• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

12 år senare

signal

Tiden går fort.

Det har nu gått 12 år sedan Blågula frågors ”Signalkampanjen” till förmån för Sverigedemokraterna i riksdagsvalet 2002.

Vad har förändrats sedan dess?

• Har vi lyckats erövra mer av mötesfrihet och demokrati?

• Har samtalskulturen förändrats?

• Har probleminvandringen stoppats?

Här tre  helt korta filmer från BGF:s möte på Medborgarplatsen den 5 juni och Norrmalmstorg den 24 augusti 2002 i Stockholm:

Vad som hänt är att:

A.

Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen (sedan år 2010).

• Med detta har följt många bra inlägg från riksdagens talarstol.

• Sverigedemokrater har också ibland kommit fram i stora massmedia – TV, radio, dagstidningar. Även om de som regel omges av många motdebattörer och ofta blir avbrutna.

B.

Alternativa media har växt fram.

• På webben finns Fria Tider, Avpixlat och många andra. Sidor med uppdaterat material och många besökare. På webben finns också flera nationella radioprogram och en stor mängd filmer.

• Två tryckta veckotidningar finns – Nya Tider och Nationell Idag.

• Nio tabloider (först sex svic, sedan tre hushållstabloider) har distribuerats extensivt.

C.

Sverigedemokraterna har förändrats, i en på flera sätt negativ riktning.

D.

Trots sin rörelse mot den politiska mitten fortsätter anklagelserna mot SD för att vara extremt, rasistiskt, osv

• Med detta följer att normala offentliga politiska möten fortfarande inte kan hållas för sverigevänner, mötesfriheten är inte erövrad.

• Fortfarande kan sverigevänner också drabbas av misshandel och attentat mot sina hem – här har närmast skett en upptrappning.

E.

Etablerade massmedia fortsätter som hittills:

• mörkning om brottslingars etnicitet

• kampanjer för avvisningshotade utlänningar

• hets mot ”högerextremister” och”näthatare”, hyllande av ”antirasister”.

F.

Probleminvandringen – med alla sina konsekvenser – har inte bara fortsatt, utan accelererat.

G.

Nya orättvisor har tillkommit, genom t ex gratis vård åt ”papperslösa” och all service åt ”ensamkommande flyktingbarn”.

ahmad

Läs mer

Ockuperat land

Bieler – ett problem

Pragmatism och korrekthet

Enighet ger styrka?

9 svar

 1. Intressant med ett historisk perspektiv

 2. Sammanfattningsvis kan väl sägas att inom bloggosfären har skillnaderna ökat mellan vänster och höger. Och inom riksdagspolitiken har skillnaderna minskat, ja i princip utplånats så slaget lär stå mellan å ena sidan AFA/RF/EXPO vs SvP/SMR. SD passar inte in någonstans utom möjligtvis i kontrollerad opposition. Det politiska landskapet har blivit betydligt mer intressant på den oetablerade sidan än på, gäsp, riksdagssidan.

  Man ser vänsteranhängare som är döttrar och söner till högavlönade personer medan högeranhängare representeras mestadels av arbetar och medelklass (ursäkta om jag använder ogermanska måttstockar). Vilket visar att den politiska kartan har kantrat likt ett isberg som isberg gör när för mycket is smält under vattenlinjen.

  Vänster är numera för globalisering och internationalisering, man är för att vårt land utplånas till förmån för mångkultur som i förlängningen blir homogenkultur i hela världen. Till det blir det udda och ovanliga upphöjt till norm eller normalt med det som tidigare ansetts normalt anses förlegat och onormalt.

  Homosexualitet HBTQ och allt vad det heter numera blir normalt medan hetrosexuella får gå och gömma sig och anses onormala. Detta är vad vi har att se fram emot om vänstern ska få råda, vi kan glömma kärnfamiljen som sammanbindande kitt i det framtida samhället där det ovanliga och udda höjs till norm.

  Riksdagens 8 partier har dessvärre inget att erbjuda kärnfamiljens arbetande folk, de ses enbart som finansiärer åt ett alltmer aggressivt folkutbyte som ingen får ha åsikter om.

  • Jag hänger gärna fast vid en äldre innebörd av begreppet ”vänster”: att stå på arbetarklassens och småfolkets sida i Sverige. Det gör numera varken Vänsterpartiet, AFA eller andra. De är bara extrema.

 3. Som jag ser det är en av reflektionerna man också kan göra, att när man som SD nu kom in i Riksdagen,påverkas och korrumperas man av övriga partier. Inte för att jag tror att man fått pengar under bordet eller så, men ledamöterna har korrumperats emotionellt ,genom att närma sig de övriga partierna. Den politik man för idag från SD’s sida är en lightvision av den politik man gick till val på 2010. Man har helt enkelt inte stått fast, man har vacklat i sitt svaga sinne. Detta visar att för man en kontroversiell politik enligt de övriga partiernas mening, då måste man ha karaktärsfasta personer i Riksdagen, ej personer som antingen inte tror på sin sak eller personer som bara sitter där som en karriärmöjlighet. Så ser det ut i dag när det gäller SD i Riksdagen och värre kommer det att bli. Med den nya föreslagna kandidatlistan som man går till val på 2014 finner man personer som antingen är närstående de fyras gäng eller sen tidigare har visat sig vara menlösa och ofarliga för partiledningen. Inget annat parti i svensk politisk historia har varit så toppstyrt som SD. Man går till val på en gemensam riksdagslista för hela landet. Man har inte så mycket förtroende för sina medlemmar uti landet att man ens vill ge dem den demokratiska möjligheten, som finns i varje annat parti som finns i Riksdagen, att kunna välja sina lokalt förankrade kandidater till Riksdagen. Utan hör och häpna valberedningen väljer sig själv som föreslagna kandidater till denna lista.Något mer odemokratiskt får man leta efter. Varje medlem i SD borde fråga sig, vad är det för ett parti jag stödjer. Vad är det för personer som finns i ledningen för detta parti.

 4. Ja – Åkessons svärmor finns med på listan. Det är nästan så att man inte tror det är sant!

 5. Sådana här uppgifter finns ibland i media. Vilken förövaren är står aldrig
  men i regel är det en ickesvensk. Det är mycket sällsynt att svenskar
  sk svennar begår sådana här brott

  112 SVT Text Söndag 30 mar 2014
  INRIKES PUBLICERAD 30 MARS

  Man anhållen för brutal våldtäkt

  En ung kvinna hittades våldtagen och
  misshandlad på en gata i stadsdelen
  Norrliden i Kalmar natten till
  söndagen. Hon fördes till sjukhus i
  ambulans.

  Under natten grep polisen en ung man,
  som är anhållen misstänkt för våldtäkt
  och misshandel.

  Polisen var på söndagsmorgonen
  förtegen om detaljerna kring vad som
  hänt. Men enligt anmälan ska kvinnan
  ha våldtagits flera gånger och sedan
  lämnats på gatan, skriver Barometern
  på nätet.

 6. Folk är korkade grupp, många människor gillar inte att tänka efter själv. Det är viktigare att tillhöra en grupp eller sammanhang att identifiera sig med något eller någon. Logik eller reflektioner är för många sekundärt

 7. Intressant att se inslagen från Norrmalmstorg 2002. Jag blev lite chockad hur lite som utvecklats. Jag var inte så medveten på den tiden. En sak som jag själv varit med om är att bli utesluten ur kompisgäng om jag framfört ett ”obehagligt” påstående om en observation jag gjort, då blev det tyst, ingen reaktion. Idag smyger folk i vassen och säger inget om ”obehagliga” ämnen. Eller så är det tvärtom, en del insisterar att få veta vad man anser om SD och säger man då sin åsikt så slänger man på luren och vägrar vidare åsiktsbyte. Men i sanningens namn så är jag också förvånad hur ”många som kommit ut” och som talar helt fritt om vad de ska rösta på.
  Synd att SD-toppen blivit så förstörd. Hur kan det komma sig att de som satt i valberedningen satte in sig själva som kandidater på riksdagslistan? – det är oetiskt, chockerande! Mycket jobb återstår! Tack Jan för återblicken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: