• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Mångfaldens fördelar?

montage
Är mångfald bra?

Ja, det menar man om man är politiskt korrekt.

Spontant har ordet även en laddning, positivt. ”Mångfald” kan dessutom propagandistiskt ställas i motsats till ”enfald” – ett ord som gränsar till att vara ”enfaldig” = korkad, dum. Mona Sahlin och andra pk-iter har ju försökt rida på dessa laddningar.

I takt med dels denna koppling mellan ”mångfald” och massinvandring, dels att massinvandringens konsekvenser blir uppenbarare genom att drabba fler mer, övergår begreppets laddning alltmer i att bli negativ.

alla
I det stora pk-upprop som Aftonbladet/Expressen nyligen lanserat är mångfald ”en styrka” och något för alla goda människor att ”tro på”.

På vanligt pk-maner flyter det deskriptiva och det normativa samman – man skiljer inte på om ”mångfald” de facto är bra eller om man bara tycker att det borde vara bra.

Fenomenet att proklamera ”mångfald” eller ”det mångkulturella samhället” till något av en religion, som man ska välja att ”tro på”, gärna även ”högakta” och få positiva vibrationer när man tänker på, det får mig att minnas hur Alexandra Pascalidou uttryckte sig i ett Mosaikprogram där jag fick medverka 1997.

Lyssna dels direkt i början av denna film, dels 1.47 in i filmen:

Nu till vad som från början triggade mig till detta blogginlägg.  Jared Taylor från American Renaissance har har gjort ytterligare en film, även den förtjänstfullt textad till svenska:

Så här kan ”mångfaldens fördelar” listas från pk-håll beträffande företag. Notera särskilt vad som sägs under ”Lagkrav”, längst ned i högerspalten:

”Minskad risk för anmälningar och negativ publicitet”.

Utpressning, med andra ord.

wohl

Läs mer

Detroits konkurs

Misshandel pga svenskt utseende?

Ny kyrka?

Samtal om ras

Taylorfilm 1

Reinfeldts mamma till attack…

Annonser

8 svar

 1. Det verkar inte finns debatt och diskussion snarare en genomgång av personliga tyckanden. Man har i retoriken plockat bort ”Jag tycker att”, ”Vi tycker att” etc. och har bara resten av meningen kvar.
  Mångfald är berikande. Arbetskraftsinvandring är bra….lägg till början på meningarna så ser man tydligare vad som sägs.

  Och det är naturligtvis helt rätt att tycka vad man vill MEN diskussionen slutar precis där då man kandat på ett tyckande….”Jag tycker att…..”
  Men att lägga introjekt på andra är ju ett otroligt förtryck som borde förbjudas.

 2. Se där, då fick man höra ett nytt ord ”supremati”. Vad det nu betyder?
  Men i övrigt var det begripligt.
  Västvärlden har tydligen drabbats av en sekteristisk sjukdom och man kan undra hur länge det skall vara?

  • Heder åt den som lade ned tid på en översättning, men ordet ”supremati” är kanske en mindre lyckat som översättning av engelskans ”supremacy”.

   Där finns ju ett svenskt ord: ”överlägsenhet”.

 3. ”White Supremacy” kan nog också egentligen översättas med begreppet – Vit överhöghet – .

  Begreppet – Vit överhöghet – har då betydelsen och innebörden av att s.k. vita alltid anses ha och ges en (inbillad) s.k. förtur enbart just genom sin vithet . Eller vita anses kunna inta en (också inbillad) slags automatisk överlägsenhet just enbart genom sin vithet.

  Dessa (inbillade) föreställningar om vita människor antas därför då vara orättvisa mot alla s.k. färgade människor.

  S.k. färgade människor antas då (lika inbillat) kunna förbigås eller antas (inbillat) lika automatiskt kunna tilldelas en underlägsenhet just enbart p.g.a. att vara färgade.

  Det är innebörden av begreppet ”White Supremacy”, som då i praktiken blir betydelsen av ordet överhöghet. Det handlar om något (inbillat) privilegium som (inbillat) automatiskt tillkommer alla vita, vare sig de i verkligheten är överlägsna eller inte.

  Överlägsenhet har mer att göra med mätbara faktorer och faktiska jämförbara parametrar.

  Överhöghet är ett begrepp som ofta mer har att göra med faktorer som inte egentligen är så särskilt mätbara, men som just är mer eller mindre är inbillade föreställningar som egentligen inte finns i verkligheten.

  Man skulle alltså lika gärna kunna tala om att i Kongo så finns det en naturlig – Black Supremacy – , därför att i Kongo finns en majoritet som just är färgade människor, som därmed kan dominera och eventuellt ge förtur till just färgade, dvs. till sina gelikar.

  Likaså skulle man kunna säga att i Japan finns en naturlig – Japanese Supremacy – , i Kina en – Chinese Supremacy – ,osv. et cetera.

 4. Jag njuter av att se och höra Dina gamla filmer! Riktigt härligt! Jag blir riktigt nostalgisk! TACK Janne!

 5. Mångfald är mycket bra om den är frivillig. Inte påtvingad. Sen kommer frågan: Vem ska betala kalaset? Jo, det ska värdstammen. Om och om igen och hela tiden! En sån fest urartar till slut eftersom människor bara får och får utan att behöva lyfta ett finger. Så har det aldrig tidigare gått till i jordens etiologi.

 6. Det som jag tycker var konstigt i mosaikprogrammet var när man talade om ”invandrade svenskar” Varför kunde man inte istället ha nämnt dem vid det rätta namnet som invandrade italienare, jugoslaver, chilenare, afrikaner, ryssar osv som kommit till Sverige. De är inga svenskar utan människor som kommer från andra länder och andra kulturer. Varför måste man kalla alla människor i världen för svenskar för det är väldigt konstigt när det är uppenbart att de har en helt annan kulturell identitet.

  Varför måste svenskar förneka sin egen etnicitet och sin historia och kultur? Varför vill de förinta sig själv? Varför kan man inte säga som det är att det homogena Sverige hade mindre problem och mycket större sammanhållning än det mångkulturella samhället?

  Det som är tröttsamt med det flesta svenskar är att om man inte följer det nationella multikulturella projektet så skall man kallas för rasist och andra okvädningsord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: