”Därför tjänar Sverige på mångfald”, proklamerar integrationsminister Erik Ullenhag, FP.
Det är en proklamation som mer väcker frågor än ger svar.

Ullenhags tes:
”Sverige, liksom övriga Europa, står inför en demografisk utmaning.”
Min reflektion:
Javisst – Sverige har under det senaste decenniet haft en så omfattande invandring, att man kan tala om ett folkutbyte. Men det lär inte vara vad Ullenhag avser.
Ullenhags tes:
”…vi ska fortsätta på den väg som Alliansen har öppnat när det gäller arbetskraftsinvandring.”
Min reflektion:
Kan det verkligen vara välbetänkt? Visar inte erfarenheten att många av de ”arbetskraftsinvandrade” efter en tid inte längre finns på arbetsmarknaden?
Och har det – ens från början – alltid rört sig om bristyrken?
Ullenhags tes:
”… måste… arbetsgivare bli bättre på att anställa och inkludera personer med utländsk bakgrund”
Min reflektion:
Ska inte detta gälla lika mycket etniska svenskar?
Ullenhags tes:
”Ett samhälle som öppet bekämpar… diskriminering, är självklart en
konkurrensfördel i en globaliserad värld.”
Min reflektion:
Hur stämmer det med ”instegsjobb” och andra åtgärder för att gynna invandrare på arbetsmarknaden?
Ullenhags tes:
…måste fler arbetsgivare bli bättre på att anställa och inkludera personer med utländsk bakgrund.”
Min reflektion:
Denna typ av maningar har nu förekommit under åtskilliga år. Förmår företagare i Sverige inte själva se till vad som är mest effektivt och lönsamt för sitt företag?
Ullenhags tes:
”Det måste vara en självklarhet att utgå från en människas kvalifikationer och inte från hans eller hennes bakgrund.”
Min reflektion:
Vilka belägg finns för att så inte sker idag?
Ullenhags tes:
”Arbetsgivare måste våga och tänka nytt och okonventionellt i rekryteringsprocesser.”
Min reflektion:
Vad innebär det? Ska man frångå objektiva kriterier gällande lika för alla? Behöver man inte ha öppen sökning till tjänster?
Ullenhags tes:
”Vi måste också locka hit fler som vill jobba och bo i vårt land.”
Min reflektion:
Varför då? Är det önskvärt med en större befolkning i ett läge då Sverige inte ens är självförsörjande på livsmedel?
PS, om skolans roll:
Magnus Henrekson och Tino Sanandaji på DN Debatt den 6/7 -13:
”Vi misstänker att det finns ytterligare en bidragande förklaring till ungdomsarbetslösheten utöver bristfällig kunskapsnivå, nämligen bristande inlärning av ”mjuka” kompetenser.
Forskningen har de senaste åren alltmer uppmärksammat så kallade icke-kognitiva färdigheter såsom självdisciplin, social kompetens, motivation, arbetsmoral, uthållighet, pålitlighet, punktlighet och emotionell stabilitet.”
Läs/se även:
Ullenhags myter
Filed under: debatt, demografi, demokrati, diskriminering, extremism, folkpartiet, globalisering, godhet, integration, kostnader, motstånd, pk, propaganda, svenskfientlighet | Tagged: debatt, demografi, demokrati, extremism, folkpartiet, invandring, kultur, motstånd, pk, propaganda, svenskfientlighet |
Du ställer bra frågor Janne men får inga svar. Du har frågat under många år men istället för att svara har makthavarna kört ut dig från alla debattforum och behandlat dig som en samhällets fiende.
Men nu har frågorna börjat komma även från de plattformar som varit allra ivrigast i att propagera för invandringen. I Expressen slår Anna Dahlberg undan benen för ”godisterna” genom att avslöja deras falska spel och dubbelmoral. Se här: http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/den-vilseledande-flyktingdebatten/
Fler röster mot invandringen i 7-klövern: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/invandring-far-inte-vara-tabu_8532018.svd
[…] Ullenhags teser […]
Jan mild är en synonym för sunt förnuft och analytisk förmåga
Trots enorma satsningar på utbildning och förtur till jobb har Alliansen inte lyckats integrera den nya arbetskraften på den svenska marknaden. Läste att många syrier kommer hit med arbetstillstånd som sen inte används.
På nyheterna kom ett reportage från Tyskland. Även där har man konstaterat att befolkningen blir allt äldre och personal behövs inom vården. Därför tar man in examinerad personal från krisländerna Grekland och Spanien. En del av arbetstiden får de använda för att lära sig det tyska språket. Det kallar jag för arbetskraftsinvandring.
Hur är det med alla de invandrare som kommer med sina anhöriga till Sverige, blir inte de också äldre och det hela är bara ett stort pyramidspel?
[…] Ullenhags teser […]