• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Talmannen svarar

avpix2
Efter Kärrtorpsmanifestationen den 22 december sände jag ett brev till  talman Per Westerberg och s-ledaren Stefan Löfvén med anledning av deras deltagande där:

”Vilken karaktär och vilket syfte hade manifestationen, arrangerad av gruppen ‘Linje 17’?  Vad ville ni uppnå med ert deltagande?”

Till bakgrunden hörde att webbsidan Avpixlat först planerat att deltaga och uppmanat även andra sverigevänner att deltaga, men i sista stund backat ur, av säkerhetsskäl. Linje-17-företrädaren Mattias Wåg hade nämligen klargjort att de inte var välkomna, och därmed fanns en hotbild. Wåg är ju en veteran inom våldsorganisationen AFA, dessutom hade en Linje-17-aktivist knivskurit en SMR-aktivist i Kärrtorp veckan innan.

Avpixlat kan ha haft även andra skäl att back ur. I dess utannonsering gällde manifestationen mötesfrihet åt alla och avståndstagande från allt politiskt våld. Snart stod klart att den inte gällde detta.

slipakniv

Detta bekräftades sedan under arrangemanget, då man från scenen pläderade för att ”slipa kniven” och ”skicka grisen till slakten”.

Till bakgrunden hör också att uppskattningsvis 95% av det politiska våldet i Sverige nu utövas av extremvänstern.

Under år och decennier har möten för invandringskritiker i Sverige konsekvent utsatts för störningar och sabotage.

I Kärrtorp den 17/12 2013 inträffade något så unikt som att även ett möte arrangerat av dessa mötesstörande krafter utsattes för en mötesstörning. Då reagerade plötsligt det politiska och mediala etablissemanget, på ett sätt som man tidigare aldrig varit i närheten av.

pw

Vad menade riksdagens talman, Per Westerberg, med sitt deltagande i Kärrtorp?

• Finns inte risken att han därigenom legitimerar användning av politiskt våld?

• Gäller hans intresse en mötesfrihet som omfattar alla, oavsett åsikter om invandringspolitiken?

Den 13 januari kom detta svar:

Hej,
Tack för ditt mejl och dina synpunkter.

Vänligen se länken nedan:
http://www.riksdagen.se/sv/Sa-funkar-riksdagen/Talmannen/Nyheter-Talmannen/Talmannen-narvarar-i-manifestation-mot-nazism/

Med vänlig hälsning
Per Westerberg

Länken leder till denna text:

”Talmannen närvarade i manifestation mot nazism

Söndag den 22 december arrangerades en manifestation mot nazism i Kärrtorp i Stockholm. Talman Per Westerberg närvarade.

– Vi får aldrig vika oss för våldet som politiskt argument eller metod att strypa mötes- och yttrandefriheten. Våldet utgör ytterst ett hot både mot demokratin och vårt öppna fria toleranta samhälle med människors lika värde, säger talman Per Westerberg.”

rdsida

Vill man manifestera mot politiskt våld, då blir det rimligt att

• inte bortse från de krafter som står för 95% av detta våld.

• inte deltaga i en manifestation som glorifierar politiskt våld.

Vill man värna mötes- och yttrandefrihet, då måste dessa friheter gälla  även för meningsmotståndare.

installt

Läs mer

Brevet

Paralleller

Rasismandets offer (1)

Rasismandets offer (II)

Skratta eller gråta?

Tomtarna i Kärrtorp

Vem får vara demokrat?

jmkFör övrigt anser jag att Karthago…

6 svar

 1. Har du övervägt att inte förhålla dig till Per W som om Per W inte är sinnessjuk?

 2. Det finns en stor nationell sanning i Sverige och det är att det nationella, multikulturella massinvandringsprojektet skall genomföras. Om man protesterar så är det på egen risk.

  Etablissemanget har som mål att landets skall splittras och bli multikulturellt och förvandlas till ett nytt USSR. Landet skall bestå av olika etniska grupper från alla världens dysfunktionella länder och det gamla Sverige som en gång var svenskarnas trygga land skall utplånas för alltid.

  Religionshistorikern Mattias Gardell uttrykte det klart och tydlig när han sa: ”Det existerande samhället måste demoleras, fullständigt förintas, in i minsta atom utplånas för att ett gott alternativ skall kunna etableras i dess ställe.”

  Alla sju partier i Sveriges riksdag arbetar tillsammans för att genomföra det nationella multikulturella marxistiska projektet och alla som är kritiska skall motarbetas och tystas. Människor med andra åsikter kallas för rasister och nazister och utmålas som de onda bland ondaste.

  Även politiskt våld godkänns och det kom tydligt fram i Kärrtorp där allt våld fördömdes med undantag av våldet som riktas mot oliktänkande.

 3. Talmannens motivering för att hen deltog i manifestationen skulle även kunna avändas för att INTE delta i samma manifestation! Antingen var det dålig omvärldsorientering som gjorde att hen deltog. Hen visste helt enkelt inget om arrangörerna. Eller så var det av ren och skär opportunism och publicitetshunger. Vilket som är värst för en man i hens ställning låter jag vara osagt!

 4. Talman Per Westerberg bör nu även vara närvarande vid en av sverigedemokraterna arrangerad demonstration och upprepa vad han sagt om de fredliga demonstranterna attackeras av yttervänstern.

  Sverigedemokratiska riksdagsledamöter kan ju underrätta Westerberg om när demonstrationen börjar och var.

  • En helt utmärkt idé!

   Talmannens närvaro kan ses som viktig, till skydd mot våldsangrepp.

   Givetvis bör inbjudan också slås upp i SD-media och tydligt motiveras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: