• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Sjöstedt och demokratin

jstv4

Är  Vänsterpartiet ett demokratiskt parti?

Har man kastat loss från kommunismen?

Uttalanden från partiledaren Jonas Sjöstedt efter störningarna mot valmöten för Svenskarnas Parti aktualiserar den frågan. Han anser inte att SvP ska ha samma rätt som andra partier att hålla torgmöten. Med vilken argumentering?

• Han anför inte som skäl att SvP skulle ha en politisk inriktning som ligger utanför ramarna av det tillåtliga.

• Inte heller anför han det våld som uppstått som konsekvens av SvP-möten – ett våld som konsekvent utövats av motståndare till SvP.

Nej, Sjöstedt väljer en annan argumentering.

I TV4-nyheterna uttalade sig V-ledaren så här:

”Polisen har inte skyldighet att ge tillstånd till alla demonstrationer, framförallt inte om det finns risk för att det begås brott, t ex hatbrott eller hets mot folkgrupp.”

Notera här att det inte ens skulle röra sig om faktisk brottslighet, utan redan ”risken” för sådan brottslighet.

Vilket stöd ger hittillsvarande erfarenheter av SvP-mötena för farhågor i denna riktning?

Förmodligen inga alls.

Jonas Sjöstedt ansluter sig här till ett propagandakampanjande som pågått sedan en tid, där pk-invandrare utger sig för att känna rädsla pga förekomsten av ”rasister”.


Den typ av erfarenheter som Svenskarnas Parti nu gör har nog mindre att göra med deras påstådda nazism och mer med att de motsätter sig probleminvandringen – nu som det enda ännu ej kalott-kapade partiet.

Därom vittnar ju tidigare störningar av Blågula frågors torgmöten, år 2002 – det räckte där med att BGF signalkampanjade för SD.


Jonas Sjöstedt uttalar sig även om tillträdet för politiska partier till skolor, enligt Exponerat:

”När det gäller skolan vill vi ändra lagen så att dessa inte ska kunna komma in i skolorna. Judiska elever ska inte behöva höra på personer som förnekar Förintelsen.”

Detta skulle uppenbarligen gälla även om SvP-arna ifråga överhuvudtaget inte tog upp något som berör Förintelsen i sina framträdanden.

Dessutom skulle en enskild grupp här i praktiken ges vetorätt.

kommunister_


 

PS

Innebörden av att Sverigedemokraterna nu blivit ett ”kalott-kapat parti” är att man har uppdragsgivare, andra än sina väljare.

Partiet kan suga upp missnöje med den förda invandringspolitiken, men detta kan sedan länkas av på stickspår och bli till stöd för både Israels framfart i Gaza och Kievregimens framfart i östra Ukraina.

Är det inte anmärkningsvärt att SD är så tyst om Safe Haven?

En viktig punkt i det av SD:s riksårsmöte år 2005 antagna åtgärdsmanifestet!

safehaven


 

Läs mer

Brev om mötesfrihet och politiskt våld

Abdikerad vänster

Bombvänstern

Rasismandets offer 

Står Vänsterpartiet till vänster?

 

9 svar

 1. Självklart önskar hr Sjöstedt ett förbud mot SvP existens överhuvudtaget. De är ju varandras motpoler och har så alltid varit av kända skäl. Kommunistpartiet vill göra undantag i demokratin och han är dessvärre inte ensam. Om SvP vinner terräng i detta val kommer det att formas förslag mot deras demokratiska rättigheter att verka. Man kan ana ny lagstiftning liknande den i Tyskland. Men som sagt en kommunist har föga förståelse för vad demokrati är.

 2. Hur definieras nazism?
  Alla TV-sändningar benämner SVP som ett nazistiskt parti.
  Är man nazist om man vill värna sitt eget folk?

 3. Det går inte att skapa insikt hos dem som aldrig upplevt krig och vill jämföra SVP:s nationalister med Nazister / rashatare för att de vill värna sitt svenska folk och sin plats på jorden. Jfr. med Finländarna, svenskar såväl som finnar 1939-40 som inte hatade det ryska folket men slogs och satsade sina liv då de inte ville bli slavar under Stalin.

 4. Jonas sjöstedt visar vänsterns verkliga ansikte – man accepterar inte demokratin och vill gärna ha ensamrätt att definiera vissa begrepp.

  Hur man under en demonstration gör sig skyldig til ”hatbrott” eller ”hets mot folkgrupp”, se där en fråga Sjösdedt borde svara på.

  Tills vidare straffas ju folk efer att ha begått ett brott, enligt Sjöstedt borde folk tydligen straffas om det finns en risk för detta enligt hans och hans anhangs bedömning!!!

  Målet är naturligtvis att försöka begränsa rörelseutrymmet för en politisk motståndare, det rörelseutrymmet man själv gör anspråk ska naturligtvis inte motståndaren ha.

  – Man kan ju ifrågasätta det förnuftiga i att olika partier bedriver propaganda i skolorna, om det ändå sker var dra gränsen?

  Tror nog själv att Förintelsen verkligen ägt rum, men jag anser att en debattör bör kunna förneka den om detta är hans övertygelse.

  Det är med argument debatter ska vinnas.

  Kriminalisering av förintelseförnekelse ger islamister vatten på kranen, dessa kan med fog säga att det bör vara straffbart att kritisera Koranen, Allah och islam eftersom det är straffbart att förneka förintelsen.

  I själva verket borde förnekandet av förintelsen så fort som möjligt avkriminaliseras i de länder som kriminaliserat den inte minst med tanke på ett mer bärkraftigt legitimerande av islamkritik.

  • Det kommer dom långa snudorna aldrig att tillåta. Dom kommer kämpa mot en sådan avkriminalisering med näbbar och klor och även med ohederliga medel om så är nödvändigt. Det är liksom själva grundstenen i bygget som gör det möjligt för dem att förtrycka oss. Om den lagen tas bort så faller hela deras korthus. Det kommer ta mycket lång tid innan vi får bort den. Efter inbördeskriget kanske men då gäller det att gripa och konsolidera makten innan snudorna lägger sina snudor i blöt igen. Att smida medan järnet är varmt och slänga ut dem ur landet och stifta lagar som gör att dom inte har tillstånd att återvända igen. Men då får vi vara uppmärksamma ändå , för sänder dom säkert bulvaner istället, som börjar köpa upp banker och media.

  • Många bra poänger får du med här!
   Det är orimligt att lagstifta mot vissa tolkningar av historiska skeenden.

 5. Komlikism lika med demokrati värnar folkstyret…Demokratin via familjeband men kommunism via klass… Alla i samma famolj är inte rika så deras behov är olika..Idioter är de som tror att demokrati betyder frispråkighet och inget annat… idioter är det gått om och då kan en mindre grupp bankirer roffa åt sig..

 6. Brevbärare hotar vägra dela ut post från SvP: https://www.realisten.se/2014/08/28/brevbarare-hotar-vagra-dela-ut-post/

 7. Idag har vi delat ut lite av resterande tabloider.
  Då är man sin egen brevbärare.
  Avslutades med en go glass i solen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: