• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Ombytta roller

ic

Kritisk mot USA:s utrikespolitik har jag ju varit alltsedan 1960-talet och Vietnamkriget. Det amerikanska samhället var ändå uppenbart bättre än det sovjetiska, med inte bara mer av materiellt välstånd utan framförallt  mer av demokrati och frihet.

Idag framstår rollerna alltmer som ombytta.

ironc

USA

Den materiella misären sprider sig i det amerikanska samhället, med miljoner arbetslösa och bostadslösa.  Många arbetar dubbelt för att nå inkomster som täcker utgifterna.

obama
För unga män ur arbetsklassen har värvning till militärtjänst erbjudit en lösning, men bara tillfälligt. Tusentals kommer hem i likkistor eller som nervvrak och fysiska invalider.

kista
Till detta kommer nedmonteringen av demokratin. Penningintressen avgör vem som blir president eller senator, partiskillnaderna är obetydliga.  Oavsett president blir politiken i grunden densamma.

change

Övervakningen av medborgarna har nått orwellska dimensioner. Med Patriot Act kan vemsomhelst frihetsberövas på obestämd tid.

pact

Krig på Balkan, i Afghanistan och i Irak, genom ombud även i Libyen och Syrien. En armada av drönare avlivar människor litet varstans på Jorden, utan varje ansats till rättegång.

drone

Ryssland

I Ryssland har utvecklingen gått i en annan riktning. Inga satellitstater kvar i Europa, reträtt från Afghanistan – inga ryska trupper i andra länder.

putin1

Under Vladimir Putin har det ryska samhället fortsatt att alltmer demokratiseras, att röra sig bort från diktatur och förtryck.

Tidigare var det till USA och bort från kommunistiska länder som det gick en ström av politiska flyktingar. Nu är det snarare tvärtom: den amerikanske visselblåsaren Edgar Snowden fick en fristad i Moskva, för att slippa en livstids inlåsning i USA.

radiofree

Tidigare hade USA radiosändningar till folken på andra sidan ”järnridån”, för att förmedla den information som kommunistiska medier undanhöll medborgarna.

rt

Nu har Ryssland TV-sändningar till folken i väst, för att förmedla den information som västmedier undanhåller medborgarna.

Som en fristad undan aktuella hbt- och genuskampanjer håller Ryssland fast vid traditionella värden om familj, könsroller och normalitet.

Ur Fria Tider, om kulturmarxismen i väst:

”Aleksej Pusjkov syftar bland annat på hur europeiska makthavare försökt tvinga på öststater olika typer av kulturmarxistiska experiment. Han nämner hysterin i västerländsk media när Ryssland tidigare i år förbjöd homosexuell propaganda riktad till barn.

– Moldavien tvingades att organisera regelbundna gayparader som ett villkor för att kunna skriva under associationsavtalet med EU. Ukraina hade tvingats göra samma sak om de hade valt att gå med på avtalet, sade han.

De krafter som tagit över den politiska och mediala makten i väst försöker upplösa alla traditioner och normer och skapa en värld som präglas av globalistiska identitetslösa konsumenter, enligt Pusjkov.

– Målet är att skapa ett kvalitativt nytt samhälle utan stater, gränser och moraliska normer eller andra fundament för en civilisation,… sade han till Izvestia.”

ursula

Om yttrandefriheten i framtiden inskränks inom EU, både vad gäller invandringskritik, genusfrågor och hbt, kan Ryssland rentav få ta emot asylsökande från väst.

Sverige

Vårt eget land fungerar i denna situation som en knähund till USA:

master

• våra medier är lika enkelriktade och propagandistiska som någonsin de i USA

• Sverige medverkar i USA:s krig, både i Afghanistan, Libyen och Syrien

• opinionen i Sverige är mer krigisk än i USA

• Sverige har i praktiken redan gått med i NATO

• genom FRA spionerar Sverige för USA:s räkning, österut och på egna medborgare.

Bakom mycket av detta ligger en gammal rysskräck.

frafr

Till detta kommer:

– registrering av dissidenter, i regi av kända våldsverkare

– publicering i stora massmedia

– hembesök med mikrofon och kamera

misshandel av sverigedemokrater

jolsson

När Julian Assange är på flykt, och sedan juni 2012 sitter instängd på Ecuadors lilla ambassad i London, då är det från svenska myndigheter som han tvingats fly.

Samtidigt som Sverige tar emot asylsökanden i stor omfattning från Afrika och Asien har vi tvingat denne visselblåsare att söka asyl i Ecuador!

assange2

Läs mer:

Anti-amerikansk?

Grundkursen, kapitel 3

Rysk toppolitiker varnar

Terrordådet i New York 2001. Del 1: Konsekvenser

jmkFör övrigt anser jag att Karthago…

 

12 svar

 1. Slående skrivet och bra sammanfattat.

 2. Väldigt bra sammanfattning! Jag håller på Putin numera. Har gått med i hans fan club på facebook. Och då har man ändå vuxit upp med ryssrädslan. Visst är det ombytta roller. Rätt åt Carl Bildt som envist springer Henry Kissinger & Cos ärenden.

  • Ja, Carl Bildt är verkligen förknippad med rysskräcken!

   Bildts politiska karriär fick en katapultstart i början av 80-talet med hjälp av påhittade sovjetiska ubåtskränkningar.

   • Javisst! Men han sprang väl redan som ung på amerikanska ambassaden i skydd av kommunistskräcken. Vad gjorde han där? Kan man ju räkna ut med lillfingret.
    Man kan inte dela dina grejor på facebook och twitter. Lägg in den funktionen. Jag har länken till Ombytta roller. Ska lägga upp den på facebook och twitter i alla fall.
    Många tycker jag är konstig som håller på Putin. Jobbigt att förklara för dom som inte fattar ett skit av vad som pågår.

   • ”Jag har länken till Ombytta roller. Ska lägga upp den på facebook och twitter i alla fall.”

    Det tackar jag för – välkomnar all hjälp att ge mina texter spridning!

 3. Precis vad jag tänkte skriva : Väldigt bra sammanfattning.
  En räcka självklara sammanhang som jag behövde hjälp med att upptäcka. Tack.
  En omvärdering av alla värden. De första skola bliva de sista. Osv.

 4. Mycket hellre Putin än våra landsförrädare till politiker

 5. Lägg in sharefunktionen. Du har ju wordpress. Kolla på min blogg under inläggen hur det ser ut.

 6. Är det meningen att vi ska bortse från att demokratin inskränks och en tilltagande revanchism pågår i Ryssland, där kamrat Putin väljs om gång på gång, omväxlande kallad premiärminister eller president? Personkulten frodas inom den del av den sverigevänliga rörelsen som är besvikna på SD och hellre relativiserar just demokratin och väljer, ska vi kalla det, ”nationalsocialismen” om det låter bättre, än ”nazismen”. Man må vara både EU, USA och SD kritisk, men att välja den Starke Ledarens Strama alternativ är att välja en nostalgisk snuttefilt och nyStalinism att trösta sig med. För en stund. Vad är nästa Jan Milld. Svenska Motståndsrörelsen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: