• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Kulturbefriat land

Sverige är unikt. Julia Caesar har många gånger skrivit träffsäkert om denna sällsamma kombination av självgodhet och omdömeslöshet, denna kulturella dekadens.

bo
Nu senast är EU-ministern och folkpartisten Birgitta Ohlsson återigen på tapeten, och skämmer ut Sverige inför andra folk.

På Wikipedia kan följande information inhämtas om denna minister:

”Ohlsson är uppvuxen i Tokarp utanför Linköping, där fadern Bengt är folkpartistisk politiker och före detta kommunalråd…

Hon har studerat statsvetenskap och internationella relationer…

Hennes profilfrågor är demokrati, mänskliga rättigheter, djurskydd, jämställdhet, tolerans och internationalism.”

Full pott alltså, i politisk korrekthet, som det ser ut.

Merit Wager fångar väl Ohlssons senaste bravader i en bloggtext med  rubriken ”Den humanitära stormaktens representanter vet alltid bättre än alla andra.”

En sak är iofs att tro på sig själv och sina hållningar  – det ska man väl göra –  men sämre är att inte kunna lyssna på andra och inte kunna ställa sina egna ståndpunkter under omprövning. Allra sämst är när man i sin översvallande dryghet sätter sig på andra. Det är just vad denna Ohlsson presterar, som företrädare för vårt land på den internationella scenen.

”Varför beter sig svenska regeringsrepresentanter som ouppfostrade och arroganta ungar i samröre med andra stater?”

”Varför tror svenska ministrar att de har rätt att näpsa och skälla på andra staters ministrar? …

Det är direkt pinsamt med en minister som ångar av indignation och som inte kan behärska sig gentemot ett annat lands minister, utan obehärskat och som en förorättad tonåring utbrister: ’Jag är väldigt förbannad och besviken på den rumänska regeringen’.

”Som om svenskar hade någon sorts gudagiven rätt att sätta sig till doms över andra!”

kpt

Ett annat aktuellt exempel på svensk kultur bjuder LO-bossen Karl-Petter Thorwaldson på, med uttalanden som SD:s svans ska ge fan i att hota våra medlemmar” och

”Många LO-medlemmar känner sig kränkta av att Åkesson kommer till deras arbetsplatser. Hans åsikter krockar med det som våra medlemmar gör. På bland annat sjukhus räddar kommunalare liv varje dag, oavsett vilken bakgrund människorna de möter har.”

Tobbes medieblogg kommenterar:

”Blir man ’kränkt’ av ett sådant besök är det nog dags att börja arbeta med sina egna trösklar. Jag utgår från att andra politiker, eller varför inte en kunglighet eller landshövding, kan komma på besök utan att fackliga företrädare blir kränkta. Vad Thorwaldsson förstås inte tänker på, är att, på bland annat sjukhus, räddar sverigedemokrater liv, varje dag, oavsett vilken bakgrund människorna de möter har.”

an

Ett tredje exempel ger Annelile Nordström, ordförande för fackförbundet Kommunal, prov på.

Hon bekänner sig öppet till åsiktsmässig likriktning i invandringsfrågan. Sverigedemokraterna måste tycka som de övriga 7 riksdagspartierna gör, annars ska de inte vara välkomna på arbetsplatsbesök, anser hon.

Detta framgick av hennes medverkan helt nyligen i SVT:s program ”Gomorron”.

Jag gjorde utifrån detta en film, som fick heta ”GODNATT, FACKET!”

Läs mer

Frys ut omvärlden!

Ny stormaktstid

Arnstad om Norge

Federley om Grekland

Ström-Melin om Ungern

Wetterstrand om Danmark

6 svar

 1. Frågan är om inte SD-kvinnors ordförande Carina Herrstedt gjorde sig till en lika god kålsupare när hon enligt Sydsvenskan skriver detta på sin blogg om de som protesterar mot Åkessons besök: ”Anställda som inte klarar av detta väldigt enkla förhållningssätt borde helt enkelt tvingas se sig om efter ett annat jobb så att vi alla kan känna oss trygga med den hjälp och den vård vi förväntas få om olyckan är framme.”

  Annars har ju vår Malmström gjort sig riktigt illa omtyckt i Spanien när hon kastade skit på dem som försöker hålla tillbaka negrerna som vill till Sverige.

  Och Bildt som äventyrar våra förbindelser med det land som levererar 30% av vår oljeimport.

  Andra länder som inte lever upp till svenska krav är Ungern, Grekland, Malta, Italien, Frankrike, Danmark, Schweiz samt alla länder utanför Europa. Och Sverige självt, inte att förglömma.

 2. Finner inga ord för detta dårskap
  Gläds åt att du kan göra denna film,som säger allt.
  God natt facket instämmer jag i.

 3. Jan, tack för en avslöjande film. Jag är nu på senare tid djupt oroad över utvecklingen. Vi ser nu i valtider hur extremt polariserat Sverige är. Främst är det mellan eliten i samhället och de längst ner. Det är det fina folket, politiker, ledare för fack och näringsliv, kulturpersonligheter, osv som vill göra Sverige till en humanitär stormakt. Vanliga människor vill inte alls det. Jag tror att många inom vården inte alls gillar den press som uppstår, ja kaos, när det blir överbeläggningar till följd att att man inte tillskjuter de resurser som krävs om man vill leva upp till att alla i hela världen ska ha rätt till sjukvård i Sverige – gratis.

  Jag är också orolig för SD som jag, tyvärr, ser som en förlorad kraft. De är paria för 7-klövern. De kommer inte få inflytande annat än om det blir mycket större än idag. Kanske 30% är nödvändigt. Låsningen är monumental. Detta går inte att ta sig ur.

  Ärligt talat så börjar jag ge upp. Det känns totalt hopplöst. Det som bara är sunt förnuft är i Sverige extremt. Det som är extremt har blivit normalt. Denna blogg är för extrem både för SD och för 7-klövern. Ändå skulle jag tro att för 15 år sedan tyckte de flesta sossar och moderater så här utan att de blev uteslutna. Gratis sjukvård till de som inte åkte hem – det låter som en dröm eller mardröm beroende på vem du är.

  Jan, kommer vi att kunna lösa detta? Går det? Du har ju varit med ett tag. Har tittat på dina filmer från tidigt 2000-tal och kanske ännu tidigare. Det var ju motstånd även då, men då var politiken inte lika extrem. Idag är den vanvettig. Men värst av allt retoriken hos ledare i samhället är så vansinnig att det är svårt att känna något hopp.

  Nyckeln är att få folk att komma till alternativa medier som Avpixlat och Fria Tider. Sedan när de förstår mer så söker de sig hit. Dock ser jag inte någon ökning alls till dessa sidor sedan ett år tillbaka. Tvärtom. Det ser ut att sjunka.

  Samtidigt går det inte annat än att beundra de som representerar SD. De får utstå så mycket skit. Samtidigt tycker jag då att man inom SD borde stå upp för varandra. Det är vi mot dem. Istället tvingas många inom SD att vara rädda för om de köper fel bok, osv.

  Vet inte Jan, är otroligt förvirrad nu. Det känns som att det är nu Sveriges framtid avgörs. Det går så fort nu med alla uppehållstillstånd. Volymerna är hiskeliga. Tror inte vi klarar 4 år till, än mindre 8 år.

  • Klart är ju att galenskapen bara brett ut sig och fördjupats mer alltsedan Blågula frågor startades på 90-talet. Förgäves har vi väntat på att det någonstans skulle ta stopp. Någon sådan punkt verkar nu inte finnas.

   Ska vi trots allt försöka att bidraga till den saken så kommer vårtabloiden nästa vecka…

 4. […] Kulturbefriat land […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: