• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

EU-valet: finn 4 fel!

staplar

Enligt massmedias rapportering vann fyra vänsterpartier mandat i det svenska EU-valet:

• Socialdemokraterna (6)

• Miljöpartiet (3)

• Vänsterpartiet (1)

• Feministiskt Initiativ (1)

Print

Tillsammans fick de över 50% av rösterna i årets EU-val.

De erövrade 11 av de 20 platser som Sverige har i EU-parlamentet.

Både enligt dessa fyra partiers självbild och enligt den bild som serveras oss i  massmedia finns det fyra moment som de politiskt har gemensamt:

– feminism

– antirasism

– miljövänlighet

– vänsterinriktning

Jag menar att allt detta kan ifrågasättas!

Feminism

Både Stefan Löfvén och Jonas Sjöstedt har ju snabbt deklarerat sig vara ”feminister”, men vad lägga in i det begreppet?

– Måste även kvinnor vara brandmän?

– Är det önskvärt att i varje sammanhang jaga en 50-50-fördelning?

– Kan diskriminerande åtgärder mot män accepteras för att uppnå denna ”rättvisa”?

Ska existensen av olika kön samtidigt förnekas, ska kön ses som bara en ”social konstruktion”?

Jag skulle kanske också kunna kalla mig ”feminist”, eller snarare ”nyfeminist”.  Då vill jag lägga in ungefär den betydelse som min tupp Bertil i praktiken gjort, genom sitt agerande. Nyfeminismen utesluter inte vissa könsroller.

bertil

(Se gärna även ”Rapport från en hönsgård”)

En sann feminist kan inte blunda för den våldtäktsvåg som drabbar Sverige och de faktorer som gör utemiljöer otrygga för kvinnor i vårt land.

Antirasism

Alltsedan jag började engagera mig politiskt på 1960-talet har jag räknat mig själv som antirasist, men då med en klar definition av vad som är ”rasism”: negativ särbehandling av individer enbart utifrån deras hudfärg.

Nu har ju begreppet ”rasism” fått en så vid innebörd, att det kan innefatta allt som någon kan tycka illa om.

Samtidigt har dess innebörd förändrats 180 grader. Det har blivit liktydigt med att ha en viss hudfärg – närmare bestämt vit.  ”Antirasism” har blivit till antivitism.

bv

Min antirasism utesluter inte att kunna säga nej till den probleminvandring som nu pågår till Sverige.

Miljövänlighet

Kan Miljöpartiet betraktas som ett miljöparti? Jag anser inte det.

För att kvalificera som miljöparti måste ett parti bry sig om miljön.

Sverige är redan överbefolkat – fler människor bor i vårt land än vad vi klarar att försörja. Vår egen livsmedelsproduktion räcker inte till.

Ändå vill ”Miljöpartiet” och dess tre allierade ha en fortsatt massiv import av människor till Sverige!

beftaget

Vänsterinriktning

Ett vänsterparti måste stå på småfolkets sida i Sverige. Här har ju skett en mycket märklig metamorfos från framförallt det parti som kallar sig ”Vänsterpartiet”.

För inte länge sedan ville man företräda arbetarklassen i Sverige och kunde därvid hålla sig med en ganska idealiserad bild av den svenske arbetaren.

Nu har samme arbetare placerats vid skampålen, förvandlats till en ”vit, svensk, medelålders, heterosexuell man”.  Fel hela vägen, alltså. Nu vurmar samma parti för framförallt kvinnor, utlänningar och homosexuella. Den tidigare hjälten har förvandlats till en enfaldig rasist.

s1911

Ett vänsterparti ska också, som jag ser det, vara antimilitaristiskt och antiimperialistiskt. Det måste arbeta för fred.

Går vi till NATO-överfallet på Libyen 2011 stod samtliga riksdagspartier utom SD bakom detta överfall. Idag handlar det om Syrien och Ukraina. Har något av dessa föregivna vänsterpartier där en klar och konsekvent linje?

natofix

PS

Sverigedemokraterna nådde över 9% i EU-valet, vilket gav 2 mandat.

Moderaterna nådde inte så väldigt mycket mer – drygt 13% – och blev mindre än Miljöpartiet.

Fredrik Reinfeldt har anledning att se ledsen ut. Jag hittade ett gammalt fotomontage som kan passa in idag:

ledsen

Moderaternas kollaps gav mig även uppslag till ett nytt montage:

bubblan

 

 

Läs mer

Abdikerad vänster

Ombytta roller

Vänstern som försvann (1)

Vänstern som försvann (2)

Reinfeldt och pengarna

Annonser

13 svar

 1. Frågan är om FI som anser det finns fler än två kön, vill kvotera in också dessa?

  • För min del är jag mycket glad över Sverigedemokraternas framgångar 9.7 eller ibland stod det 9,8 och därmed glad åt att detta ger partiet 2 mandat i EU.

   Marine Le Pen fick 25 % i Frankrike ÄNTLIGEN.
   Hon är en mycket bra kvinna som kan framföra sina åsikter på ett elegant sett och trägen vinner.
   Heima

 2. […] Stor skillnad jämfört med förra EU-valet 2009, ökning med hela 9,8 procentenheter till 16,7 procent. Läs mera på Lindenytt! Läs gärna även Jan Millds valanalys! […]

 3. Stridshingsten visade sig vara ett orkeslöst ök!
  Vad beträffar SD med alla dess fel och brister måste man ändå glädjas och gratulera dem. 9,7% i EU-valet är en enorm prestation med tanke på att partiet haft svårt att mobilisera sina sympatisörer i detta val. För oss som följt SD:s utveckling sen tidigt 90-tal så känns det nästan som ett under. Detta är ett resultat som många av oss bara satt och drömde om för 10-15 år sedan i diskussioner anhängare emellan! Det kan vara värt att påpeka för att få rätt perspektiv på saker och ting.
  En annan aspekt att minnas är att SD har vunnit denna andel av väljarkåren trots en oförsonlig kamp från makt och medias sida. Feministiskt Initiativ har till stor del vunnit sin väljarandel tack vare makt och media! Det är en väsentlig skillnad. Det första väger blytungt, det senare väger lätt som en fjäder. Vilket FI förr el senare kommer att bli varse!

  • Viktiga synpunkter – tack för den kompletteringen av min text!

  • Någon stridshingst blev han inte den gode? herr Reinfeldt endast
   en ömklig ÅSNA – INTE ens en stridsåsna

   • Nu kan jag inte låta bli att vara riktigt elak! Stridshingsten kanske har haft besök av veterinären och förvandlats till en beskedlig valack?

 4. Med tre och en halv månad kvar till valet börjar tiden rinna ut för Herr Glanzkopf. Men han har redan konstaterat att svenskarna har röstat fel – igen. Så nu ska svenskarna straffas – igen. Vad händer härnäst? PUT till alla nigerianer? I synnerhet till Boko Haram?

  • När folk röstade på SD blev straffet att Reinfeldt gjorde upp med MP. När de nu röstade på MP blir det konsekventa straffet att Reinfeldt gör upp med SD istället.

 5. […] present från bloggaren Jan Milld som har tänkt till om EU-valet och jag ska träffa Janne snart, och höra vad han anser om globaliseringen, som jag själv gillar […]

 6. Jag tycker nog de kan betraktas som vänster. Däremot ska de ju inte förväxlas med den gamla socialdemokratin. Jag tycker det finns tydliga vänsterdrag. En sak som man ofta förknippar vänstern med är ju strävan efter jämlikhet. Den finns där helt klart men utgångspunkterna har förändrats. För det första är den idag globalistisk istället för nationell. För det andra finns utgångspunkten att vi alla är likadana. Men där vissa på grund av strukturella orsaker är överordnade andra som leder till olika utfall.

  I exemplet feminism blir det därför att man har gått från att förespråka lika möjligheter till lika utfall. Eftersom utgångspunkten är att det inte finns några skillnader mellan könen så betyder det att kvinnor är diskriminerade om de inte utgör 50% inom en specifik organisation, yrkesgrupp med mera (det är alltid kvinnorna som är diskriminerade och inte männen när de är i minoritet eftersom män är strukturellt överordnade kvinnor). För att denna strukturella diskriminering ska få så liten effekt som möjligt måste det införas faktisk diskriminering som motvikt. Samma sak är det med svenskar kontra invandrare.

  Antirasism följer samma logik. Man är antivit eftersom vita är överordnade andra och därmed måste de skämmas för detta och diskrimineras så att vi uppnår jämlikhet. DVS när utfallet är likadant för alla grupper. Men även efter det har uppnåtts måste förmodligen vita hållas på mattan så att vi inte faller tillbaka i gamla mönster. Denna världsbild är förövrigt inte bara rasistisk mot vita utan även mot andra eftersom den enbart ser andra grupper som objekt vars framgångar enbart beror på hur mycket de vita diskriminerar dem eller inte. Det är aldrig de själva utan alltid andra som avgör hur väl de kommer lyckas. Att asiater också klarar sig bra beror dock inte på att de är överordnade och diskriminerar andra utan enbart på att de vita inte diskriminerar dem vilket man gör mot exempelvis svarta.

  Det här med krig och fred är väl inte så värst vänster eller höger heller. Det finns såväl krigisk som fredlig vänster liksom höger. Däremot brukar väl inte vänstern se krig som krig när de bedriver dem utan för befrielse eller liknande. Som när sovjet befriade diverse stater från kapitalismen.

  Nåväl, jag anser i alla fall att deras resonemang är vänster men det betyder ju inte att man som vänsterperson måste hålla med dem eftersom man kan vara vänster på olika sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: