• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

  • Annonser

Dammsugning

dammsugare
Nu dammsugs det i Sverige. Efter bostäder. Det är Migrationsverket som ser till att det blir rent.

Bakgrunden är naturligtvis rekordinvandringen av människor från arabvärlden som söker ett bättre liv.

En effekt av detta blir att även ekonomiska brottslingar anlitas för att fixa boende, där vinsterna blir stora för uthyrarna och priset högt för Migverket och skattebetalarna.

Hur det handlar om icke-nogräknade personer framgår av en AB-artikel från i våras.

”Camping- och stugägarna kan fakturera upp till 430 kronor per person och dag, inklusive mat, vilket innebär en månadshyra på nästan 13 000 kronor. Det motsvarar månadshyran för två ­genomsnittliga tvårummare i Stockholm.”

”Aftonbladets granskning av leverantörerna visar:
Var tredje bolag har obetalda räkningar som gått till Kronofogden.
Var femte bolag har ­ledamöter med betalningsanmärkningar.
Var sjätte bolag har ­ledamöter som tidigare gått i konkurs.
20 av de 300 styrelse­ledamöterna i de 55 bolagen som ingår i granskningen är dömda för brott.”

Aftonbladet skriver också att ”Ett desperat Migrationsverket har tvingats dammsuga landet efter ­boenden.”

En konsekvens av denna ”dammsugning” blir en bostadsbrist som drabbar vanliga svenskar. Det blir svårt att alls få tag i små hyreslägenheter. De som finns att tillgå kan ha enormt höga hyresnivåer. 6-7000 kr för en etta eller 10-11.000 kr för en tvåa är inte ovanligt.

Jag fick syn på en annons om en liten etta i Västerås, där hyreskostnaden avvek. Den var bara 3.000 kr. Det  visade sig dock att den låg här:

vallby

Det var i Vallby, invandrar- och somalietätt område. Efter en tid blir sådana områden så nedslitna och inattraktiva, att man tvingas gå ned i pris för att få dit nya hyresgäster.

Samtidigt finns ett annat fenomen. Svenskar försörjer sig själva och blir mer priskänsliga beträffande hyresnivå. För invandrare gäller ofta att socialen och skattebetalarna betalar. Där går det bra att få även nybyggda och dyra lägenheter uthyrda.

På 90-talet hade SVT ett inslag om Rågsved-Högdalen i södra Stockholm: på ena sidan om en väg låg äldre hus, på andra sidan låg nybyggda och mer moderna. På ena sidan bodde övervägande svenskar, på andra sidan övervägande invandrare.

Ett alternativ för unga svenskar, som inte längre vill bo kvar hemma hos sina föräldrar är att låna för att kunna köpa en egen lägenhet. Det kan då bli fråga om lån i miljonklassen. När bostadsbubblan spricker – vilket blir bara en tidsfråga – kan många av dessa skuldsatta hamna i riktigt trångmål.

s-sang

Jag hörde just att s-ledningen kommit fram till att inte debattera sverigedemokraternas frågor med sina väljare. Det kan nog vara klokt… S-ledningens utsikter blir bäst om den lyckas undvika diskussioner om verkligheten för vanliga svenskar.

Annonser

Ett svar

  1. Ett helvete att vara ung i Sverige idag, när inte ens politikerna begriper att bostadsbristen är ett gigantiskt problem.
    Va fan viftar idioten Löfvén med armarna för? Han begriper ju inte heller att det snart går åt helvete med landet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: