• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Ned med kuppregimen!

Stefan Löfvén, socialdemokrat, har en tveksam demokratisyn.

Tilläggas kan ett citat från Paul Craig Roberts:

”Members of President Yanukovich’s ruling party, the Party of Regions, have been shot, had arrest warrants issued for them, have experienced home invasions and physical threats, and are resigning in droves in hopes of saving the lives of themselves and their families.”

Här kan alltså ligga en förklaring till hur kuppmakarna lyckades få majoritet i ukrainska parlamentet – meningsmotståndare förföljdes. Ungefär som i Tyskland 1933.

Men för den svenske s-ledaren Stefan Lövfén rör det sig om en ”vald regering”, kort och gott!

Carl Bildt, moderat, kan också:

https://www.youtube.com/watch?v=bGxfmmWNyjA

Läs även:

Historiekunskap

The grand chessboard

Mer chessboard

2 svar

  1. Dagen innan eller möjligtvis 2 dagar innan Janukovytj drevs på flykt hade en överenskommelse träffats mellan den Janukovytj regering, dess parlament och USA/EU. Lika fullt drevs J på flykt trots överenskommelse om kraftigt minskat inflytande för presidentämbetet till förmån för parlamentet. Så hur gick valet till? Vilka väljare deltog? Hur stort var valdeltagandet?

    Och som vanligt klarar inte journalisterna av sitt arbete genom att undvika att ställa frågor som skulle förstöra den omsorgsfullt upprätthållna fasaden, lögnens fasad gentemot sina väljare och läsare/tittare. Som vi sett tidigare, demokrati javisst så länge alla tycker som USA/EU, annars inte. Som här hemma yttrandefrihet, javisst så länge som dina åsikter är godkända av EXPO, Researchgruppen, Bonniers, Hjörne och Robert Aschberg. Annars väntar yrkesförbud, gatlopp, hot, förstörd egendom och utfrysning.

    (S) & (M) är rörande överens om vilken sida i konflikten man ska supporta istället för att försvara demokratin och kräva av kombattanterna att lägga ner vapnen och sätta sig vid förhandlingsbordet istället. Man är vidare överens om att skicka svensk trupp till Mali vilket är fullständigt åt pipsvängen men det får bli i ett annat sammanhang.

    Demokrati är uppenbarligen så svåra grejer att inte ens våra politiker förstår vad det innebär, så är jag är inte längre säker på att det samhällsskicket är det optimala, alla tycker ju ändå lika så vad är vitsen att få gå och rösta. Det spelar ingen roll vem som vinner alla gör ju ändå lika, bortsett från några mindre skillnader i någon hundring mer eller mindre i skatt och bidrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: