• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Brev om mötesfrihet och politiskt våld

brevTill

Per Westerberg, riksdagens talman

och

Stefan Löfvén, ordförande för Socialdemokraterna

Ang. mötesfrihet och politiskt våld

Närmare bestämt manifestationen i Kärrtorp den 22 december 2013, och ert deltagande i den. Ett deltagande som väcker frågor.

Vilken karaktär och vilket syfte hade manifestationen, arrangerad av gruppen ”Linje 17”?  Vad ville ni uppnå med ert deltagande?

– – – – – – –
Bakgrunden till denna manifestation var att ett möte i Kärrtorp veckan innan hade utsatts för störningar, från medlemmar i SMR (Svenska Motståndsrörelsen).

Som det först framstod skulle manifestationen rikta sig mot politiskt våld och vara till försvar för mötesfriheten. Det var i varje fall så som webbsidan Avpixlat hade uppfattat saken, och man gick ut med en maning till sina läsare att deltaga, på detta sätt:

avpix2
En bakgrund till detta var inte bara den aktuella mötesstörningen i Kärrtorp utan lika mycket de störningar som under de senaste 20 åren konsekvent drabbat invandringskritiker i Sverige, när vi försökt hålla möten.

I sista stund drog sig dock Avpixlat ur, av säkerhetsskäl. AFA-aktivisten Mathias Wåg från Linje 17 hade nämligen klargjort att invandringskritiker inte var välkomna att deltaga.

Som manifestationen sedan presenterades i mediarapporteringen gällde den inte vare sig principen om mötesfrihet för alla eller avståndstagande från allt politiskt våld. Den handlade istället om ”antirasism”.

Till detta kom att man från scenen närmast pläderade för våld mot meningsmotståndare. Där sjöng gruppen Silvana Imam om att ”slipa kniven” och att ”skicka grisen till slakten”, varmed avsågs Jimmie Åkesson.

kärrtorp

Detta får en särskilt allvarlig bakgrund när en person faktiskt blev knivskuren – huggen flera gånger i ryggen – i Kärrtorp en vecka tidigare.  En meningsmotståndare till Linje 17.

På väggar har också förekommit AFA-klotter som manar till knivanvändning.

hu
Sångtexter och uttalanden av detta slag är på intet sätt unika bland ”antirasister”.  Jason Timbuktu har nyligen sjungit om att slå Jimmie Åkesson ”gul och blå” och ”hissa i en flaggstång”.  En annan rapsångare, Sebbe Staxx, har gjort flera uttalanden med hot mot SD:are.

SÄPO har nyligen konstaterat att ca 95% av det politiska våldet i Sverige utövas av olika vänstergrupper.

Det är ett våld som inte bara riktar sig mot mänskliga fri- och rättigheter. Det är också ägnat att motverka medborgares politiska engagemang – i en situation när istället många fler skulle behöva engagera sig!

Risken är uppenbar, att ni genom er närvaro i Kärrtorp den 22/12 legitimerar användningen av fortsatt politiskt våld. Ni borde istället verka i motsatt riktning.

Varför inte nu ta initiativ till en manifestation för mötesfrihet – som fördömer organiserade störningar av meningsmotståndares möten?

x

Dalarna, den 26.12.2013

Jan Milld, blogggare

jmkFör övrigt anser jag att Karthago…

7 svar

 1. Lenin hade väl talat om nyttiga idioter……..

 2. […] Brev om mötesfrihet och politiskt våld […]

 3. […] Brev om mötesfrihet och politiskt våld […]

 4. Å andra sidan var ju Linje 17 arrangör så folk borde inte förvänta sig en demonstration för mötesfrihet och ett avståndstagande från politiskt våld.

  Det förbluffande är väl att så många ställde upp, folks tankeförmåga är inte lysande.

  Eller så sympatiserar faktiskt så här mycket folk i Sverige med yttersta vänstern vilket i och för sig är rätt kusligt.

  Även förvånad över att Avpixlat hade tänkt ställa upp.

  Men vi kan räkna med att många ändå var godtrogna och fick dåligt samvete, kanske de rent av vände hem efter att ha förstått vad manifestationen exklusivt visade sig vara.

  Stefan Löfvens och Per Westerbergs deltagande var väl inte helt oväntat med tanke på dessa personers moraliska/etiska kollaps.

  Våldsvänstern kan uppfatta dessa politikers deltagande som ett stöd och grönt ljus för att fortsätta attackera sverigedemokraterna.

 5. […] Brev om mötesfrihet och politiskt våld […]

 6. […] Dåligt är också av Stefan Löfvén att inte svara på brev om Kärrtorp och demokrati. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: