• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Frankenstein (1)

frankenstein
Vad är det som händer i Syrien?

Det får vi just inte veta mycket om genom stora pk-media. För att kunna skapa sig en uppfattning om vad som sker behöver vi gå till webbsidor som Fria Tider och tidningar som Nya Tider.

Nya Tider har alltsedan starten haft en bra täckning av skeendet. (En utmärkt tidpunkt att ta en NyT-prenumeration är nu i januari! För ett helår kostar det 545 kr – bankgiro 108-0357).

I NyT  v.3 2014 skriver Christer Ericsson, under rubriken ”USA och Iran enas mot al-Quaida i Irak” om hur USA, Iran och Syrien står på samma sida i kriget mot al-Quaida i Syrien och Irak:

fm

”Syftet med den helt osannolika koalitionen är att få stopp på det Frankensteins monster av jihadister (kallade rebeller i västmedia) som västvärlden och gulfstaterna skapat och nu tappat kontrollen över.

Ett otyglat monster som med extrem brutalitet och etnisk rensning av minoriteter som kurder, kristna och alawiter (shiiter) redan har inrättat ett shariastyrt kalifat i delar av bland annat norra Syrien och i praktiken även delvis i västra Irak.

syrien
Jihadisternas ambitioner omfattar ett mycket större område i regionen än så, vilket gör att det är många aktörer som nu vill sätta stopp för al-Qaidas framfart.  Till dessa har nu ett nyvaket USA och EU sällat sig.”

Den ryska diplomatin har uppenbarligen fått USA att nu se Syrienkonflikten ur även andra vinklar än de från stridshökarna presenterade. Putin är att gratulera till att ha Sergej Lavrov som utrikesminister!

”EU har sent omsider börjat inse vilken säkerhetspolitisk mardrömssituation unionen står inför.”

En belgisk underrättelserapport tyder på att mellan 4000 och 5000 EU-medborgare slåss med al-Qaida i Syrien.  Av dessa är cirka 400 svenska medborgare.

Inte underligt att SÄPO här ser en säkerhetsrisk! När dessa personer kommer tillbaka till Sverige har de stridsvana och motivation, förmodligen även vapen och organisation.

Alltmedan fokus i svenska media och svensk politik är ett helt annat..

rasism
Då blir nästa fråga:

Hur hamnade vi i denna situation?

Av de 400 jihadisterna lär inte många vara etniska svenskar, förmodligen ingen enda. Utan det rör sig om personer med rötter i muslimska länder.

Antingen utrikesfödda, som kommit till Sverige, fått PUT och snart även svenska medborgarskap.  Eller sverigefödda med utrikes födda föräldrar/farföräldrar, dvs andra eller tredje generationens invandrare.

Sannolikt bär många av dem på en god portion förakt för svenskar och ett hat mot Europa. För arabiska semiter är vi icke-muslimer bara ”kuffar”.

Svaret på frågan är närmare bestämt: en okontrollerad och omfattande invandring från muslimska länder. Hit har kommit personer, vars identitet vi inte vet mycket om, eftersom få visar upp id-handlingar.

David Schwarz (för ca 20 år sedan):

”I Sverige kan man få uppehållstillstånd utan att identiteten är klar, och sedan kan man ändå gå ut i samhället och få identitetshandlingar, ja, i princip kan man bli vald till kommunfullmäktige och t.o.m. bli dess ordförande.”

Till detta kommer generositeten med bidragsmedel och möjligheterna att fuska i stor skala, vilket kan sluta som ett kassatillskott för al-Qaida.

Nyligen plussade Sverige på generositeten genom regeln att alla syrier som tar sig hit ska få PUT.  Det ger möjligheter som i princip varje person från något arabland kan utnyttja.

moske
Utöver detta byggs nu moskéer över hela Sverige. En moské kan i praktiken fungera som knutpunkt, organisatör och rekryteringsgrund för islamister.

Jag är inte generellt motståndare till islam – har inget emot islam i traditionellt muslimska länder.

Däremot är jag motståndare till en islamisering av Sverige, och där finns ett samband mellan antalet muslimer och antalet islamister. (I begreppet ”islamism” ligger ett extremt och våldsbenäget islam.)

inej

Läs mer

Islamisering? Nej tack!

jmkFör övrigt anser jag att Karthago…

Ett svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: