• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Stockholmssyndrom

sthsyndromet

Har du hört talas om ”Stockholmssyndromet”?

Det handlar om en mänsklig reaktion vid utsatta situationer, som kan synas märklig.

Så här beskrivs fenomenet i Wikipedia:

”Stockholmssyndromet eller Norrmalmstorgssyndromet, är ett psykologiskt tillstånd där  kidnappningsoffer eller personer hållna mot sin vilja – fångar – utvecklar en relation till kidnapparen/kidnapparna och tar parti för förövaren mot polisen. Detta kan vara ett uttryck för identifikation med förövaren

Denna solidaritet kan ibland bli en riktig delaktighet, med fångar som hjälper kidnapparna att uppnå sina mål eller att rymma från polisen. Syndromet har studerats av olika forskare inom viktimologin och man har kommit fram till att det framför allt baserar sig på rädsla för att råka ännu värre ut och en vädjan till den inre godheten hos den som tagit gisslan. Ju mer energi man investerar i denna typ av förhållande, desto svårare får man att bryta sig loss.

Syndromet är uppkallat efter det kända Norrmalmstorgsdramat efter ett rånförsök mot Kreditbanken på Norrmalmstorg i Stockholm, som ägde rum mellan 23 och 28 augusti  1973. I det fallet fortsatte offren att försvara kidnapparna även efter att deras sex dagars fysiska kvarhållande var över…”

x

Låt mig här ta upp tre exempel på yttringar av Stockholmssyndromet i dagens Sverige.

x

sw

1. 5i12-rörelsen

Denna rörelse startades 1988 av Sara Vestin, som sedan blev mördad av en afrikan. En näraliggande reaktion på detta hade ju kunnat vara att intressera sig för brottsmönster och konsekvenser av afrikansk invandring till Sverige.

Saras far, Stig Wallin, gjorde dock motsatsen. Han tog på sig ordförandeskapet i 5i12-rörelsen och vigde sig liv åt att bekämpa ”främlingsfientligheten” i Sverige.

Reaktionen är inte unik. Det finns svenska kvinnor som, efter att ha blivit utsatta för våldsbrott från invandrare, vidhåller en pk-hållning mot de svenskar som bekämpar den politik de blev ett offer för.

x

brandp

2. Brandmän i Malmö

Brandmän har ju på senare år tvingats erfara konsekvenser av mångkulturen i sitt arbete: täta falsklarm, hot och angrepp vid utryckningar, avskurna brandslangar, osv. Särskilt – eller uteslutande – gäller detta i invandrartäta områden.

I Sverige sätts skolor och förskolor i brand som i inget annat land. Även personbilar brinner i stor omfattning.  Brandkåren i Malmö är minst av allt förskonad från denna nya arbetsmiljö.

I Sveriges riksdag är det bara ett av åtta partierna som i någon mån representerar något annat än den politik som lett fram till dessa problem. Det är Sverigedemokraterna.

Nu är det valrörelse, och partiföreträdare reser runt på valturnéer.  Vill både torgtala och besöka olika arbetsplatser. Detta gäller även SD och Jimmie Åkesson.

Du förstår kanske redan vart jag vill komma.

När Åkesson ville besöka en brandkår i Malmö blev det protester från många brandmän. Den politiskt korrekta fundamentalismen gavs företräde framför verklighetssyn,  självbevarelsedrift och egenintresse.

x

gatorna

3. Åkesson i Jönköping

Till dem som i år demonstrerade i Jönköping på Första Maj hörde Svenskarnas Parti. Polisen hade tydligen direktiv att därvid värna ”motdemonstranternas” möjligheter att dominera scenen.

Detta känner jag igen från Blågula frågors möte den 8 juni 2002 på Norrmalmstorg. De unga pk-iter som skulle manifestera sin avsky mot oss fick stå så nära att de kunde bespruta oss med en vätska. Motsvarande gällde nu i Jönköping, så att SvP-manifestationen nästan fick karaktären av ett gatlopp.

Den här situationen måste Jimmie Åkesson sedan länge vara väl förtrogen med. Mer än de flesta måste han ha klart för sig vad detta klientel av ”antirasister” går för. Med organiserat oljud ska de torpedera mötesfriheten – göra det omöjligt för talare att göra sig hörda, omöjligt för åhörare att kunna höra.

Ja, stämplade individer och grupper ska inte ens ha rätt att vistas på offentliga utrymmen. Gatorna är nämligen de politiskt korrektas egendom. ”Inga rasister på våra gator!”

Ändå tar SD-ledaren parti för dessa huliganer:

”- Det är bra att man sluter upp mot ett nazistiskt parti, det borde väl alla demokratiska krafter göra. Det är bra om det finns ett engagemang i politiken,..”

Detta uttalande fäller Åkesson i ett sammanhang, då mötesfriheten sedan många år har satts ur spel för varje invandringskritiker och alla sverigevänliga dissidenter i Sverige – utan på något sätt problematisera det ”engagemang” som han talar om!

Blir ”bedrövligt” ett i sammanhanget för starkt omdöme?

Nya Tider 20/14:

”Åkesson… kan knappast ha missat de knallskott, flaskor och stenar som haglade, liksom de många gånger tidigare gjort mot SD. Det gör hans uttalande fegt och pinsamt – likt den mobbade skolpojken som lättat sällar sig till mobbarna när de hittat ett annat offer.  Ledaren för det parti som många hoppas ska rädda Sverige ur den politiska korrekthetens träsk borde ha större integritet än så.”

ingasopor

Läs/se mer

Mest högljudd vinner

Pudlar

Tankar om pudlande

 

Annonser

21 svar

 1. Enligt naturlagarna kommer den typ av människor som har det beteendet ha väldigt svårt att överleva på grund av bristande självbevarelsedrift.

 2. aggressoridentifikation

 3. Jan, 2012 tog Sverige emot 116.500. Prognosen i år från Migrationsverket är 127.000. Det har ökat varje år ca: 7%. Gör man en serie på detta blir det 127, 135, 145, 155, 166, 177, 190, 203, 217, 232, totalt 1.747.000 miljoner nya uppehållstillstånd.

  Vad är din bedömning? När klarar Sverige inte av mer oavsett om SD får något inflytande eller inte. Har du någon uppfattning om detta?

  • I en bemärkelse är ju den gräns sedan länge passerad, då Sverige inte klarar av mer. Det ger orättvisor mot svenskar och det ger ekonomiska underskott. Det ger våld, otrygghet och ett kvävande samhällsklimat med en rädsla som griper omkring sig. Kapsejsad skola, vård och omsorg.

   Men jag tolkar din fråga som: när går Sverige bara så handlöst och ovillkorligt in i väggen att det bara, på något sätt, tar obönhörligen stopp? Ja, finns överhuvudtaget en sådan punkt?

   Eller sjunker allt bara liksom ihop, sakta och ljudlöst, där de som drabbas saknar både röst och ord – varigenom man kan fortsätta att köra över dem.

   Jag vet sannerligen inte! Det enda jag nu vet är att vi inte kan knyta några förväntningar till SD.

   Jo, en strimma av hopp kan ligga i det som konstateras på sidan 7 i vårtabloiden, i kombination Tullbergs bok och att alltfler journalister nu börjar skämmas över sin smutsiga roll.

   Ser vi till historien, så kan samhällsomslag ibland komma plötsligt, när få förväntar sig det.

   • Angående SD så är det märkligt med opinionsmätningarna. Jag får nästan varje månad information om att folk vaknar och tänker rösta SD. Det får räcka nu tänker många. Ett snitt av mätningarna på status.st kan dock inte var så snett ute. Eller?

    Vidare: Jag menar att hur ska vi få fram bostäder till 1,75 miljoner nya invånare? Främst asylsökanden och anhöriga till dem. Går det verkligen att säga att det finns ingen gräns?

    Det kostar att bygga så många bostäder. Gator som förbinder dem med övriga delar av kommunen. Transport. Nya skolor. Nya vårdcentraler. Var ska pengarna komma ifrån eftersom så många av de som kommer inte själva kan delta i produktionen?

    Tullbergs beräkningar, vilka jag anser är synnerligen väl avvägda, torde gälla även dessa 1,75 miljoner och i så fall i det närmaste dubblera dessa 250 miljarder till 2024. Detta på toppen av det av Kommunförbundet uträknade 11:- i kommunal skattehöjning som krävs med en åldrande befolkning om de inte jobbar tills de är 75 år.
    Det innebär enorma skattehöjningar på främst de som arbetar, företagsskatt, arbetsgivaravgifter, moms, energi, kapital, osv.

    Sverige har 9.5 miljoner invånare, det gavs ut ca: 0,43 miljoner uppehållstillstånd 1994-2003. Det är runt 5%. 2004-2013 gavs det 0,89 miljoner, det är runt 10%. 2014-2023 är troligt att det ges ut 1,75 miljoner nya uppehållstillstånd vilket är runt 18% av befolkningen.

    Detta kommer inte att räcka utan man måste ransonera välfärden. Detta borde väl också väcka folk, även invandrare som redan är här?

    Med tanke på hur snabbt befolkning i Västasien och Afrika ökar varje år är det ju inget som håller tillbaka antalet som vill komma till Sverige. Det lär ju därför öka såsom prognostiserat ovan. Det har ökat varje år historiskt så varför skulle det sluta öka nu?

    Fundera lite på detta. Kanske vore intressant med en webb-enkät i frågan? 😉 När brakar Sverige ihop. När går det helt enkelt inte längre? om 10 år med 1,75 miljoner nya uppehållstillstånd, om 20 år med ytterligare 3,4 miljoner nya uppehållstillstånd? Eller Aldrig?

 4. Det brakar ihop när dom som håller i trådarna säger ”Braka ihop” ?

  Eller :
  När Sverige slutligen brakar ihop, vad finns det då kvar som inte redan brakat ihop egentligen?

  Inför den 6:e augusti 1945
  kunde amerikanerna tagit fram en informationsbroschyr
  med titeln ”Ett nytt Hiroshima växer fram”.

  Angående Stockholmssyndromet så kan det ju tänkas att det hänger samman med att människans psykologi är minst sagt komplex?
  Herr Wallin, till exempel. Han kanske aldrig hade gillat sin dotter?
  Eller Norrmalmstorgdramat : Det är ju inte så att det är ett ont system ställt mot ett gott system, är det? Det är två olika system, ur vars respektive synvinklar det andra framställs som ont.
  Vad kidnappningen gjorde var att det gav dessa människor chansen att för första gången i sina liv komma ut ur sin vanliga tvångströja, och känna och uttrycka sin motvilja mot den?
  Priset för detta är en ny tvångströja.

 5. Vad har vi Hemvärnet till? Att spela hornmusik för oss? Ge Hemvärnet utökade befogenheter och inför ståndrätt där det behövs.

 6. Vad får Åkesson att reflexmässigt rabbla politiskt korrekta mantra istället för att ge rakryggade svar när han utmanas av mediedreven. Den här gången gav han sitt bidrag till förföljelsen av SvP, men mönstret känns igen från tidigare händelser.
  När polisen registrerade brottsliga zigenare startade PK-media ett drev om det s.k. Rom-registret i höstas och Åkesson uttalade sig i Aftonbladet: : ”Det är min bestämda uppfattning att det är förkastligt om polisen för register över människor som inte är misstänkta eller dömda för lagöverträdelser, särskilt om det handlar om barn. Om detta dessutom sker med utgångspunkt i människors släktband är det än mer beklagansvärt. Polisen är en av de viktigaste myndigheter vi har och det är av yttersta vikt att de har medborgarnas förtroende, därför är uppgifterna om registret olyckliga i dubbel bemärkelse.” http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17524455.ab

  Men redan 2012 hade den politiskt korrekta anpassningen börjat. Med anledning av den sk Mjölkattacken i Forserum som visade sig vara en tidningsanka, sa Åkesson detta: ”Som utomstående är det för mig uppenbart att det finns mer eller mindre allvarliga spänningar mellan svenskar och somalier i Forserum. Ska man kunna överbrygga motsättningar så krävs det att ingen part känner sig ohörd och förminskad. För om vi fortsätter att förtrycka alla känslor och upplevelser som inte passar in denna svartvita bild av Forserum – då skapar vi en grogrund för motsättningar att få fäste i samhället på allvar.” http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/darfor-besoker-jag-forserum-idag_7471496.svd Sanningen var denna: http://www.nationellidag.se/svt-vill-inte-dementera-mjolkattacken

  Innan valet 2010 stod Åkesson modigt upp mot de svenskfientliga och sågs som en hjälte bland vanligt folk. Efter valet blev det tyvärr allt mindre jävlar anamma och när den svenskfientlige juden Göran Rosenberg som värnar om den judiska identiteten, pressade Åkesson på frågan om det över huvud taget finns några etniska svenskar, vek Åkesson ner sig och svarade detta: ”Det finns en grupp människor som har bott här väldigt länge men det är nog få nu levande svenskar, med svensk nationell identitet, som kan betraktas som etniska svenskar.” 15 minuter in i denna intervju: http://www.tv4play.se/program/rosenberg?video_id=2240676

  Jimmie Åkesson är dock en skicklig debattör och kan få PK-isterna ur balans när han är på det humöret. Det visade han i riksdagen 2012 när han golvade den världsfrånvända MP-ledaren Åsa Romson med denna klassiska kommentar: http://www.youtube.com/watch?v=rjand84BBKM

 7. Frågan är om inte 90% av det svenska folket har drabbats av Stockholmssyndromet och känner sig kidnappade av den främmande invasionen och dess inhemska kollaboratörer. Det skulle förklara vurmen för allt som inte är normalt och svenskt och även den fientliga attityden mot dem som försöker rädda dem från förintelse.
  Fjant-svenskarna älskar invandrare och kulturmarxister i staten(bankrånare) och hatar svenska nationalister(poliser).

 8. Heja Janne! Jag var med dig då på Norrmalmstorg 2002 och det var betydligt mer än bara sprutande av vätska. En motdemonstrant rusade fram och välte bokbordet och stal med sig saker… Jag tog livtag om vederbörande och höll fast honom och ropade på två poliser som stod en bit bort. De kom fram och sade: Släpp honom!
  VA???!!! svarade jag… Han har ju stulit! SLÄPP HONOM! upprepade de, varpå jag släppte honom och han rusade genast tillbaka till de sina.
  Efter mötet hade du ett samtal med polisbefälet och han sade att de hade order uppifrån om att INTE göra några ingripanden under mötet.

 9. Svar till Kalle: För två år sedan var jag övertygad om att Anders Borg skulle ha stoppat massinvandringen i god tid innan valet 2014 för att rädda ekonomin. Jag hade fel. Han verkar ha bitits av samma galna apa som Reinfeldt.
  Det svenska folket är så mesigt och veligt att jag är rädd att det kommer att dö ut med en sista långdragen suck. En revolt kan ske när kriminella invandrare tränger in i hemmen och rånar svenskarna och bidragen minskar och skatterna ökar dramatiskt. Med det senare perspektivet är våld en lösning att se fram emot.

  • Det tror jag beror på att om du är på andra sidan så får du BARA information som säger att gå inte till andra sidan. Där är det farligt och nazister, rasister och haverister trängs på sidorna och spyr ut lögner. Gå inte dit för då kan du bli registrerad på hemsidan och du kan få virus på din dator med hakkors. Går du dit har du passerat en inre gräns – då är du en ond människa en av dem – en Hitler – du med de andra onda på andra sidan. Skäms!

   Var och en sätter på detta sätt upp en inre mur man inte vill passera. Det blir en mycket effektiv självkontroll. Surfar du in på en främlingsfientlig sida är du inte längre den där godhjärtade människan.

   Den mest effektiva muren man har satt upp för oss människor är den om vad som hände under andra världskriget. Det är t.o.m. förbjudet att undersöka eller ifrågasätta den officiella historiebeskrivningen i vissa länder. Säger du till någon som fortfarande är i den rosa bubblan tror de att du är en nazist om du anser att historien är lika förljugen som medias beskrivning av vår samtid.

   För de flesta är Förintelsen med stort varumärke F = no go zone. Gå inte där för då slutar det illa för dig. På samma sätt är det med invandringen i Sverige. Med exakt samma metoder och psykologi har man gjort invandringskritiska sidor och partier till ”no go zoner”. De allra flesta överväger därför inte ens att ta in information som kommer därifrån.

   Det är så vi ska förstå trögheten hos folket. De har hört talas om alla dessa nazistiska sidor som Avpixlat och Fria Tider och när de läser ledarna i sin tidning så får de hela tiden höra att det är viktigt att stå upp för de goda krafterna.

   Någon har sagt att det är lättare att lura någon med en stor lögn än med en liten och det stämmer nog. Svenska folket kan inte för sitt liv begripa att Reinfeldt, Borg, Löfven, Sjöstedt, m fl ljuger när de säger att vi måste ha asyl- och anhöriginvandring för att få pensioner eller att vi har råd med det eller t.o.m. har en moralisk skyldighet att göra det. Man kan inte förstå hur ledare som ska representera svenska folket kan påstå något som är så fel. Alltså måste SD ha fel. Alla ledare i Sverige säger ju att SD och dessa sidor är ONDA och att 7-klövern och gammelmedia är de GODA. Våra ledare kan väl ändå inte ha fel. De ONDA ska utrotas från Sverige. Bort med dem.

   Skulle man istället ha ljugit om att Zigenare behövs för att rädda våra pensioner, en mindre lögn, som bara avser en liten grupp, då hade det inte varit lika lätt. Däremot köper folket det om man talar om en 30 ggr så stor odefinierbar grupp främst från u-länder.

   Du har samma sak med koldioxiden. Det är lättare att lura i folket att koldioxid är ett gift och farligt för mänskligheten och därför måste bekämpas med alla medel än att kanske bara påstå att man inte vet så mycket. De som är för kol och olja är ONDA människor.

   Varför ska folket tro några tokiga bloggare som hänvisar till källor om att koldioxiden inte alls är ett hot när ALLA makthavare är eniga om att detta är DEN viktigaste ödesfrågan för mänskligheten.

   Invandringen har fått denna dignitet idag i Sverige. Skulle vi införa restriktioner så vore vi så inhumana och onda att svenska folket inte längre vore mänskliga. Hela vår GODHET hänger på att vi är GODHJÄRTADE mot främlingar.

   Hur får man då de som sitter tryggt på andra sidan muren och är lite nyfikna på andra sidan men rädda att ta klivet då man inte riktigt vågar tro att det finns något av värde där?

   Det kan bara ske när det blir sprickor i muren så att man faktiskt ser att det inte är så illa som man tror. Tabloiderna är väl en bra väg. Kanske kan få några att vakna. Verkligheten är väl det som gör att det spricker på allvar. Ett till Husby, någon till misshandel av en pensionär, sämre resultat skolan, osv. Verkligheten tar dock tid på sig och därför tar det sådan tid.

   De allra flesta inser inte ens att Sverige håller på att gå under. Man är så upptagen med att arbeta, betala räkningar, sköta hemmet, ta hand om barnen, osv. att det finns helt enkelt inte tid att reflektera.

   De som är unga blir indoktrinerade i skolan och genom sociala media men är samtidigt de som möter verkligheten. De kan inte fly. Hur kommer ungdomarna att rösta? En allt större del är invandrare också av ungdomarna. Hur röstar de?

   Sverige splittras idag för de som kommit över på andra sidan muren har ingen väg tillbaka. Kunskapens träd gör dig medveten men också förtvivlad. Det är en nackdel. De som ser och inser upplever en mer tragiskt utveckling än de som lever i god tro.

   Frågan är bara hur någon som ser att den blivit grundlurad någonsin ska kunna lita på makthavare och media igen?

   • Kalle skriver:

    ”Var och en sätter på detta sätt upp en inre mur man inte vill passera. Det blir en mycket effektiv självkontroll. Surfar du in på en främlingsfientlig sida är du inte längre den där godhjärtade människan.”

    Det får mig att tänka på hur noga SD är med att inga länkar får förekomma till ”fel” webbsidor.

    Ur SR-webben:

    ”Sverigedemokraterna i Lidköping länkar på sin sajt till den omdiskuterade politikern Thoralf Alfssons blogg. Inga problem tycker man lokalt, men distriktsordförande Hanna Wigh håller inte med.”
     
    ”Sverigedemokraternas distriktsordförande i Skaraborg, Hanna Wigh, säger sig vara ovetandes om bloggens budskap, men hon tycker inte att privata bloggar ska förekomma på Sverigedemokraternas hemsidor och vill därför ta bort länkarna till bloggen.

    – Det är beklagligt och jag ska ta en diskussion med dem om det. Våra partihemsidor är till för information om – och från – partiet, och inte ett marknadsforum för personers privata bloggar.”

 10. Till Janne: proisraelisk lobbygrupp ”informerar” Julia Kronlid på SionistDemokraterna: http://youtu.be/m8K8eQyEFEI

 11. Läs gärna http://www.texemarrs.com http://www.come-and-hear.com och Ted Pikes.
  Sionism är inte bara nuvarande landområde utan att dominera hela mellanöstern. Ja, hela världen ska underkasta sig.
  De blå ränderna på Israels flagga säga symbolisera Nilen och Eufrat, området som sionisterna vill lägga beslag på.

 12. SD-uttalandet mot omskärelse var från den 26 mars.
  Var Kronlids besök i Israel före eller efter den tidpunkten?

  Förmodligen efter – då kan 7-punktsföreläsningen ses som att SD läxades upp.
  Partiet fick sig en uppsträckning.

  • Du har rätt vilket också slog mig men jag han inte korrigera. Söders artikel är ett debattinlägg som den organiserade judenheten reagerade på.
   Att de så ogenerat och publikt visar att de detaljstyr SD tyder på att detta inte är första gången SD får instruktioner. Att de väljer en offentlig tillrättavisning i den här frågan och talar om ”red light” visar att de inte accepterar att SD tar ställning mot manlig omskärelse.
   Filmen med den judiske diktatorn Jonatan Avner och den strykrädda eleven Julia Kronlid som antecknar flitigt kommer nog att bli en klassiker. Här är den: http://www.youtube.com/watch?v=m8K8eQyEFEI#t=426

   Det många har misstänkt om relationen mellan den organiserade judenheten/sionismen och Sverigedemokraterna bekräftas med dessa filmer. SD:s utrikespolitik styrs av Israel och talesmannen är också en sionistisk jude, nämligen Kent Ekeroth. Av dessa filmer framgår att Israel också aktivt deltar i interna svenska angelägenheter såsom kyrkans roll och om barn i Sverige ska könsstympas.

   Att SD är så kallat ”kontrollerad opposition” vad gäller judiska och sionistiska ärenden anser jag klarlagt. I hur hög grad den övriga politiken är styrd och kontrollerad och vad som bara är röstmaximerande populism är för mig oklart, men eftersom de som säljer ut utrikespolitiken är samma personer som bestämmer den övriga politiken, ligger det nära till hands att anta att även den är till salu.
   En annan reflektion är att judarna talar med, eller snarare till SD på ett sätt som visar att de har maktmedel att tillgå. Vilka medel kan dessa vara? Krig och terrordåd kan uteslutas. Återstår pengar eller pengars värde. Ett politiskt stöd kan växlas över i pengars värde genom den representation som röster i val ger. I dessa dagar får Åkesson stöd av Bonnierpressen, vilket aldrig skett tidigare. Är SD nu så kontrollerat vingklippt att det kan välkomnas in i en 8-klöver?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: