• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Inställt

Som nyheterna på TV4 och SVT på lördag framställer saken ska manifestationen i Kärrtorp inte handla om försvar av mötesfrihet och mot politiskt våld. Den ska istället handla om ett avståndstagande från ”rasism”.

Till detta kommer av Avpixlat nu ställer in sitt deltagande eller maning till deltagande i manifestationen – av säkerhetsskäl:

”Vi tvingas tyvärr meddela att Avpixlats medverkan vid manifestationen mot politiskt våld i Kärrtorp imorgon söndag ställs in. Den främsta orsaken är att vi inte kan garantera våra deltagares säkerhet.”

installt

Annonser

5 svar

 1. Jag förstår inte vad jag skulle göra där och vad skulle andra nationalister göra där ???

  • Om det hade gällt en manifestation för demokratiska fri- och rättigheter så anser jag alla demokrater kunde ha något där att göra, oavsett deras åsikter i t ex invandringspolitiken.

   Nu var det väl aldrig fråga om en demokrati-manifestation. Naivt, kanske, av både Avpixlat och mig att någonsin tro något annat. Man vill ju så gärna hoppas, att det ska finnas en chans för förnuftet.

   Skulle gärna vilja veta hur det stod på ansökan till polisen, om mötestillståndet. Eller hur riksdagens talman uppfattat saken: tackade han ja till att deltaga i en manifestation för demokrati eller mot ”rasister”?

 2. Förra söndagen attackerades demonstationfriheten och utsattes för politiskt våld. Den här söndagen anordnar samma arrangörer en demonstation mot rasim för att protestera mor SMR:s attack förra söndagen som var en antinazistisk manifestation. Helt ologiskt,det centrala borde väl vara att slå vakt om grundläggande demokratiska friheter. Men det kommer i andra rummet när det uppenbaras en möjlighet att manifestera mot rasism. Antirasim prioriteras alltså förre demokrati och avståndstagande från våld. Det kanske säger lite grann om de personer som står bakom detta arrangemang!

 3. I alla fall knappast en bra idé att demonstrera mot våld tillsammans med våldsbejakande grupper, som Mattias Karlsson sd, skriver

  http://www.kimmoa.se/rn/visa?URL=http%3A%2F%2Fsdkuriren.se%2Fdarfor-deltar-sd-inte-i-karrtorp%2F

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: