• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Folkviljan 97

Här kommer en film från 1997 – en debatt mellan Kenneth Sandberg och Mona Sahlin i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. KS medverkade i programmet som företrädare för organisationen ”Folkviljan och Massinvandringen”.

Några kommentarer:

En av programledarna säger: ”Gruppens idéer har beskrivits som högerextrema, för att inte säga rasistiska.”

• Vem stod för den beskrivningen?

• Vilken saklig grund fanns att tala om ”högerextremism” respektive ”rasism”?

• Vad lade programledaren överhuvudtaget in i dessa begrepp?

Det klargjordes naturligtvis inte!

De grundprinciper som  ”Folkviljan och Massinvandringen” anslöt sig till var i själva verket mycket mjuka:

”• Folkviljan accepterar invandring, men anser att den måste ske i en sådan takt och under sådana former att etniska spänningar inte byggs in i vårt samhälle.

• Folkviljan företräder en ‘inkluderande nationalism’ och en ‘öppen svenskhet’. Dvs det måste vara möjligt för invandrare att bli svenskar. Invandrarskap måste vara något övergående – assimilering är önskvärt för dem som skall bo kvar länge i Sverige.

• Folkviljan är antirasistisk, dvs tar avstånd från etnisk diskriminering. Varje individ skall bemötas efter sitt eget uppträdande – inte efter vare sig utseende eller födelseland. Såväl främlingsfientlighet som svenskfientlighet skall bekämpas.

• Folkviljan är en demokratisk organisation, som vänder sig mot förtryck och våld. Yttrandefrihet finns inte, om inte denna finns också för meningsmotståndare.

• Folkviljan hyllar principer om solidaritet. Skall svenskar förmås visa solidaritet utåt, krävs dock att vi kan känna solidaritet också med oss själva och varandra. Utan en nationell solidaritet kan i längden inte finnas någon internationell solidaritet.”

Organisationen talade om ett ”trefaldigt uppdrag”:

”1. Att objektivt informera om invandringen och dess konsekvenser

2. Att kanalisera en folklig protest med den förda flykting-, invandrings- och invandrarpolitiken, och verka för att politiken läggs om.

3. Att medverka till att denna protest kanaliseras fredligt och konstruktivt.”

put

Programledaren påstod sedan att invandringen till Sverige var liten.

Åren 1996-97 var förvisso antalet beviljade PUT mindre än toppnoteringarna i början av 90-talet, men redan 30.000 var en hög siffra. Tio år senare – år 2007 – var antalet mer än det dubbla. Nu ligger nivån på det fyrdubbla.

”Vad vill ni att vi ska göra?” frågade den andra programledaren. Nu är de ju här, vi har denna situation nu, osv.

Dvs man vill lägga ansvaret för problemens lösning på andra än dem som skapat problemen, och utan att den politik som skapat problemen får ändras!

Den problemskapande politiken har därefter fortsatt, invandringen har ökat, problemen har vuxit – och samma argumentation går fortfarande igen.

Läs mer

Modern journalistik

Analys av debattprogrammet ”På din sida”

Måndagsklubben

Kajsa Ekholm-Fiedman om förändringar

12 svar

 1. Lever Kennet idag? I så fall, vad gör han idag?

 2. Jajamen, Kenneth lever där hemma i Kävlinge! Jag råkar finnas på hans mejllista och han är inte mindre irriterad/förbannad idag än vad han var då.
  TACK Jan för en mycket intressant film, riktigt rolig att se. Kenneth och jag var två av dem, som ville ha Dig Janne till SD-ordf. i Norrköping 2005. Väldigt synd att det inte blev så tror jag. Jimmie kunde ju ”stått på tillväxt” tills vidare.

  • Är han aktiv på något sätt idag eller sitter han bara hemma och jäser av ilska över att utvecklingen är tio gånger värre än när det här programmet sändes?

   Man kan ju bara konstatera hur rätt han fick i sina utsagor. Idag går inte utvecklingen att vrida tillbaka heller. Landet är förstört för alltid.

 3. Tack för påminnelsen, kom ihåg att jag försökte följa utvecklingen kring Folkviljan, men hur annorlunda allt var på den tiden när informationsflödet nästan helt var i händerna på Gammelmedia och de enda alternativ som fanns var ett fåtal källor som tex Bgf.

  Fast egentligen är det etablissemanget som borde titta i backspegeln, komma ihåg kampanjerna och uthängningarna som följde i spåren på det här och liknande försök till debatt, alla sumpade chanser att faktiskt föra en dialog och problematisera samhällsomvandlingen.

 4. Applåder och visslingar för Kenneth Sandberg i hans möte med dumkossan Mona Sahlin. Bara jag ser henne på bild får jag rysningar av obehag,

  Att bara dra upp att hon har barn (som är född i Sverige) med en chilenare är så obegåvat så man storknar.

  Det är sådana som MS som gjort att Sverige blivit som det är idag med alla våldtäkter, mord och annan brottslighet.

  • Ja Elisabeth, med väldigt mycket bistånd av ”Första Statsmakten” en fullständigt politiskt korrumperad PK-media!!!
   Om media gjort sitt jobb hade denna samhällsutvecklingen inte varit möjlig!!!

 5. Det är roligt att titta i backspegeln och se hur denna debatt sköttes förut..eller hur den mörkades och ingen ville tala om kanske är ännu bättre. Det K.Sandberg säger om att 70% av svenskarna redan 1997 var emot massinvandringen men att de inte tillåts komma till tals eller att en folkomröstning kring frågan tas upp.

  Idag krävs det 10% av de röstberättigade att väcka frågan om folkomröstning i kommunen..före 2012 behövdes bara 5% ..kan det bero på SD? Sedan tillkommer det att 2/3 delar av fullmäktiges ledamöter krävs för att stoppa folkomröstningen..det var före 2012 mer än 50% som krävdes av fullmäktiges ledamöter för att stoppa en folkomröstning.

  Jag tycker att fler kommuner måste väcka denna fråga och visar det sig sedan att de alltid blir nedröstade så har det ändå kommit till fler människors kännedom att politiker och ledamöter är de som är superproppen Orvar och inte vill följa folkviljan och är rädda för resultatet en sådan folkomröstning skulle få..! Det är full ständigt tydligt att dessa ledamöter och politiker gör allt för att stoppa att svenska folket ska få säga vad de verkligen anser om massinvandringen..litar de inte på att det svenska folket kan avgöra denna fråga själva det vore väl en utmärkt idé att ha en folkomröstning om detta som för alltid skulle få svenska folket att bara gilla läget och att de som är för massinvandringen vann en jordskredsseger.

  Men denna folkomröstning törs inte politikerna ge svensken. De litar inte på sitt eget folk att de ska fatta ”rätt” beslut..vilket är märkligt 😉

 6. Förbanade militanta feministiska halalhippies som styr och har styrt det här landet dom senaste 25 åren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: