• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Kärleksbrott?

ab

”Polisen måste ta det som hänt på stort allvar. Tyvärr visar historien att man ofta tar alltför lätt på att utreda och följa upp just hatbrott.”

”Att antisemitiska, islamofoba och i övrigt rasistiska hatbrott går till åtal är mycket ovanligt, trots att de både ökar och blir mer synliga.”

”Inför det så kallade ”supervalåret” i år har både Säkerhetspolisen och forskare varnat för att extrema grupper kommer att bli mer aktiva.

När moskéer eller synagogor angrips handlar det inte om vilka måltavlor som helst. Om människor inte vågar visa sin tro eller gå på gudstjänst har vårt samhälle förlorat någonting oerhört viktigt.

Religionsfriheten är värd att försvara.”

Så skriver Anders Lindberg i Aftonbladet den 2/1 2014.

I en rubrik talas om ”Naziattacken” och vad som då åsyftar är detta klotter på dörrar till Södermalmsmoskén i Stockholm:

hakkors

På webben är det dock många sidor som uttryckt tvivel kring att det är vad det synes vara, eller i varje fall vad Aftonbladets Anders Lindberg tvärsåg.

Alldeles i närheten fanns nämligen även detta klotter:

afa
Alltså AFA-klotter. Gjort med samma verktyg och i samma skrivstil.

Lägg till detta att man behövde tre försök innan man fick till det första hakkorset så att det någorlunda såg ut som ett sådant.

För mig framstår det som sannolikt att det inte är fråga om något nazi-klotter, utan om ett afa-klotter. Även om avsikten är att det ska uppfattas så som AB-journalisten Lindberg gjorde.

Det är med andra ord sannolikt fråga om en ”false-flag-operation”.

falseflag

Sådana har vi ju varit med om förr. Jag tänker närmast på Expoangreppen mot Expos försäljningsställen våren 1996.

Vad mitt resonemang här mynnar ut i blir en fråga.

• Antag att det skulle vara så som Anders Lindberg skriver i Sveriges största tidning, dvs att klottrarna är nazister. Då är det ett hatbrott.

• Antag att det istället är som jag och många med mig nu tror, dvs att klottrarna är afa-iter. Då riktar sig klottret inte mot muslimer, utan syftet är att komma åt ”högerextremister”, dvs hatgrupper.

Kan man i det läget rentav säga att det rör sig om en form av kärleksbudskap?

Ska något sådant kunna åtalas?

kristus

jmkFör övrigt anser jag att Karthago…

6 svar

  1. Vi kommer att se hakkors överallt nu

  2. Om någon idiot hade klottrat dit moderatloggan eller miljöpartimaskrosen, hade det varit ett hatbrott då?

  3. titta på det sista A.et. Lägg märke till snirkeln då han avslutar nedtill, samma snirkel på hakkorsen nedtill.absolut samma klottrare.

  4. Hakkorset el. tetraskele, ett kors vars armar äro likformigt, vanligen rätvinkligt böjda åt samma håll. H. har förefunnits hos skilda folk sedan äldsta tider, använt som ornamentsmotiv el. heligt tecken.
    Citat ur Tidens lexikon 1928.
    Om man tittar på bilderna ovan så är det tveksamt om dessa tecken på moskeen ens faller under denna definition. Skulle verkligen hängivna nazister inte kunna teckna ned ett hakkors korrekt? Jag tvivlar mycket starkt på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: