• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Etniska rensningar

er

Historien är ju full av exempel på etniska rensningar.  Särskilt frekvent blev begreppet  använt i samband med krigen i f.d. Jugoslavien på 90-talet. Det fick samtidigt en starkt negativ laddning, varpå man inte kunde motstå frestelsen att använda begreppet också mot invandringskritiker i Sverige.

Exempel på etniska rensningar före 1990-talet och Balkan:

Karthago 146 f.Kr, efter det tredje puniska kriget.

• Ett senare datum av större tvångsvisa folkomflyttningar, i kombination med massiva övergrepp, inträffade vid delningen av Indien efter det brittiska uttåget 1947.

• Motsvarande gäller fördrivningen av den tyska befolkningen från områden öster om Oder-Neisse-linjen 1944-45.

• Ytterligare ett exempel är Cypern på 1960-talet.

Så här definieras begreppet i Metapedia

”Etnisk rensning är att med tvingande metoder förflytta en etnisk grupp eller delar av en etnisk grupp från ett geografiskt område till förmån för en annan. 

Försök till definition på engelska lyder: ’The planned deliberate removal from a specific territory, persons of a particular ethnic group, by force or intimidation, in order to render that area ethnically homogenous’ samt ’The systematic elimination of an ethnic group or groups from a region or society, as by deportation, forced emigration, or genocide.’ 

En etnisk rensning kan innebära tvångsförflyttning av en eller flera etniska grupper ifrån ett område eller försök till folkmord på en etnisk grupp i ett område. Etnisk rensning är ett krigsbrott och brott Folkmordskonventionens andra artikel.”

Just i dessa dagar pågår två påtagliga etniska rensningar.

pal

1. Gazaremsan

Sedan upptäckten av stora fyndigheter naturgas och olja i regionen, inte minst utanför kusten, blir det än angelägnare för Israel att få ett fast grepp över Gaza.

Den palestinska befolkningen i Gaza kan då utgöra ett hinder. En metod kan således bli fördrivning, en annan kuvande av varje ansats till egen palestinsk organisering.  Vad som nu pågår är nog en kombination av dessa två metoder.

ukr

2. Östra Ukraina

Regionerna Donetsk och Lugansk i Östra Ukraina  bebos mest av ryssar, och de har i folkomröstningar klart uttalat sin önskan om oberoende från Kiev.

Mot bakgrund av först kuppen i Kiev i februari, sedan ett presidentval med möjligheter för bara en sida att kampanja och dessutom lågt valdeltagande, så har separatisterna i Donetsk en bättre demokratisk förankring än den nye presidenten i Kiev, Petro Poroshenko.

Däremot är denne väsentligt bättre beväpnad, uppbackad med allt vad USA och NATO kan mobilisera på hans sida!

• Som bekant talade vår utrikesminister Carl Bildt i riksdagen om att den tidigare presidenten, Viktor Janukovitj, haft ”blod på sina händer”, då hans kravallpolis slogs mot våldsamma och beväpnade kuppmakare.

• Grunden för NATO:s halvårslånga bombande av Libyen 2011 var också en föregivet humanitär omsorg:  Al-Gathafi ”dödade sitt eget folk”.

Vad ska man då kalla det som pågår och nu pågått i två månader i östra Ukraina?

Bomber och granater regnar över bostadsområden, med många civila dödsoffer varje dag! All infrastruktur slås sönder, områdena blir obeboeliga.

Resultatet har blivit en omfattande flyktingvåg in över ryska gränsen.  Är inte det just syftet med det massiva våldet, att tömma östra Ukraina på ryssar?

Etnisk rensning, med andra ord.

cypern

Vad som här slår mig är en parallell. Cypern och inbördeskriget där mellan grekcyprioter och turkcyprioter. Precis som Turkiet då var ”skurken” tilldelas idag Ryssland den rollen av våra massmedia.

Skillnaden är samtidigt uppenbar. Turkiet invaderade till slut 1974, och fick slut på trakasserierna och massakrerna på turkcyprioter.

Ryssland har hittills inte gjort något motsvarande i östra Ukraina.

 

fartyget

3. Sverige

I viss mån kan anföras ett tredje exempel på idag pågående etnisk rensning, utöver Gaza och östra Ukraina. Det är Sverige.

Metoderna är inte detsamma, här används inte bomber och granater, stridsflyg och tanks. Inte heller går det lika snabbt.

Likväl är det en process av samma karaktär: vi svenskar utsätts för dålig behandling och trängs undan.

Resultat:

• alltfler svenskar emigrerar

• många flyr storstaden för landsbygden

• andra byter bara bostadsområde inom en region, men ändå bort från ”mångfalden”.

sopor

Drivkraften bakom detta är till stor del push-faktorer, precis som för verkliga flyktingar från andra länder:

– vantrivsel av att inte längre kunna känna sig hemma på sin egen hemort

– fysisk otrygghet och sämre miljö

– svårigheter kring arbete och bostad,  skola och sjukvård.

anej-2

 

PS

Som en extra knorr kan konstateras att ”de toleranta” själva med större eftertryck än andra svenskar väljer bort ”mångfalden”.

Läs mer

Aldrig glömma?

Förintelser

Kåkstad Södermalm

Medietystnad

5 svar

 1. Det gläder mig att du använder ordet toleranta ironiskt. Jag har nämligen gjort samma observation angående dessa ”toleranter”. Större skitstövlar än dessa finns nog inte, Dessa fömenta godhetsapostlar som vill framstå som Moder Theresa respektive Mahatma Gandhi.

 2. Termer som Etnisk rensning eller t.om totalt krig är ingen ny förete´else i det geografiska område som växelvis kalla(t)s Israel eller Palestina. Vad etnisk rensning beträffar är det bara att läsa Domarboken samt Konungaböckerna i Bibeln. Å andra sidan är inte vi Europe´er högre stående i moraliskt hänseende heller med tanke på alla våra krig, där det 30-åriga kriget och de båda Världskrigen bara är några exempel. Undrar ibland om det skall bli ett tredje i min livstid?
  / Född den 30 jan. 1944 i krigets Helsingfors som under feb. 1944 utsattes för > 2.000 terrorattacker av Sovjetryska bomb & jaktplan…

 3. Etniska rensningen i Sverige är på en helt annan nivå.

  1980-2013 har ca 2.7 miljoner traskat in till Sverige.
  Samma tid har nästan 2 miljoner etniska svenskar dött delvis tack vare negativ nativitet.

  Den negativa nativiteten bland etniska svenskar är en direkt följd av kulturella skillnader och hur våra politiker gjort det omöjligt att ordna skola/lägenhet/arbete INNAN man skaffar ban Jämför detta med nomad kulturer som inte har några problem att ploppa ut 6 barn i snitt och få dubbla lägenheter i Rinkeby + allt annat.

  2013 var rekord år med Svenskar som flydde Sverige. Över 30000 etniska som flydde. (2014 så flydde jag)

  Fria aborter för att hindrar svenska barn. Intressant att abort är gratis medan preventivmedel kostar pengar. Det är inte invandrarna som gör aborter.

  Fertilitets behandling till invandrare. En grej som slog mig var att min familj fick med FÖRTUR vänta över 3år innan tid på KS. Samtidigt så var det fullt av invandrare där som fick behandling för fler barn.

  Den totala propagandan om att vita män är tråkiga/idioter osv. Varenda reklam film med vit man som är idiot men duktig invandrare som fixar allt. Extremt många svenska tjejer som har barn med invandrare. Jag känner över 50st svenska tjejer som har invandrare barn. inga av männen finns kvar då de anser svenska tjejer är madrasser. Dessa är förlorade ur ett svenskt perspektiv. Dessutom är just dessa barn alla galningar inom FI osv. Dessa är de mest fanatiska vita-män hatarna + invandrare vännerna. Allt tack vare daddy issues där de skyller problem med sin invandrare farsa på vita män: påhejat av medias Frankfurt skola hjärntvätt.

  Tyvärr är det försent för Sverige.
  2013 var det 29.4% invandrare i Sverige. Svenskar föder 1.75barn. Dvs negativ nativitet.
  2014 traskar 200K till invandrare in.

  Jag hävdar att Sverige, med svenska värderingar och kultur inte kan finnas utan majoritet etniska svenskar. Har därmed tagit beslut att bli flykting. Skillnaden är att jag som flykting inte får något förutom betala skatt till Sverige samtidigt som illegala i Sverige får allt…
  (helt sjukt. Jag får inte vård i Sverige trots att jag betalar skatt i Sverige medan Muhammed illegal får gratis vård. Detta är klassiskt brott mot FNs folkmords konvention där det står att länder inte får erbjuda olika villkor efter etnisk bakgrund. Något som sker heltiden i Sverige)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: