

  • Din kommentar är som barnet i ”Kejsarens nya kläder” av H.C. Andersen;
   folkmassan jublade av beundran för den vackert klädde Kejsaren. Barnet pekade på Kejsaren och utbrast: ”… men han är ju naken!”
   (Vilket han faktiskt var)
   Det verkar vara ett urgammalt maktens hyckleri vi beskådar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: