• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Rosenkrati

srgr
Göran Rosenberg kan nog sägas tillhöra dem som kommit väl till tals i svenska massmedia. Söndagen den 13 oktober var det dags igen, i Sveriges Radios P1, programmet ”Godmorgon Världen!”.

‪Ämnet var demokrati‬ och minoritetsskydd.

Låt mig bemöta Göran Rosenberg, punkt för punkt:

rk”En vanlig missuppfattning om demokrati är att det betyder majoritetsstyre.”

”I populismens idévärld är demokrati detsamma som majoritetsstyre. Med demokrati har sådana idéer ingenting att skaffa.”

KOMMENTAR:

Det är inte svårt att härleda denna ”missuppfattning”.

Inom varje parti eller vilkensomhelst förening – hur fattas besluten på kongresser eller årsmöten?

Jo, efter eventuell debatt går man till beslut i respektive fråga.  Avgörandet fälls då genom en omröstning, där varje medlem eller valt ombud har en röst. Där gäller att nå en majoritet för att kunna segra.

Den omvända ordningen, dvs att det förslag som får lägst andel av rösterna anses ha segrat, vore ju absurd.

affischNär arbetarrörelsen tillsammans med liberaler för ett sekel sedan drev igenom allmän rösträtt i Sverige handlade det också om lika rösträtt, dvs envar skulle ha en röst – varken mer eller mindre.

rk”När någon säger sig företräda ‘folket’ med stort ‘F’, eller att det är ‘folket’ som bestämmer, eller att ”folket” tycker och tänker si eller så, då osäkrar i varje fall jag min penna, …”

KOMMENTAR:

Företräder Sverigedemokraterna en majoritet av svenska folket i invandringspolitiken?

• Mot detta talar att SD fick mindre än 6% av rösterna i senaste riksdagsvalet och enligt den senaste opinionsmätningen har bara 10% av partisympatierna. 7-klövern har en helt massiv majoritet i riksdagen.

Det kan dock vara så att väljarna röstat på olika partier inte bara utifrån deras politik i invandringsfrågan. Till detta kommer ”skämmigheten” med SD-röstande, genom mediatrycket.

• För att en majoritet ändå kan stödja SD-politiken i invandringsfrågan talar ett antal moment:

– flera opinionsmätningar har pekat i den riktningen

– SD-politiken är mycket måttfull (alltför måttfull – jag skulle önska en väsentligt vassare linje!)

– Sjöboomröstningen 1988 gav en stor (2/3) majoritet för nej

– svenskar (och även invandrare) röstar dagligen, med fötterna, genom att söka sig bort från invandrartäta bostadsområden och skolor.

fomr
En folkomröstning i Sverige idag, kring den fortsatta invandringspolitiken, vore onekligen intressant!

Blir man antidemokrat, om man tycker så, Göran Rosenberg?

rk”‘Folket’ är nämligen i mina ögon en helt godtycklig storhet, som bara alltför lätt kan användas för att dra godtyckliga gränser mellan folk och folk och därmed användas för att bestämma vilka som hör till och vilka som inte gör det och därmed i sista hand bestämma vilka som har rätt att styra i folkstyret.”

KOMMENTAR:

”Godtycklig storhet”, ”godtyckliga gränser”? Finns inte svenskar?

Blir det kränkande gentemot andra att hävda vår existens som folk? Har det alltid varit så?

Gäller detta i samma mån för alla etniciteter? Om vi svenskar inte finns, gäller detsamma för ryssar och tyskar, judar och romer?

Gränser finns ju redan, när det gäller ”hets mot folkgrupp”, etnisk diskriminering och kvoteringstänkande. Gränser finns även i form av svenska medborgarskap och rösträtt.

rk”Just nu ser vi i land efter land i Europa hur populistiska partier och rörelser växer sig starka. Nu senast hamnade ett sådant parti i regeringen i Norge.

‘Populism’ är också det ett begrepp som kan betyda olika saker, men att det har med folk att göra framgår av namnet. ”Populister” kallas ibland sådana, som försöker göra sig folkliga eller göra sig populära genom att lova allt möjligt, i synnerhet det som inte är möjligt.”

KOMMENTAR:

”Populism” är ju bara ytterligare ett i raden av skällsord från de politiskt korrekta. De partier som kallas ”populistiska” av pk-iterna betecknar sig knappast själva så.

Det är väl inte så att t ex SD ”lovar allt möjligt”, inte mer än andra riksdagspartier. Däremot vill SD verka i en viss riktning, och det måste vara legitimt.

Men visst har Rosenberg medhåll från statsminister Reinfeldt, som menar att internationella konventioner gör en omläggning av invandringspolitiken ”omöjlig”.

Precis som samme statsminister agerat eko till DN-redaktör Wolodarski, då denne hävdat att sverigedemokrater ”älskar” att bli utsatta för olika slags övergrepp.

rk”…själva kärnan i populismen, som jag ser det, är idén att det faktiskt finns något som heter folket, och att detta folket alltid företräder det rätta och förnuftiga och att detta ‘folket’ alltid kämpar mot en förtryckande elit eller minoritet, som alltid, per definition, företräder orätten och oförnuftet.

I populismens idévärld är man antingen med folket eller mot det.”

KOMMENTAR:

Problemet är snarast det rakt omvända!

Svenska folket har vissa intressen, vilka innefattar en god miljö, social och ekonomisk trygghet, möjligheter till framtidstro, mm.

Alltför få svenskar har insett sina egna intressen, alltför många har fallit offer för pk-propagandan!

(Många ser iofs klart, men orkar eller vågar inte ansluta sig till ett motstånd)

En förtryckande elit existerar förvisso – Göran Rosenberg tillhör ju själv en sådan.

rk”I ett styrelseskick där minoriteter förväntas underkasta sig vadhelst majoriteten bestämmer saknas en av demokratins centrala byggstenar, nämligen skyddet för minoriteter.”

”…i en demokrati värd namnet måste en majoritet ålägga sig att begränsa sin makt över minoriteter, ja den måste i konstitutioner och lagar ålägga sig att tillåta värderingar, traditioner och livsformer som den inte nödvändigtvis tycker om eller ens begriper sig på.”

KOMMENTAR:

En rimlig grundprincip måste vara att det som inte skadar andra människor ska vara tillåtet. En majoritet får inte vara onödigt klåfingrig – så långt har Rosenberg rätt.

Men judar är ingen förtryckt grupp i Sverige. Den ska förhoppningsvis heller aldrig bli det, men där kan de ju själva medverka, genom att inte förtrycka oss svenskar.

I Sverige lär idag finnas ca 20.000 judar.  I relation till sin storlek har de ett påfallande stort inflytande.

Det är ett inflytande som använts på ett delvis mycket destruktivt sätt.

rk”Någon kanske invänder att det inte är minoriteter som ska skyddas, utan individer. Men för individer som ser sig själva som en del av en minoritet, eller som av majoriteten betraktas som en del av en minoritet, räcker det inte alltid. Skyddas inte minoriteten, skyddas heller inte en del av individen.”

KOMMENTAR:

Som individer är svenskar förtryckta i dagens Sverige. Hur förklara detta?

Bakom kan här ligga en föreställning att som ingående i en majoritet kan en individ inte vara förtryckt. Man ser till ett genomsnitt i välstånd, mm och bortser från klasskillnader inom en grupp.

Minoriteter ska kompenseras, som grupper – vilket på individnivå ger orättvisor.

rk”Romerna är i den meningen demokratins ultimata testfall – en minoritet som genom historien hävdat sin rätt att vara annorlunda, men som genom historien utsatts för majoritetssamhällets förakt och intolerans, nu senast för statsmaktens kollektiva registrering av alla romer, barn som gamla, vilket om inte annat visar på individens potentiella utsatthet i en illa skyddad minoritet….”

KOMMENTAR:

Romernas ”rätt att vara annorlunda” – hur har det tagit sig uttryck konkret?

Jo, bara alltför ofta på ett sådant sätt att andra människor drabbats. Det kan handla om misshandel och rån, stöld och skadegörelse, bedrägerier, mm

Detta ligger också bakom polisens spaningsregister. Registret innehåller många romer, därför att brottsligheten är så utbredd bland romer.

Det betyder inte att varje rom ägnar sig åt brott, men det handlar om en så stor andel av dem, att man kan tala om ett kulturdrag.

Alla i registret är inte kriminella, men i ett spaningsarbete, för att få fram en bra kartbild, blir det ändamålsenligt att intressera sig även för relationer. Registret kan sedan ge en bättre träffsäkerhet och effektivitet i polisens fortsatta arbete.

Så att fler brottslingar åker fast och färre människor blir brottsoffer.

zig2
Göran Rosenberg är en intelligent person.

Är det inte anmärkningsvärt att han då skriver på ett sådant sätt att så här elementära påpekanden behöver göras?

srgr2

15 svar

 1. Jovisst är det anmärkningsvärt! Men han tjuter med ulvarna.

 2. Jag tror att talet om att Rosenberg är en så intelligent person är en rejäl överdrift. Han är helt enkelt en sådan som har åkt räksmörgås in i finrummen för att han har haft de rätta politiska åsikterna.

  Jag tycker att Rosenberg inte ens kan ses som en medelmåtta, speciellt med hänsyn till det du Jan har kommenterat ovan. Han har ju inga argument utan bara påståenden som inte är underbyggda med någonting. Karln har ju inte en aning om vad demokrati är.

  Rosenberg är en ynklig rykande fekaliehög..

  • Jag hävdar att han faktiskt trots allt är mycket intelligent!

  • Jag tror att Göran Rosenberg är tillräckligt intelligent för att förstå att det han skriver är trams.

   Frågan blir då: varför väljer han att tramsa?

   • Den enda anledningen jag kan komma på är faktiskt pengar…och att Rosenberg gör sig en hacka på att vara PK med en viss kommunisttwist gör det ännu mer obegripligt för var kommunisterna åtminstone ärliga kommunister i dag är de girigare än värsta kapitalisterna.

 3. ”Romer har senast utsatts för statsmakternas registrering…”
  Där var allt den gode Rosenberg rejält ute och ”cyklade”!
  Återigen TACK Jan, för ett mycket läsvärt och bra inlägg!

 4. Har problem med min email-adress så jag skriver det här som kommentar.
  Den förvirrade statsministern liknar sig själv vid en stridshäst och är rädd för Jimmie Åkesson.

  Kan du inte göra en stridshäst med Reinfeldts huvud och Jimmie som sitter på honom och bemästrar honom.
  Det skulle varit du istället för Jimmie men det skulle vara kul med en sådan bild.

 5. Han må vara både skolad och intelligent, men det finns ingen utbildning i världen som kompenserar verkligheten. Anser snubben vara en självgod figur som slickat rätt arslen hela sin karriär.

 6. Göran Rosenberg är ju en av Paideias ideologer

  http://lassewilhelmson.wordpress.com/2011/06/16/paideia-for-alla-eller-bara-de-utvalda/

 7. GR är ZOG´s propagandist.

 8. Göran Rosenberg är en intelliget man?

  Göran Rosenberg tycker att den svenska polisen är rasitisk när de kartlägger kriminella klaner. Det är ju deras arbete att göra det!

  Samma man frågar också Jimmie Åkesson i en TV intervju om
  det finns etniska svenskar?

  Tänker han skriva upp en lista över vilka etniciteter som finns? Kommer det att inkludera judar, romer, kurder o.s.v. men inte svenskar? Jag undrar om japaner, koreaner, fransmän och italienare kommer att finnas på listan. Det skulle vara intressant att se den.

  Det är faktiskt bara i Sverige som Göran Rosenberg kan fråga sådana dumma frågor.

 9. Missa inte Radio Framåts kommentar om
  Rosenbergs uttalande (59 minuter in i programmet):

  http://www.radioframat.com/radio-framat-81-napoleon-goran-rosenberg-och-ovadia-yosef/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: