• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Expo visar vägen?

I samband med Sverigedemokraternas 25-årsjubileum, i oktober 2012, sände Jimmie Åkesson ut sitt uppmärksammade brev om ”nolltolerans” till partiets förtroendevalda.

inmalado2

Där skrev han bl.a:

”I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar. … Vår sak är alldeles för viktig för att låta några enskildas personliga problem utgöra hinder för vår framgång. Från och med nu råder nolltolerans och arbetet med att städa upp i leden ges högsta prioritet.

Den som känner sig träffad av eller har problem med dessa skarpa formuleringar bör genast lämna Sverigedemokraterna frivilligt.”

Till TT förtydligade sig Åkesson:

”- Vi kommer inte att acceptera avvikelse i någon mening egentligen.”

Här används alltså samma epitet som Expo och PK-media brukar använda: ”rasister” osv.

De används dessutom på samma sätt – dvs utan att innebörden klargörs.

Terminologin om att ”städa upp” och ”hålla rent” ligger i linje med Expo och dess anklagelser mot kritiker för att inte vara ”rumsrena”. En terminologi som speglar en bestämd människosyn.

Luddigheten i de använda begreppen inbjuder till godtycke i tillämpningen av nolltoleransen. Begreppet ”rasist” har ju blivit liktydigt med allt som Expo kan ogilla.

• Antalet uteslutna ur SD har ökat särskilt under det senaste året.

• Sedan valet 2010 och t.o.m. hösten 2013 har SD uteslutit 54 medlemmar.

• Fler medlemmar har uteslutits ur SD än ur något annat riksdagsparti.

• Bland uteslutningarna finns flera tveksamma fall: medlemmar som burit upp ett lokalt eller regionalt partiarbete och där uteslutningarna verkar vara föranledda av politiska meningsskiljaktigheter av en karaktär som varje parti bör kunna rymma. Uteslutningarna av Mattias From, Patrik Ehn, Daniel Rondslätt, Oleg Datsishin och Richard de Garay ser ut att vara sådana exempel.

Unknown-1

SD:s nolltolerans har fått åtminstone fyra konsekvenser:

1. Godtycke och nyckfullhet. Olika måttstockar. Om nolltoleransen hade tillämpats med samma stränghet i Åkessons omedelbara närhet, då skulle även där personer ha blivit uteslutna.

2. Tyst i leden, ett klimat av rädsla. Det läggs sordin på det politiska meningsutbytet inom partiet, medlemmar emellan.

3. Fel fokus. Media inbjuds att avleda diskussionen från politiken, ordval blir viktigare än sakfrågorna. SD hamnar på defensiven.

4. Sammanväxning med Expo.

• Detta gäller helt uppenbart ideologiskt, med samma grundvärderingar och samma signalord.

• Ett Exposamarbete ser dessutom ut att ske praktiskt, genom informationsutbyten.

images

Läs mer

SD – ett filter?

jmkFör övrigt anser jag att Karthago…

7 svar

 1. Ja expo visar verkligen vägen i hur man kartlägger och förföljer meningsmotståndare. Den dagen det hettar till i landet lär expos åsiktsregister vara guld värt att snabbt arrestera och låsa in potentiella åsiktsavvikare och sådana som skulle kunna organisera motstånd mot regimen.

  Det är märkligt myndigheterna tillåter detta ske samtidigt som polisen förvägras att inneha register över misstänkta brottslingar och deras kopplingar. Vari ligger rättssäkerheten för medborgarnas strikta valhemlighet om man inte kan (får) debattera anonymt på nätet.

  Det pratas till leda om allas lika värde men det innefattar inte ALLA, de som expo anser tycker fel skall straffas. Vem eller vilka har givit dem den rätten. En självpåtagen rätt att straffa, misshandla och misskreditera privatpersoner för deras önskan att uttrycka sina åsikter.

  EXPO, AFA, TV4, SVT, TV3, Piscatus, Bonnierkoncernen, och hela dagspressen är inget annat än knähundar åt främmande makts sverigefientliga krafter som hotar rikets särart och överlevnad.

  Hade vi levt i en riktig demokrati hade EXPO:s verksamhet varit förbjuden och dess anhängare fängslade för statsfientlig verksamhet.

  • Javisst blir det slående med den jämförelse du här gör:

   å ena sidan stort hallå om polisen har spaningsregister i sina försök att bekämpa brott,
   å andra sidan hur Expo direkt hyllas, fastän det där är hederliga medborgare som registreras!

 2. Införandet av ”nolltoleransen” där grupper som EXPO kan diktera vad en medlem i SD, får respektive inte får göra, var både korkat och destruktivt på samma gång för partiet. Flera tveksamma uteslutningar har det dessutom varit de senaste par åren. Men, samtidigt sitter sådana som Jonas Åkerlund och Markus Wiechel helt orubbade. Detta belyser att olika måttstockar används från fall till fall, när det skall bestämmas om ”ideologisk avvikelse” föreligger hos en medlem.

  Tyvärr så genomsyrar denna ”nolltolerans”, dagens SD. Den nedan länkande artikeln från SD-kurirens hemsida bekräftar detta, samt visar hur toppstyrt och lågt i tak det är i SD dessa dagar. Men, som sagt, SD är ju numer att kapat parti:

  ”I enighet med vår partiordförande och partiledning är det Nolltoleransen som gäller och ligger till grund för vårt arbete och bedömningar. Nolltoleransen är ett begrepp som inbegriper att inte visa någon tolerans mot vissa företeelser och beteenden. Den går ut på att partiet kommer att agera mot alla ideologiskt avvikande ärenden som kommer partiet tillkänna. Även mindre förseelser kan/kommer att leda till granskning av medlemsutskottet. Tanken är helt enkelt att vi på så sätt gör oss av med de personer som inte delar våra ideologiska grunder. Som politisk företrädare och förtroendevald för Sverigedemokraterna skall man utan några undantag följa vårt Principprogram, Etiska riktlinjer och Kommunikationsplan.”

  http://sdkuriren.se/information-fran-medlemsutskottets-ordforande/

 3. Det är väl just det här PK Sverige hoppas på: PK ivrandet smittar av sig även på sd.

  Jimmy Åkesson et compani är ute på mycket farliga vägar.

  Kusligt om till slut endast nationaldemokraterna skulle stå för ett politiskt inkorrekt alternativ i svensk politik.

  Var det inte Breivik som påstod att konservativa till slut kommer att förstå att militant nationalism är enda möjligheten?

  Kusligt om han skulle få rätt!

  Extremister, rasister och rättshaverister är räddningen för sd och Sverige i motsats till vad en medieduperad Åkesson vill lära ut.

 4. Jag är Sverigedemokrat och hoppas det går bra i maj och september men ärligt talat, den s.k. ”0-toleransen” är SD´s hittills största tabbe!
  När en sådan som Axel W.Karlsson i Göteborg blir utesluten, då har SD kört ordentligt i diket! Axel är bara ett exempel, det finns dessvärre många fler!

 5. Vi väljer våra politiker, i första hand, för att företräda oss och vårt rike. Att företräda svenska folket och Sverige i första hand och att delta i det internationella arbetet utifrån vad som är bra för Sverige. Jag med många upplever att så inte är fallet. Invandringen är ett hot mot Sverige och ett hot mot stabiliteten i riket, denna ödesfråga blundar politikerna för, därför att man har en annan agenda styrd av viljor utanför Sveriges gränser. Till Er som fortfarande tror på att SD kan och vill göra något åt Sveriges demografiska problem kan läsa här:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article18413684.ab

  Och fundera på om detta verkligen kommer att lösa något av Sveriges problem. Beskrivningen på denna toppstyrning känns igen från andra partier och fackföreningsrörelsen där man konsekvent bemannar valberedningar med troget folk så att inga ”olyckor” sker, d.v.s. att medlemmar eller ledamöter röstar ”fel”. Det existerar ingen sann föreningsdemokrati i politiken eller facket allt är toppstyrt och kontrollerat precis som riksdagen och hela det demokratiska systemet.

  Ledargarnityret i SD har valt att avskärma sig från partiets ursprungliga inriktning med en 180 graders gir, de som är det minsta insatta förstår att partiet blivit kapat av icke Sverigevänliga krafter för att fånga upp missnöjet mot invandring och EU för att resten av etablissemanget ska slippa en verklig opposition värd namnet. När judar intar maktpositioner i vilken rörelse det vara må så är det slut med både demokrati och värnandet om oss själva.

  Vi måste rösta fram en politisk rörelse som värnar Sverige och svenskarna i första hand och som håller rent från utländskt inflytande i leden. Analogt med detta skall vi ut ur EU och återta kontrollen av våra gränser, upphöra med den fria rörligheten och sköta oss själva, det har vi klarat förr och det ska vi klara i framtiden. Vi ska visa vägen och tillsammans med övriga länders strävan efter nationellt oberoende och stänga dörren för globalisternas maktsträvanden. Skrota EU och NATO för freden och stabilitetens skull, samtidigt som asylturisterna får resa hem, utom de 4,7% som har faktiska asylskäl, resten skall repatineras till sina hemländer. Festen är slut.

  EXPO och andra privata åsiktsregistreringar skall omgående förbjudas och de som ägnar sig åt dylik olaga underrättelseverksamhet skall lagföras för spioneri och/eller landsförräderi.

  Så ni som överväger att rösta på femtekolonnarna SD vill jag bara säga, gör det inte det är en bortkastad röst, en röst till motståndarsidan och ytterligare en spik i kistan för vårt döende rike.

 6. Vi svenskar har blivit alltför domesticerade så vi klarar oss inte i naturen.
  (Bildligt talat – naturligtvis)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: