• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Minoritet blev majoritet

natovingar

Det är nu 15 år sedan bombandet av Belgrad och övriga Serbien (och 3 år sedan bombandet av Tripoli 2011, 42 år sedan bombandet av Hanoi 1972, 69 år sedan bombandet av Dresden 1945).

Exemplet Kosovo är intressant på mer än ett sätt!

Till att börja med fanns en demografisk bakgrund.

kosovodia

Kosovo – en del av Jugoslavien som gränsade till Albanien – kan ursprungligen räknas som serbiskt kärnområde. Sedan flyttade alltfler albaner in och deras nativitet var hög. År 1945 var andelen serber i Kosovo ca 50%. Drygt 40 år senare, 1988, hade den sjunkit till 10%. Albanerna hade blivit i majoritet.

Snart började en kosovoalbansk självständighetsrörelse verka. Denna innefattade även en gerilla, eller terroristorganisation – UCK. Mord på serbiska poliser och andra våldsattacker. När Belgradregimen svarade med att sätta in milis blev det stor upprördhet i västliga massmedia. Det talades om en ”humanitär katastrof”, och snart var NATO:s bombflyg på väg.

nato99

Under några veckor fälldes 14.000 bomber, varav ett par tusen splitterbomber. Infrastrukturen i Serbien – kommunikationer, energi- och vattenförsörjning, bostäder, mm – smulades systematiskt sönder.

Serbien tvingades kapitulera (utan att ha besegrats på slagfältet) och Kosovo kunde (utan särskild folkomröstning) brytas loss ur Serbien. Landets ledare, Slobodan Milosevic, ställdes senare inför Haagdomstolen. Krigsförbrytelser.

Andra aspekter av intresse i detta sammanhang blir:

• internationell rätt
• makt och geopolitik
• massmedia och false-flag
• Carl Bildt och Krim

bcfn

• internationell rätt

USA-president under bombandet av Serbien 1999 var Bill Clinton.

Den princip som vägledde honom i världspolitiken var att makt är rätt. Redan 1993, ett år efter hans tillträde som president, producerades ett dokument i hans Washingtonadministration där det talades om ”Med FN:s stöd om möjligt, utan FN:s stöd om nödvändigt”.

Bill Clinton hamnade aldrig inför Haagdomstolen (amerikaner kan inte ställas inför denna – de har friskrivit sig, står tydligen över lagar som gäller för andra).

Kanske ska vi vara glada att han inte fick Nobels fredspris. Det fick som bekant både Henry Kissinger och en senare USA-president, Barak Obama. Han med alla drönarna (ungefär som Expressens Christian Holmén nu fått ”guldspaden” för sin bevakning av dissidenter i Sverige).

obamahaag
• makt och geopolitik

Efter Sovjetunionens kollaps 1991 var USA alltså redo att sätta sig över internationell rätt. Och man kunde göra det – ryssarna hade inget att sätta emot.

När där lämnades ett maktvakuum tog de styrande i USA tillfället i akt. Tidigare tal om demokrati och frihet, försvar av mänskliga rättigheter, osv var inget som stod i vägen.

Efter 1999 har NATO fortsatt att flytta sina positioner österut.

Se nedanstående bild, ur Moskvas horisont! Putin lär ha sagt att Rysslands geopolitiska läge efter Sovjetunionens upplösning blev en katastrof.

osthorisont

• massmedia och false-flag

Lögner dödar!

Krig förs numera inte i första hand med kulor och bomber, även om också det kan vara viktigt. Allt börjar med lögner och falska verklighetsbeskrivningar, förmedlade genom massmedia. Kontroll av media, helst så total att ingen annan bild når medborgarna, blir helt central.

TV-kameror och journalister arbetar s.a.s. hand-i-hand med kanoner och soldater. Ja, journalisterna är i själva verket frontsoldater i de nu aktuella krigen. Maktens megafoner.

Här har man varit dokumenterat framgångsrika i Sverige, både vad gäller Serbien 1999, Libyen 2011 och nu Syrien och Ukraina.

Genomgående förekommer false-flag-operationer för att skruva upp opinionerna på önskad nivå, få människor att ropa efter bomber för att ”rädda liv” (det gjorde både utrikesminister Anna Lindh och professor Bo Rothstein när Serbien 1999 stod på NATO-menyn)

vapenbroder

• Carl Bildt och Krim

Är Carl Bildt oberäknelig? Den eminente bloggaren Peter Harold har hävdat så, utifrån ett blogginlägg från Carl Bildt, där denne hävdar att Ryssland är oberäkneligt.

Klart är att bildtska ställningstaganden inte följer några principer:  självständighet ska gälla för Kosovo gentemot Serbien, men inte för Krim gentemot Ukraina.

cbusa

Samtidigt är Carl Bildt dock väldigt förutsägbar, såtillvida att hans ställningstaganden konsekvent rimmar med önskemål i Washington (jag skrev inte ”amerikanska intressen”, eftersom amerikanska folket inte gagnas av krigspolitiken).

Medan Sverigedemokraterna i Sverige – enligt Bildt och övriga sjuklöverpolitiker – är ena riktiga uslingar,  så gäller nu inget motsvarande för det ljusår radikalare Svoboda i Kiev.

Till Bildts förutsägbarhet bidrar också ett rysshat, som verkar nästan genetiskt. Eller bottnar det i tidiga erfarenheter som visat hur det kan vara politiskt lönande att hela tiden hetsa mot ryssen?

rgard

För att slutligen återknyta till rubriken för denna bloggtext, ”Minoritet blev majoritet”.

Om Sverige redan idag har sådana problem med olika invandrargrupper, då andelen av befolkningen med utländsk bakgrund (födda utomlands eller har föräldrar som är det) utgör ca 20% – hur ska det då inte bli när denna andel överstiger 50%?

Fallet Kosovo bör utgöra en tankeställare för oss svenskar.

Läs mer

Bomba Belgrad?

Utpressare

Medias krig

Djungelns lag

Vad gör bomber?

Kosovosummering

Sagan om floridakubanerna

BALKAN

Tysk film, ”Det började med en lögn”:
https://www.youtube.com/watch?v=hzSL3mCKHpE

11 svar

 1. BNP´s Nick Griffin talar om Islam i EU-parlamentet.. apologeterna står på rad med blå kort…men sedan kommer ”Fru Bildt” som har åkt in i parlamentet på ett bananskal..och när jag lyssanr på vad hon säger förstår jag ingenting för hon säger ju INGENTING..det är ju bara som ett enda långt cirkelresonemang och ett ordbajseri som inte betyder något. Det enda som kommer fram är att hon inte håller med Griffin men annars är det bara tomt prat..lyssna gärna..!

 2. Jag trodde diagrammet i början var staplar som visade andelen svenskar i Sverige med start från 2050 och 50 år framåt.

  När vi svenskar börjar tappa politiskt inflytande kommer, om möjligt, folkombytet gå ännu fortare. Tror staplarna visar rätt så bra utvecklingen i Sverige.

 3. Carl Bildt förbereder sig för någon slags internationell reträttpost. Han lär inte komma ifråga för någon ministerpost i en ny event. allians-regim efter valet 2014. Därav hans alltmer odiplomatiska framtoning i sin roll som svensk utrikesminister. För att komma ifråga för en internationell toppost kräves ett stöd från USA. Detta kan kanske förklara att han fullständigt har tappat omdömet, när det gäller uttalanden om Ryssland. Det gäller att hålla sig väl med Husse. (USA)

 4. Ville bara tipsa om ytterligare en intressant dokumentär om Kosovokriget. ”The Infinite War” kallas den på engelska, men den är gjord av en italiensk tv-kanal. Dock har den engelska undertexter.

  • Intressant film..!

  • ”We are in Kosovo because we want to substitute ethnic cleansing with tolerance and respect. Our message is clear – peace and humanity
   will prevail in Kosovo.”

   ”Vi är i Kosovo därför att vi vill ersätta etnisk rensning med tolerans och respekt. Vårt budskap är klart – fred och humanitet ska råda i Kosovo.”

   Detta för Bill Clinton här fram nästan lika övertygande som när han inför TV-kamerorna talade om sitt förhållande till Monica Lewinsky.

 5. Diana Johnstone har skrivit en synnerligen intressant bok för den som vill ha en mer nyanserad bild över vad som hände och bakgrunden till det. Den hete Dårarnas Korståg – Jugoslavien, Nato och västliga villfarelser. Rekommenderas varmt.

 6. Vad gäller vilka som har rätt till Kosovo så kan väl det i och för sig diskuteras. Slaverna invandrade ju till Balkan relativt sent, och kanske bodde det redan då albaner, eller förfäder till dessa, i det som nu är Kosovo. Det är som jag ser det i vilket fall som helst inte glasklart att Kosovo skall tillhöra serberna. Det är hur som helst tankeväckande att se hur albanerna genom barnafödande, och troligtvis även invandring, har tagit kontrollen över ett område i en annan stat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: