Ur USA Today, den 17/3 -14:
Ron Paul: Krim lämnar Ukraina. Vad gör det?
Invånarna på Krim röstade under helgen på om de skall fortsätta vara en självstyrande region i Ukraina eller gå med i den ryska federationen. När de nu tog det steget går de samma väg som ett antal andra länder och regioner. Skottland, Katalonien och Venedig har nyligen sökt utträde ur vad de ser som likgiltiga eller förtryckande regimer.
Dessa tre länder gör detta utan någon större uppståndelse samtidigt som när Krim röstar, med stor majoritet, om att lämna Ukraina retar det upp både företrädare för USA och EU. Det har inte varit så nära en konflikt mellan NATO och Ryssland sedan kalla krigets tid.
Varför görs det så stor sak av detta? Motståndarna mot omröstningen i Krim vill gärna antyda att folkomröstningen inte följer lagen. Men självbestämmanderätt är en hörnsten i internationell lag. Artikel 1 i FN-stadgan redogör tydligt FN:s ändamål, ”som är att genom fredliga metoder upprätthålla internationell fred, se till att de mänskliga rättigheterna följs och att skapa band mellan länder för att lättare kunna lösa konflikter.”
Hur kommer det sig att USA bryr sig om vilken flagga som hissas på stången på ett litet landstycke tusentals kilometer bort?
En del kritiker antyder att den ryska ”ockupationen” av Krim är ett bevis på att det inte har hållits ett rättvist val. Var fanns dessa kritiker när det hölls val i Irak, ockuperat av amerikanska soldater, vilket kallades ”en seger för demokratin”?
Kanske borde de regeringsmedlemmar som hjälpte till med att avsätta den Ukrainska regeringen koncentrera sig på att lära av sin egen konstitution som inte tillåter amerikaner att avsätta regeringar utomlands eller skicka en miljard dollar för att hjälpa Ukraina och dess internationella långivare.
Även fast Obamas administration har infört sanktioner för utvalda personer från Ryssland och Krim har varken USA eller EU råd att sanktionera fullt ut. Den globala handeln gynnar båda sidor allt för mycket.
Internationella marknader återhämtade sig faktiskt när de fick kännedom om att det bara skulle bli begränsade sanktioner. De förstår att handel och ekonomiskt samarbete är en säker väg för fred och välstånd. Låt oss hoppas att de styrande följer deras exempel.
Se/hör mer
Putins Krim-tal, svensktextat, del 1
Filed under: demokrati, fred, ryssland, säkerhet, ukraina, usa | Tagged: demokrati, fred, ryssland, säkerhet, ukraina, usa |
Det är ganska så märkligt? Här, inom EU och inte minst i Sverige, bedrivs en globaliseringspolitik som saknar motstycke, där man mer eller mindre kräver att alla nationsgränser ska upphöra och att alla i hela världen ska ha rätt att bosätta sig var de vill oavsett om de kan försörja sig och sina familjer eller ej. Samtidigt som vi dagligen får reda på att allt fler stater och regioner kräver autonomi och självstyre.
Att Venedig nu också kan läggas till dessa, kom som en överraskning.
Man undrar åt vilket håll det egentligen barkar? Är det mot en global överstatlighet, en världsregering eller är vi på väg att åter få se en massa självstyrande småstater och länder?
Hur vill beslutsfattarna ha det egentligen? Själv är jag för nationsgränser och att varje nation i första hand ska ta ansvar för sitt eget folk och sitt eget land och i mån av förmåga hjälpa de som behöver vårt skydd. Inte som Sveriges politiska företrädare gör nu, där man dagligen kräver att ”vi måste ta ansvar” för alla andra länders, folks och staters interna och sociala problem – detta genom att i massor flytta problemen hit.
Hur tänker de egentligen, eller – de tänker överhuvudtaget inte alls?
Globalisternas propaganda är osaklig och inkonsekvent.
Vi kan medvetandegöra detta genom att fösöka få in kommentarer som din överallt det går.
Färsk info om Krim/Ukraina på SpiegelONLINE! Rekommenderas!
Personligen tror jag USA/EU:s ökade aggressivitet i världen mest hänger ihop med deras usla ekonomi.
Dom vet mycket väl att Ryssland/Kina kommer att utmanövrera dem till slut bara dessa länders vänskap består.
Tiden börjar bli knapp för globalisterna och genom att sätta stor press på Ryssland finns säkert en tanke om att västvänliga oppositionella grupper där kan vinna mark då en annan regim skulle betyda mindre spänningar.
Man s.a.s hotar det ryska folket genom att försöka ringa in dem och få dem att rösta så som väst vill.
Vid tidigare konflikter har åtminstone Tyskland stått på stadiga ben men vad jag förstår skulle delar av den ukrainska industrin läggas under tysk kontroll nu vilket kan förklara att Merkel intagit en hårdare linje denna gång.
Kina importerar mycket gas från mellanöstern till priser som ligger betydligt över de i Europa, kanske Ryssland bör överväga att sälja sin gas dit istället?
Den ryska expansionspolitiken har sedan hundratals år legat överst på den Ryska Agendan, vilket knappast är någon nyhet för angränsande, mindre stater. Kan man uppfatta talet av ”Tsar” Putin som en avsikt att försöka återta de ”provinser” som gick förlorade vid Sovjetunionens upplösning?
/ Finländare
Tycker inte att Ryssland bedriver någon direkt expansions politik även om man lagt Krim till sitt rike nu.
Vid de konflikter Ryssland varit inblandade i nämligen Georgien 2008 och nu Ukraina handlar det för rysk del bara om svar på USA stödda regimers politik.
Ryssland skulle förstås helst se ett neutralt Ukraina precis så som dom vill se Finland.
Tidningar skriver om att Ryssland utför militärövningar även nära den finska gränsen numera men utan att nämna att Finland övar tillsammans med NATO i Cold Respons övningarna och t.o.m låter amerikanskt stridsflyg flyga över finskt territorium i samma övning.
Sånt ses inte med blida ögon från Moskva någonting som Finland borde förstå.
Svårt att veta vad tsar Putin har i sikte för framtiden. Hoppas han låter bli de baltiska staterna. Men det är fantastiskt att han ger ett så tufft motstånd till USA/EU och framför allt globalisterna – det behövs verkligen! Kanske kommer de av sig lite och inte längre kan gå med hög svansföring. Ska bli intressant att följa denna historia.
Date: Sat, 22 Mar 2014 09:31:25 +0000 To: karlsson_585@hotmail.com
RON PAUL –
många har sett honom som en ”fredens apostel”.
Det är så här som Världshärskarna bedriver
”skådespelet för folket”!
En hänsynslös politik bedrivs och i den egna gruppen bedriver en något som liknar opposition men som alla vet inte har någon inverkan på den politik som bedrivs.
http://vaticanassassins.org/2014/02/10/gesu-ron-paul-masonic-jesuit-temporal-coadjutor-and-servant-of-the-man-of-sin-in-rome/