• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Rätt att förinta?

APTOPIX Mideast Israel Palestinians

Är det ett krig som nu pågår i Gaza? Handlar det om ”försvar”?

En riktigare benämning blir nog massaker.

Den israeliska sidan har ju att totalt övertag i vapenmakt och teknologi, ett övertag som den använder utan mycket till spärrar.

Snart har två tusen palestinier dödats, många fler är skadade. Hela bostadsområden jämnade med marken. Sjukhus och andra offentliga inrättningar är förstörda. Infrastruktur av elektricitet och vattenförsörjning har satts ur funktion.

Och Israels ”offensiv” bara fortsätter.  Varför?


 

Den officiella motiveringen var först tre dödade judiska bosättare, sedan blev det raketbeskjutningen från Hamas. Hur mycket är det här fråga om false-flag?

karta

Tidigare har jag skrivit om stora fyndigheter av gas och olja i området, bl.a. utanför kusten vid Gazaområdet. Det blir då inget djärvt antagande att här kan finnas ett viktigt motiv för vad som nu pågår i Gaza.

Med palestinierna där fördrivna, kuvade eller förintade kan Israel införliva området direkt med Israel och göra anspråk på alla energifyndigheter i området.

Vilket ger en reflexion. Hur började raketbeskjutningen från Hamas? Var det helt oprovocerat, eller som svar på israeliska bestraffningar utifrån de tre dödade israelerna?

Antag att Hamas inte skulle ha fyrat iväg alla dessa raketer mot Israel – skulle de israeliska angreppen mot Gaza då ha uteblivit? Eller är Hamas-rakterna främst en för Israel välkommen förevändning att kunna göra vad man ändå hade önskat göra?

bi

Jag betvivlar inte att de flesta motståndsmän inom Hamas verkligen tror på vad de gör, men i praktiken fyller de kanske ändå funktionen av ”nyttiga idioter”.

För övrigt har Israel, när man valt ut enskilda palestinier att avrätta, inte begränsat sig till Hamasaktiva. I skydd av det allmänna massakrerandet har man kunnat passa på att göra sig av med även andra motståndare eller potentiella motståndare. Precis som kaoset i Irak gav tillfälle att där avrätta intellektuella och tänkbara ledare.


 

ukr

På flera sätt finns kopplingar till eller likheter med Ukraina:

1. Tidpunkt. Den nya Gaza-invasionen sker samtidigt med nedskjutningen av passagerarplanet och det upptrappade våldet mot befolkningen i östra Ukraina. På så vis ger man mediaskugga åt varandra.

2. Metoder. Brutaliteten mot civila är ungefär densamma. I båda fallen raseras livsbetingelser.

3. Gärningsmän. Förövarna, de som dirigerar övergreppen, är i båda fallen judar.

4. Resurser. I båda fallen kan tillgång till naturresurser spela en viktig roll som motiv.


 

karta2

Som erfarenheter av krig och fördrivning av befolkningar gång på gång visat, leder detta till att

a) stora flyktingströmmar genereras

b) en oproportionerligt stor andel av dessa finner sin väg till just vårt land.

I kombination med slapp hantering och stor generositet från våra makthavare har detta nu lett fram till akuta och omfattande problem i asylmottagningen. Trycket har blivit högre än vad Sverige klarar av.

Redan av detta skäl bör Israels militära offensiv i Gaza ge anledning till oro, i synnerhet hos ett parti som vill värna svenska intressen.


 

kalottkapat

Sverigedemokraterna har dock även andra intressen att bevaka, och dessa väger tyngre. Som jag tidigare konstaterat är SD ett ”kalott-kapat” parti.

Jag har alltså haft lågt ställda förväntningar på Sverigedemokraterna och dess ledning. Tyvärr visar det sig nu att Jimmie Åkessons motsvarar dessa. I fråga om Israel och Palestina har han s.a.s. lärt sig sin läxa.

Svt-nyheter:

Jimmie Åkesson inledde sitt sommartal inför några hundra åhörare med en utblick på konflikthärdarna i världen.

Åkesson beklagade situationen i Gaza och sade att konflikten inte är enkel, men han gav Israel stöd. SD-ledaren sade att Hamas har som mål att förinta Israel och att Israel har rätt att försvara sig.

– Den rätten är självklar.

Webbsidan ”Nationell.nu”:

”…har Hamas har som uttalat mål att döda alla judar. Man använder civila och barn som mänskliga sköldar. Man har vapenförråd på skolor och sjukhus. Man har skjutit mer än 110 000 raketer in i Israel. Men Israel har rätten att förvara sig, …”

japapegojan


Både genom skolundervisningen och i särskilda mediakampanjer har vi svenskar drillats i medvetenhet av ”Förintelsen” av judar under andra världskriget, i Tyskland eller tysk-ockuperade områden.

Vad var den egentliga kärnan i detta, vad var budskapen och moralen?

Jo, att

• något liknande får aldrig hända igen

• ingen har rätt att skylla på att bara ha ”lytt order”

• man får inte gömma sig bakom att så gjorde även alla andra

• passivitet inför övergrepp kan inte godtagas.

Dessvärre får jag onda aningar om att det som nu sker i både Gaza och östra Ukraina kan vara bara förövning till något mycket större och än värre.

allians

Avtrubbning och tillvänjning kan i det här sammanhanget bli livsfarligt.


 

PS

heja

Ur bloggen Helana Palena, inlägg av Brage Norin:

HEJA ISRAEL! Gaza är ett fasansfullt koncentrationsläger

”Det är ondskan som får härja fritt – medan världen ser på. Knappast en enda nyhetskanal berättar sanningen om att hela Västbanken är ockuperat av Israel. Landet ser ut som en schweizerost. Mitt i palestinska städer finns dessa ‘befriade områden’ – med militärt beskydd. Över 130 bosättningar – alla bebodda av religiösa extremister som har ett enda mål i sikte – Storisrael.

Tanken på att det palestinska folket ska få en egen stat med eget territorialvatten, hamn och flygplats – detta väcker ett raseri utan like hos de israeler som är sprängfyllda med religiöst hat.

Hur kan detta få fortgå? Därför att vi är så hjärntvättade av massmedia. Israels ockupation av palestinskt territorium är naturligtvis grundorsaken till konflikten.”

wbLäs mer

Israeldemokraterna

Söndra och härska

Gaza-montage

Fredsprocess?

Erkänn Palestina!

Märkliga ambassadörer

När ska passet bli fjärrvärme, Åkesson?

9 svar

 1. Widar Nord på Fria Tider lyfter fram delar av Åkessons tal som visar att SD värderar israeler högre än svenskar:
  http://www.friatider.se/blogg/n-r-ska-passet-bli-fj-rrv-rme-kesson

  • Det ska bli olagligt att bege sig till andra länder för att döda civila.
   Har ni dubbla medborgarskap ska ni fråntas de svenska
   , dundrade Åkesson.”


   Om de dödar civila i Sverige, ska det ses som mindre allvarligt?

 2. Man blir beklämd över att se allt detta urskillningslösa hatvåld spelas upp utan några hårdare protester. Alla verkar helt eniga över Israels rätt till självförsvar. Men detta självförsvar har förvandlats till ett direkt övervåld på nolltid. Självförsvar tar man till för att avvärja en attack, därefter måste diplomatiska insatser direkt inledas för att undvika upptrappningar. Det är att jämföra med att en person slår en annan person utan någon större energi, exempelvis en handflata i bakhuvudet som tar utan att skada. Person två som får denna halvsmäll i bakhuvudet överreagerar och dödar den som slagit först + dödar hela dennes familj släkt och vänner. Det är att överreagera och ta till övervåld. Precis så agerar den Israeliska regeringen utan någon barmhärtighet eller medkänsla. Att ha rätt att försvara sig betyder INTE att man får göra precis vad som helst, vilket Israel tydligen inte förstår.

  Men nu drabbar det ju inte oss, så det kan vi skita i, eller…..? Och vem kommer att protestera den dagen det blir våran tur? För våran tur lär komma, var så säker, vi har en skuld att betala och den räknas i sex miljoner+5 miljoner till, enligt den officiella hållningen. Om det bara är rätt lag som förintar så är det ok. Om det bara är rätt åsiktsriktning som misshandlar de med fel åsiktsriktning är det också ok.

  Dags å vakna upp nu! Som ni ser drar man sig inte för att med berått mod skjuta ner ett trafikflygplan med nästan 300 civila ombord. Människor som med största sannolikhet inte har ett dyft med konflikten mellan USA+NATO+EU+Ukraina mot Ryssland. Nedskjutningen var ett attentat i syfte att ge motparten skulden i det här fallet Putin för det inträffade. Putin och Ryssland skall dras i samma smutsvals som Gadaffi i Libyen, AL Asad i Syria, Saddam i Irak m.fl. En smutsvals som bygger på lögn, lögn och åter lögn. Allt för att opinionen i världen, och främst hos hemmapubliken, när man vill göra något hemmapubliken inte vill. Då smörjs man med lite badwill så går den beska medicinen ner.

  Alltså USA:s hemmaopinion har många ggr under det senaste seklet inte varit särskilt begeistrade i att gå ut i krig. Då har administrationen fixat saken med lite FF, falsk flaggoperationer (se Jan Millds tidigare utmärkta trestegsbeskrivning i ämnet) så att man får med sig hemmapubliken. Med lite spektakulärt fyrverkeri, dunder, blod och bländverk, och väl inövade fraser som upprepas om och om igen så vips har man fixat opinionen till sin fördel. Men dessa bländverk har nu varit för många och med i stort samma ingredienser och med internets hjälp lyckas vi tillsammans att avslöja dessa fula politiska knep, för att nå fördelar på den globala arenan. Fusk kallas sånt rätt och slätt och här fuskar man hej vilt så att människor skadas och dödas enbart för ett opinionsbildande skådespel.

  Är det inte märkligt att i stort sett alla som yttrar sig i Palestinafrågan säger samma sak ”Israel har rätt att försvara sig” Vem har sagt till dem att säga detta? Vilka fördelar vinner de? Vilka nackdelar slipper de? Finns svaret möjligtvis i den hemlighetsfulla illustra samling som kallas Bilderberggruppen. Är det därifrån order har gått ut till världens ”demokratier” att säga bara det som är ”rätt”.

  Man får en olustig känsla av att västvärldens demokratier inte är några riktiga demokratier. Alla tycker i princip lika, jämför med Sverige där sjuklövern är helt överens om i princip allt, SD anklagas för att vara främlingsfientligt. Bra då röstar alla som är mot invandringspolitiken på SD. Fast SD tycker precis som de andra sju, men låtsas vara annorlunda för att fånga upp invandringskritiker och oskadliggöra dem. Åkesson har ingen annan åsikt än exempelvis Löven ”Israel har rätt att försvara sig”

  Dessvärre finns ingen politisk opposition som är värd namnet i dagens Sverige. SvP:s vapendragare krigar ju för sionistsidan i Ukraina så där sprack den ballongen också.

  Vanliga människor i världens alla hörn önskar inget hellre än att få leva i fred och säkerhet. Att ha ett arbete, kunna försörja sig och sin familj, att umgås med släkt och vänner utan att känna hot om våld, utan att känna hot om krig och farsoter(ebola). Vi behöver en ny global folkrörelse där man tar avstånd från alla former av våld där man kräver av världens politiker att de må besinna sig och göra världen fredligare och humanare än vad som är fallet i dag. Ställ krav på att avveckla fractional banking till förmån för ett humanare och miljövänligare ekonomiskt system.

  Israels regering, Ni är en skamfläck för mänskligheten, byt riktning NU.
  (beklagar inläggets längd)

  • Visserligen långt inlägg, men det har ju hela tiden ett relevant innehåll. Väl skrivet!

   T ex:

   ”Putin och Ryssland skall dras i samma smutsvals som Gadaffi i Libyen, AL Asad i Syria, Saddam i Irak m.fl. En smutsvals som bygger på lögn, lögn och åter lögn.”

   ”Är det inte märkligt att i stort sett alla som yttrar sig i Palestinafrågan säger samma sak ‘Israel har rätt att försvara sig’. Vem har sagt till dem att säga detta? Vilka fördelar vinner de? Vilka nackdelar slipper de?”

   ”…detta självförsvar har förvandlats till ett direkt övervåld på nolltid. Självförsvar tar man till för att avvärja en attack, därefter måste diplomatiska insatser direkt inledas för att undvika upptrappningar.”

 3. Du nämner den skolundervisning och de upplysningskampanjer om Förintelsen som bedrivits genom åren. Mest känd är väl ”Om detta må ni berätta”-kampanjen inkluderande en broschyr till Sveriges samtliga hushåll. Till detta kan läggas den omfattande busstrafik med skolungdomar till Auschwitz som genomförts under årens lopp och som vad jag förstår fortfarande pågår.Vi har även en speciell minnesdag för detta, den 27:e januari, årsdagen av Auschwitz befriande.
  Detta historiska skede är alltså väl belyst och kampanjerna har resulterat i att 95% av landets skolungdomar känner till Förintelsen. Detta enligt en undersökning gjord av Historielärarnas förening. Att samma undersökning visade att 90% av eleverna inte kände till GULAG och den stora terrorn under Stalinepoken väcker dock vissa frågor om balansen och avvägningen i hur stor uppmärksamhet olika historiska skeenden får i svenska skolors historieundervisning.
  En kalkylerad effekt av att dessa kampanjer drogs i gång på 90-talet var helt uppenbart att tysta ner och försvåra den växande kritiken mot massinvandringen. Där kunde vi också se effekter omedelbart. Ingen kritiker, hur balanserad och nyanserad han än var, kunde undgå att på något sätt kletas ned med paralleller till det Tredje Riket och förintelsen. Detta utan att det på något sätt fanns något rationellt eller logiskt samband mellan kritik av den växande massinvandringen och nazismen! Motståndarna hade försetts med ett formidabelt vapen för att snabbt tysta ned och omöjliggöra all saklig diskussion i frågan! Detta vapen har alltsedan dess utnyttjats hänsynslöst för att censurera och skjuta upp en oerhört viktig och angelägen debatt. Detta pågår som bekant än idag. Det vet varje kritiker av massinvandringen som någon gång i något sammanhang försökt lyfta frågan i ”fel” sammanhang. De har gjort det bekvämt för sig multikultiförespråkarna. Några magiska ord och sedan är en besvärande och obehaglig diskussion avslutad. Allt har kunnat återgå till det ”normala”. Samtidgt som problemen tillåtits växa och nu börjar närma sig den punkt då de är olösliga. Vi kommer förmodligen, om inte ett under sker, att få leva med dessa olösliga och ohanterliga problem för generationer framåt. Kanske till den punkt då den enda lösningen blir av en typ som ligger utanför demokratins och civilastionens spelregler.
  Jag nämnde att motståndarna har gjort det bekvämt för sig genom att sabotera all saklig och balanserad kritik av massinvandringen. Det har också fått den effekten att de ofta blivit helt oförmögna att ta en diskussion med en invandringskritiker när de väl hamnar i en situation där den inte kan undvikas. Där har vi förklaringen till att så många förespåkare av mångkulturen gjort bort sig fullständigt när de mött kvalificerat motsånd. Ett exempel är när Mona Sahlin mötte Jimmie Åkesson i en SVT-debatt. Det resulterade i att SvD skrev på ledarplats att ”om man nu ska ta debatten med SD så får man också se till att vinna den”. Vi har sett liknande händelser under årens lopp. Allt bottnar naturligtvis i att de aldrig brytt sig om att sätta sig in i motståndarnas argumentation samtidigt som de varit uppfyllda av en enfaldig övertygelse om att ha absolut rätt och stå för fördomsfrihet, godhet och upplysning.
  Detta var några reflektioner över de kampanjer och den propaganda som du nämnde och de effekter de fått på den svenska samhällsdebatten, både avsiktliga och oavsiktliga. Lite vid sidan av huvudämnet för artikeln, men det är ju så det kan bli i bland!

  • ”…förklaringen till att så många förespråkare av mångkulturen gjort bort sig fullständigt när de mött kvalificerat motstånd. Ett exempel är när Mona Sahlin mötte Jimmie Åkesson i en SVT-debatt…. Vi har sett liknande händelser under årens lopp. Allt bottnar naturligtvis i att de aldrig brytt sig om att sätta sig in i motståndarnas argumentation samtidigt som de varit uppfyllda av en enfaldig övertygelse om att ha absolut rätt och stå för fördomsfrihet, godhet och upplysning.”

   Just så är det nog!

 4. Jag vill påstå att allt elände, krig och farsoter i världen bottnar i RELIGION. Religiösa människor är för det mesta fanatiska i sina uppfattningar och lyssnar aldrig på personer som kanske har en annan uppfattning. De är ju så GODA.

  Själv är jag ateist och har varit det sedan jag var i 10-årsåldern. Kommer ihåg hur avundsjuk jag var på en pojke som var jude och slapp kristendomsundervisningen som jag fann vara dödstråkig.

 5. Om man leker med tanken att palestinierna var judar och Israel var ett arabland. Hur skulle världen reagera på denna judeutrotning då?

 6. Varken de Gaulle, Eisenhover eller Churchill skrev något om den stora Förintelsen – vad jag har kommit fram till. Verkar som om Förintelsen som vi nu får höra den är en efterkonstruktion. För mig levererades den först i filmen The Holocost (tänk om vi istället fått se en liknande film om svältfolkmordet i Ukraina – Holodomor). På senare tid har judiskstyrda Hollywood levererat ett otal filmer judiskpropaganda som Schindlers List (baserad på fiction men presenterades som autentisk), the Pianist och Inglourious Basterds.

  Glöm inte Miko Peled, sonen till en Israelisk general.
  Han har ett starkt vittnesmål som avslöjar den sionistiska propagandan och lögnerna.
  3 myter som han framhäver:
  1. Palestina var ett land utan folk (och var ingen stat men höll på att bli det. Många vittnar om freden mellan folken innan sionisterna kom)
  2. Det existentiella hotet (judar är hatade, araber vill utplåna, ständigt ett hot utifrån)
  3. Israel som demokrati

  Enligt läckor från Wikileaks så är Israels inofficiella inställning att Gaza ska fungera till ett minimum: http://henrymakow.com/2014/08/Israel-current-aggression.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: