• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Flygförbudszon?

nofly

Det första offret i krig är som bekant sanningen.

Kring Ukraina överträffar svenska massmedia sig själva. Sedan länge har Kievregimen bedrivit ett krig mot befolkningen i östra Ukraina.

Så snart Petro Porosjenko vunnit presidentvalet trappades detta kraftigt upp, med granatattacker mot bostadsområden och skolor. Bara på en dag dödades ett 50-tal rebeller. Inget av detta uppmärksammades i svenska TV-nyheter.

Så här rapporterade däremot RT:

Plötsligt blev idag svenska TV-tittare påminda om att ett krig ändå pågår i östra Ukraina. En Kiev-helikopter hade skjutits ned, och det var ”allvarligt”.

Minns du Libyenkriget 2011?

Som det framställdes var rebeller i Benghazi hotade av Al-Gathafi. För att skydda dem från flygangrepp genomdrevs att FN-beslut om ”flygförbudzon”.

fz1

NATO fick genomföra flygförbudet. Resultatet blev ett 6 månaders bombkrig mot regeringsstyrkorna i Tripolis, vilket slutligen gav rebellerna segern. De kunde ta Al-Gathafi tillfånga och tortera ihjäl honom.

Tänk om Ryssland – grannland till Ukraina och med miljoner ryssar som invånare i östra Ukraina – nu skulle göra något motsvarande! Tänk om ryssarna skulle proklamera en flygförbudszon över delar av Ukraina, bomba sönder de ukrainska stridskrafterna och ta Petro Porosjenko tillfånga?

fz2

Det är knappast ett realistiskt scenario.
Det är heller inget jag skulle förorda.

Däremot skulle ju ryssarna kunna förse rebellerna med ett bra luftvärn, precis som USA under Afghanistankriget 1979-89 försåg rebellerna där och då med Stingermissiler. Det skulle kunna utgöra ett mått av skydd för civilbefolkningen Donetsk mot granatattacker och bomber. Försvarsåtgärder.

stinger

Frågan är väl om inte just det är vad som nu har skett. Den nu nedskjutna Kievhelikoptern är ju inte den första som skjutits ned av rebellerna.

Om Kievregimen vill slippa fler dödade i detta krig finns ett mycket enkelt recept: avblås den militära offensiven!

Inled istället förhandlingar med företrädare för befolkningen i Donetsk.

Gå med på en lösning som ger mer regionalt självbestämmande.

blod

Petro Porosjenko har blod på sina händer.

x

Läs mer

Neil Clark: Just imagine…

4 svar

 1. Hur folk kan rösta på Gudrun Schyman och hennes zigenska väninna
  Soraya Post övergår mitt förstånd. Det finns ju även sk karlar (hen) som gör det och vad de vill uppnå är i mina ögon obegripligt
  Kanske ger denna artikel klarhet. Helt lämpligt avhandlas Hitler bredvid artikeln.

  http://news.silobreaker.se/migration–en-desfrga-fr-eu-5_2267969715940884525.

 2. Likheterna mellan Libyen och Ukraina är slående men kanske än mer med konflikten mellan Kosovo och Serbien där de förstnämnda precis som Donetsk ville slita sig loss från landet dom tillhörde.
  När Milosovic svarade på UCK gerillans provokationer ansåg sig USA ha rätt till att starta ett bombkrig mot Serbien.
  Hade Putin varit lika krigsgalen som Clinton då var så hade han naturligtvis kunnat starta upp sina Suchojer nu.
  Att upprorsmakarna lyckats skjuta ner några helikoptrar behöver inte betyda att dom har tillgång till moderna luftvärnssystem, en helikopter är en relativt känslig maskin och en välriktad salva från handeldvapen kan faktiskt vara tillräckligt här.

 3. Från chokladfabrikören Willy Wonka till krigsmånglare på ett par dagar…sionisterna ligger verkligen inte på latsidan..och deras lögnapparat media är ständigt påslagen..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: