• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Korsfästelser

jesus

Jesus blev som bekant korsfäst.

Det var en vanlig bestraffningsmetod inom Romarriket. T ex efter nedkämpningen av det slavuppror som letts av gladiatorn Spartacus lär vägen till Rom, Via Appia, år 71 f.Kr. ha kantats med tusentals korsfästa slavar.  Korsfästning slutade alltid med döden, men på ett långsamt och kvalfullt sätt. Grymheten från makthavarna i Rom var gränslös.

viaappia

I våras skrev jag här på bloggen om Barbro Feldt – en Röda-kors-frivillig, en 71-årig kvinna i Falun. Barbro blev, kan man säga, korfäst och uthängd, av Röda-Kors-ledningen och massmedia. Detta efter en kontrovers med en ung kriminell kurd, som smygbandat ett samtal med henne, där hon uttryckte oro för svenska ungdomars situation i dagens Sverige. Hennes formulering hade gjort att den unge kurden känt sig kränkt, som han uppgav.

Tre månader efter denna korsfästelse i svensk nutid har Barbro Feldt hastigt avlidit.

Detta väcker naturligtvis reflexioner!

rk-fast

Här finns två moment:

1. Fastställandet av Barbro Feldts ”skuld”.

2. Fastställandet av straffet.

1. Redan att hennes uttalanden skulle anses stå i strid mot Svenska Röda Korsets ”värdegrund” är anmärkningsvärt.

2. Men även givet att så skulle vara fallet – hur rimlig var straffutmätningen? Barbro kördes bara ut, portades från Röda-Kors-lokalen i Falun.

Hon var pensionerad, under flera år hade hon arbetat som frivillig för Röda Korset i Falun, för henne hade engagemanget rimligen en viktig social funktion.

I dubbel bemärkelse rasade hennes tillvaro samman:

• Dels stängdes hon ute från fortsatt deltagande i Röda-Kors-verksamheten.

• Dels fick hon underkänt för sin verklighetsbild och sina värderingar. Här var Barbro Feldt i ett mer utsatt läge än politiskt medvetandegjorda invandringskritiker med tillgång till internet. För henne blev fördömandet djupt obegripligt – hon hade ju inte givit uttryck för andra värderingar än vad hon sannolikt haft under åtskilliga år, och som så länge varit självklara för både henne och andra svenskar i samma ålder.

rk-kupan

För Röda-Kors-ledningen fanns tydligen inget mellanläge. Där fanns inte plats för bara en tillsägelse – kvinnan med det felaktiga ordvalet måste bara bort!

För ledningen var ordval i ett enskilt samtal långt viktigare än vad hon i sak representerade, i jämförelse med den unge utlänningen som ville sätta dit henne.

Agerandet vittnar om att RK-ledningen lever i sin egen värld, som innesluten i en glaskupa. Vad hjälper fina titlar och examina, om man saknar sunt förnuft och verklighetskontakt?

Man kan undra om de ens nu, efter det tragiska dödsfallet, är benägna att tänka om. Kan de se att det gjort fel, eller skulle de kunna upprepa samma agerande?

jordfastning

Avslutningsvis, ur Julia Caesars senaste krönika:

”Barbro Feldt var född 1942 och utbildad jurist och ekonom. Efter att ha arbetat många år i ett stort företag i Stockholm hade hon 2003 flyttat tillbaka som pensionär till sin födelsestad Falun. Hon började arbeta ideellt för Röda korset, hon hade arbetat där i nio år. Hon satt också i den lokala styrelsen för Röda korset i Falun. Arbetet kändes meningsfullt, Barbro Feldt ville hjälpa andra människor. Hon såg fram emot ytterligare några år som ideellt arbetande pensionär. Det blev inte så. Istället blev hon blev ett offer för ett samhällsklimat som saknar motsvarighet i förljugenhet och hyckleri, där den till inte förpliktande floskeln ‘värdegrund’ sprider sig som ett virus och sorterar människor i godkända och icke godkända.”

”Vad är det för fel på Barbro Feldts värdegrund? Hon ansåg i likhet med de flesta svenskar att Sveriges ansvar i första hand är att ge svenska ungdomar arbete. Hon sa att vi har tappat nästan en hel generation svenska ungdomar som går arbetslösa. Hon pekade på att problemen blir ännu större ju fler ungdomar vi tar in. Allt som Barbro Feldt sa är sant. Den svenska ungdomsarbetslösheten är 26,9 procent. Mer än var fjärde ungdom saknar arbete. Men i ett Sverige på glid mot totalitarism är sanning ointressant. Nu handlar det om ‘värdegrund’.”

”Enligt Röda korset har Barbro Feldt gjort skillnad på ‘vi’ och ‘dom’ när hon sagt att vi i Sverige bör ta hand om våra egna ungdomar i första hand. Det är ett oförlåtligt brott. Hon måste förstå att alla människor i hela världen har lika stor rätt till Sverige som svenskarna.”

Läs mer

Julia Caesar: Värdegrunden skördar liv

Montage om Röda Korset

https://janmilld.wordpress.com/2014/04/11/roda-korsfast/

http://www.bgf.nu/morkt/2.html

http://peterharold.wordpress.com/2014/04/14/roda-korset-svarar-peter-harold-volontaren-fick-inget-stod-av-sin-organisation/

http://peterharold.wordpress.com/2014/07/04/sparkade-roda-kors-kvinnan-dod/

10 svar

 1. Reblogga detta på Lidenkatten och kommenterade:
  Säger det rent ut – dessa förbannade invandrare ska bort från vårt land!!
  Röda Korset skulle jag ALDRIG stödja. Detta PK-iiternas fjant!
  Man har visst rätt att kritisera denna galna invandring! Självklart blir det vi och dom. Jag t ex vill INTE ha dessa satans parasiter i MITT land!!

 2. Tack Jan för att du tar upp detta….kanske du även kunde titta in lite i svenska kyrkan där präster tvingas ut i kylan för att de är ”för kristna” kan man vara FÖR kristen för att få vara med i svenska kyrkan? Det är tydligen så i dessa dagar..vilket får mig att påstå att svenska kyrkan IDAG är ett verktyg i handen på ANTIKRIST.

 3. Jag är osäker på om ledningen för Röda Korset insett att dom gjort fel. Förmodligen sitter de så fast i sitt politiskt korrekta tänkande att de tycker att de handlat helt rätt, ja föredömligt. Fraser som värdegrund och vi- och dom tänkande har då haft funktionen att det befriat aktörerna från samvetsförebråelser.
  Förhoppningsvis har denna händelse väckt deras samveten till liv så att det kommer att förfölja dem till dödagar!

 4. Ett är säkert. Jag kommer aldrig någonsin vilja ha någonting med RK att göra.

  • Helt rätt Liz! Förhoppningsvis har detta justitiemord väckt en och annan sömntuta. RK är lika stor korrumperad röta som både FN och EU…

 5. Fel folk i ledningen för Röda Korset i dag – helt klart

  Men så är det väl i mer eller mindre alla sammanhang i Sverige idag.

  ”Vi tror på en Allsmäktig Värdegrund, dennes son Jämställdheten och den Heliga massinvandringen” mässas från ”predikstolarna”.

  Kanske är enda räddningen för Sverige idag en revolution inifrån som den inom kommunistpartiet i Sovjet – en del partimedlemmar började ifrågasätta partiets ledande roll – och bollen kom i rullning.

  Nu är det värdegrundens ledande roll som borde börja ifrågasättas av de troende samhällets stöttepelare.

  Detta förutsätter dock att fruktan släpper.

  Men det är väl alltför optimistiskt att tro på något sådant.

 6. Följande kan tilläggas, ur vad Julia Caesar just skrev till mig:

  ”Roligt att du uppmärksammade min krönika om Barbro Feldts bortgång. Jag känner inte till hennes dödsorsak, men när jag pratade med henne var det uppenbart hur illa hon tog vid sig av behandlingen från Röda korset och media.

  Jag uppfattade henne som en person för vilken värden som heder, etik och moral hade varit viktiga hela livet. Att då bli fråntagen heder och ära måste vara en fruktansvärd upplevelse.

  Man behöver ju bara tänka sig in i hur det skulle kännas att själv bli utsatt för sådan smutskastning som hon blev. Hon hade kunnat ha många goda år framför sig, men de togs ifrån henne.”

  • Har du hört avsnittet av Danmarks Röst från förra veckan med Jan Tullberg? Han fullkomligt pulvriserar floskeln värdegrund och jag hoppas att riktigt många får höra det. Om det är någon i den här smutsiga historien som hade vettig värdegrund och moralisk kompass som fungerade så var det väl stackars Barbro. Tydligen hade hon nyligen skaffat sig en iPad. Synd att hon inte hade fått den 2-3 år tidigare bara. Då hade hon kanske fortfarande varit i livet. Ty hon var inte medveten om hur starkt motståndet mot mångkultur och massinvandring är på nätet. Med tanke på hur reaktionerna blivit på Snaphanen, Exponerat, Avpixlat och Flashback, så hade hon säkert kunnat få det stöd i sin svåra stund som hon hade förtjänat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: