• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Samband

hemlos96
En chockerande bild? Förmodligen passerar den gränsen för vad mången PK-it anser sig kunna tolerera. Den rör ju vid en nerv: ”ställer grupp mot grupp”.

Håller vi oss till den högra halvan av bilden, så har jag använt den tidigare, i montage om (V) respektive (S): ”Höj skatterna!”

vskatt
En läsare gav då en kritisk kommentar, utifrån hudfärgen hos personerna på bilden. Det gjorde bilden ”rasistisk”.

För mig räcker dock att somalierna representerar en utgift för vårt land, och en helt onödig sådan. Det blir pengar som flaxar iväg, till ingen nytta för oss svenskar.

Och dessa somalier vid bankomaten är inget enstaka exempel, inget undantag! Dels finns nu ett stort antal somalier i Sverige, dels blir de flesta försörjda genom bidrag.

somokn
Till detta kommer den naturliga och/eller inlärda kravfullheten. ”Mamma ska ha en villa!”  Lyssna bara 2.20 in på denna film:

Eller lyssna 0.30 in på denna:

Eller 3.30 in på denna:

Ytterligare en faktor är den ”svenska” generositeten, som gör att det landar på helt osannolika bidragsnivåer. Ett exempel i mängden är den invandrade flerbarnsmamman, beskriven på sidan 2 i kommande tabloid.

På sidan 3 i samma tabloid ges ett annat exempel: gratis vård åt illegala invandrare.

50kr

Över till den vänstra halvan av montaget.

Värmlands Folkblad:

”Aina Nilsson, 96, har en skuld på drygt 82 000 kronor hos Kronofogden.
När myndigheten i nästa vecka säljer hennes hus på exekutiv auktion…”

”Skulden till fogden består till största delen av obetald reavinstskatt. De ekonomiska problemen började för några år sedan när sonen Gunnar Nilsson, 61, då bosatt i Stockholm, blev allvarligt sjuk…”

Hur många liknande fall finns nu inte i Sverige? Antalet fall som går till Kronofogden, därför att svenskar inte längre får sin ekonomi att gå ihop?

pengar
Ur ”Riksdag&Departement”, okt 2013:

”För var tredje pensionär räcker ersättningarna från pensionssystemet inte till för att komma över fattigdomsgränsen.

Pensionsmyndigheten har granskat utbetalningarna till de pensionärer som är födda 1938 eller senare och har fyllt 66 år. Granskningen omfattar dem som tar ut hela sin allmänna pension och har bott minst 30 år i Sverige som vuxen. Totalt är det 800 000 personer.

Trots tillägg som garantipension, bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd kommer 35 procent av dem inte upp i en inkomststandard på 10 800 kronor i månaden, som är gränsen för relativ fattigdom.”

(Beslut har nu fattats om att lägga ned tidningen ”Riksdag&Departement”)

rod
Björn Hammarbäcks blogg:

”År 2009 avstod 77.000 svenskar från mediciner de behöver, 48.000 svenskar avstod från sjukvård som de behöver och 490.000 svenskar avstod från tandvård de behöver på grund av att de inte hade råd.”

aldrefogden
SvD, mars 2013:

”Personer över 70 år växer snabbast av alla ålderskategorier i Kronofogdens register och deras andel är den enda som ökar, ..”

”Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol, en ökning med 13 procent jämfört med två år tidigare.”

balkong
En äldre kvinna som nekades äldreboende, tog nyligen sitt liv.

Expressen, okt. 2013:

”En 84-årig kvinna från Stenungsund tog sitt liv efter att kommunen nekat henne att bo på ett äldreboende tillsammans med sin man.
Hon hoppade från balkongen…”

Ytterligare en film – Odalmannen:

Grupp mot grupp?  Våra resurser är begränsade. Får vi stora utgifter på ett håll blir det  mindre över till annat.  Några måste betala. Det finns samband inom politiken.

De som gör anspråk på att vara politiker borde känna till den saken.
Utgift står hela tiden mot utgift – ofrånkomligen!

Sedan blir det fråga om att prioritera.
Eller att bestämma sig för på vems sida man vill stå.

vagval

PS

Fler somalier är nu på väg!

Här några bilder från Addis Abeba, tagna av en bekant till Björn Hammarbäck.

addis1

Björns bekant skriver:

”Tog några smygbilder när jag åkte förbi den svenska ambassaden i Addis Abeba, för att visa på mängden av somalier är där varje dag. Ingen annan ambassad i Addis Abeba har detta enorma trycket av somalier. Utanför norska ambassaden är det tomt, likaså danska konsulatet.

På Hotellet bor en svensk som jag pratat lite med. Han har besökt ambassaden. Han menar att svenska ambassadens väntrum liknar en förläggning, där uppehållstillstånd ges på löpande band och erbjudanden om att söka stipendier och AMS-kurser erbjuds ifrån svenska staten. Ett överflöd av av skattemedel delas ut. Denna nivå av generositet får knappast fattigpensionären, som jobbat hela livet eller arbetslös Saab-arbetare som lever på mager A-kassa, någon del av.”

Trägen väntan kan ge sin belöning. Sverige är målet, svenska skattebetalare blir offren.

addis2

Läs/se mer

Generösa damer

Generös företagare

Gratis invandrarlån

Gratis tandvård

Kronofogden – på vems sida?

Under fattigdomsgränsen

Film: Gammal i Sverige

3 svar

 1. Det är svårt att förstå att över 90 % svenskarna låter dethär ske i sitt eget land. Man överbelastar välfärden genom att ta hand om främlingar från hela världen. Svenskar skall förnedras och leva som pensionärer i fattigdom fast de slitit hårt i hela sitt liv och byggt upp sitt land.

  Det svenska folket har blivit lurade av etablissemanget och de ger bort sitt land och välfärd åt hela världens främlingar.

  Svenskarna har valt att följa den nationella multikulturella lögnen och som lemlar kastar de sig utför stupet till sin egen undergång i sitt eget land.

 2. Hurra, det finns redan minst 5 600 somalier i landet och många fler skall komma – och ca 30% av dem är mentalsjuka för att inte tala om alla lekamliga åkommer. Och alla tillkommande sådana:D.vitaminbrist etc.

  Det blir till att försämra svenska pensionärers villkor ytterligar, för att få pengar att hälla i halksen på de kära svartingarna. Sedan skall enligt senaste prejudikat i Förvaltningsdomstolen utan krav på dokumentation också efterlevandestöd på 3000 i mmånaden utgå, även retroaktivt.

  Här skall sättas GRUPP mot GRUPP! Härliga tider!
  Vad står det på prislappen? Jasså, bara 36 miljarder. Om året?
  – – – – – – – – – – – –
  http://www.who.int/hac/crises/som/somalia_mental_health/en/
  http://www.migrationsverket.se/info/5201.html
  http://frontpagemag.com/2011/dgreenfield/silencing-critics-of-islamicextre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: