• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Befolkningspartiet

befp

Envar som följt den politiska debatten i Sverige kan vara klar över att det inte längre existerar några svenskar – frånsett de utlänningar som just kommit till Sverige och därigenom kan klassas som nyanlända svenskar”.

Något svenskt folk existerar inte, lika litet som det existerar någon svensk kultur eller någon svensk historia. I Sverige finns inte längre ett folk – bara en befolkning.

Detta gör att åtminstone ett av riksdagens partier nu behöver byta namn. Föråldrat har blivit namnet “Folkpartiet”. 

Det nya partinamnet måste bli Befolkningspartiet.

Det gav mig uppslag till några nya montage.

 tantenbp

Ur boken ”Mörkläggning II”:

”Per Albin började allt flitigare använda beteckningen ’Sveriges folk’ och begreppet ’arbetarklassen’ fick stå tillbaka. Vid öppningen av socialdemokraternas tionde partikongress 1917 sa han: ’Där klassbegreppet verkar avgränsande och isolerande, där öppnar folkbegreppet i stället vägarna till samförstånd och samverkan’.

Här är det också viktigt att förstå att liberalismen går en annan väg. För att spetsa till det förstår inte liberaler vad ett folk är för något. För liberalerna finns inte ett folk utan en befolkning och det spelar inte så stor roll vilka människorna i denna befolkning är.”

”… granska begreppet ’befolkning’. När överheten i tal och tänkande skiftar från ’folket’ till ’befolkningen’, blir medborgaren något helt annat. Från att ha varit samhällets minsta kugge, ett stort antal subjekt som skapar och vidmakthåller en stat, så har medborgaren blivit statens objekt.

Den svenska makt- och medieeliten bytte någon gång under efterkrigstiden grundperspektiv på folket, från en nationalistisk till en legalistisk. Från ett subjekt till ett objekt. Det är inte längre medborgaren som har ansvar för och genom sina handling bygger och konstituerar samhället.

Befolkningsbegreppet innebär att ansvaret inte längre blir personligt. Det blir svenska politiker och myndigheter som bär det fulla ansvaret för vad som händer medborgarna.”

 

varldenjaa

PS

Det är inte alltid som jag gillar ”Demokratbloggen”, men den här gången gillar jag hans formuleringar:

”Det måste ju tydligt synas vem som är störst i svensk politik, så desinformationsminister Ullenhag ställer sig på en låda för att kunna titta ner på Åkesson.

Det här tricket kom inte fram i SVT-intervjun, men jag undrade om det verkligen var så att valpen Ullenhag hade växt så mycket på en kort tid, druckit hormoslyr eller på annat sätt fått en gigantisk kropp. Men den lille osäkre nollan, som ju är van att desinformera, hade inget emot även denna desinformation.

Det är alltså inte sant att valpen är så här lång, men det bekommer honom naturligtvis inte. Tänk ändå så sött att den lille plutten stod på en låda för att kunna låta kaxig.”

Erik Ullenhag är värd allt förakt han kan få.

Alla människor har mao inte samma värde, Ullenhag är ”värd” mer än de flesta…

pallenk

Se/hör även:

Granskning Sverige om ”Folkpartiet”

Montage om Bengt Westerberg

Montage om Erik Ullenhag

Montage om Folkpartiet

5.15 in i denna film

Stora ord från en liten man

13 svar

 1. Men den här utvecklingen bär väl ändå socialdemokratin huvudansvaret för – folkpartiets maktinnehav i regeringsställning efter andra världskriget är rätt så marginell i jfr med socialdemokratins.

  Här specificerar inte heller författarna till Westerbergs politik.

  • Sedan asylinvandringen tog fart i mitten av 1980-talet har vi haft tre invandringstoppar:
   • 1989
   • 1993-94
   • 2006-14.

   1989 hade vi en s-regering, de två andra perioderna hade vi borgerliga regeringar, med Carl Bildt respektive Fredrik Reinfeldt som statsministrar.

   I s-regeringen 1989 satt Maj-Lis Lööw som invandringsminister, och drev bl.a. igenom det sk. Luciabeslutet, som bromsade.

   Detta beslut revs genast upp, efter att Bildtregeringen tillträtt.

   Det finns en utbredd missuppfattning bland invandringskritiker att s-regeringar i högre grad än b-regeringar bär ett ansvar för massinvandringen. Jag förstår inte varför!

   • Känner nog till det här, det är visst här speciellt Westerberg kommer in i bilden efter att Luciabeslutet rivits upp av den borgerliga regeringen.

    Jag fokuserade i första hand på begreppet ”befolkning” som de båda författarna använder.

    De hävdar att makt- och medie eliten någon gång under efterkrigstiden bytte perspektiv på folket från nationalistisk till legalistisk vilket väl kan tolkas som från ”folket” till ”befolkning”.

    Och det är ju socialdemokratin som för det mesta varit ensamma i regeringsställning under eferkrigstiden.

    Däremot är det ju helt sant att socialdemokratins Maj-Lis Lööw i ett ögonblick av klarsyn drev igenom Luciabeslutet som bromsade invandring.

    Socialdemokratin såg ut att tänka om.

    Men sedan kom ju Bengt Westerberg i den borgerliga regeringen in i bilden.

    Om det är någon som bär ett relativt stort personligt ansvar för massinvandringen är det väl just Westerberg?

    Det är ju fullt möjligt att de borgerliga regeringarna bär ett relativt större ansvar.

   • Roten till ”allt ont” anser jag är Palme(S)! Han inledde destruktionen av den svenska Kunskapsskolan genom att avveckla Real- och Studentexamen. 1975m följde ”månkulurellt-beslutet”! Men visst, Bengt W. är skyldig till mycket elände. Bl.a. lät han >20.000 asylsökande få asyl på ett bräde 1992(?). Orsaken var långa köer hos ”Invandrarverket”, ett otroligt lättsinnigt beslut! Idag står hela Sjuklövern mot SD och svenska folket. Synd att det senare inte inser det!

   • Om den socialdemokratiska utförsbacken efter Lööw kan läsas här: https://janmilld.wordpress.com/2013/01/03/missat-tag/

    ”Röde” Pierre Schori var med där, liksom han var i att applådera NATO:s bombningar av Serbien 1999.

 2. Folkpartiet säger ja till invandring och nej till rasism 🙂

  • Hela 7-klövern inkl. Folkpartiet, skapar indirekt rasism genom Västvärldens mest omfattande och vidlyftiga invandringspolitik!

 3. Två kvinnor som inger mig kräkreflexer av att titta på är
  MARIT PAULSEN och Corazza Bildh!

  Usch!! Kanske någon vet varför?

  • Glömde Gudrun Schyman!!

  • Vad Marit Paulsen beträffar, så borde hon hålla sig till sina grisar (som hon engagerade sig för), och inte tillåtas leka politiker i stora sammanhang… – Vad förstår Corazza Bildh? Allahu Akbar?

 4. ”Det blir svenska politiker och myndigheter som bär det fulla ansvaret för vad som händer medborgarna.”
  —————————–
  Riktigt! Men bara under pågående mandatperiod.
  När politikern har lämnat Riksdagen eller hamnat i minoritet eller avgått från regeringsjobbet så har denne inget ansvar längre. Ingen har då något ansvar av dem som hade haft det.
  Kanske ansvaret då hamnar hos folket som lät det pågå utan att högt och ljudligt protestera?

 5. […] politiker och myndigheter som bär det fulla ansvaret för vad som händer medborgarna.” skriver Jan Milld […]

 6. Vill bara uttrycka min djupt kända tacksamhet till Erik Pallenhög. I mörka stunder ägnar jag honom en tanke, varvid ett urtidskratt bubblar upp ur reptilhjärnans gömslen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: