• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Ledare

Ur SvD 21/1 2010:

”Nu har Migrationsverket istället beslutat att tömma flyktinglägren på Afrikas horn och bland annat ta hit 500 eritreaner.”

”Totalt ska 1.900 kvotflyktingar tas emot, lika många som förra året.”

”- Vi har tillsammans med FN:s flyktingkommissarie kommit fram till att de humanitära behoven är störst i världen på Afrikas horn. Då är det naturligt att vi koncentrerar krafterna dit, säger Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson.”

”- Det är en humanitär tradition i Sverige att hjälpa till. … Vi vill inte se ord, vi vill se åtaganden, säger Dan Eliasson.”

Detta fick mig att ironisera genom ett fotomontage:

soffan
Det blev också två texter – här och här – om Migrationsverkets Dan Eliasson.  En generaldirektör som tydligen ser sig som överordnad i förhållande till valda politiker.

Dan Eliasson blev sedan GD för Försäkringskassan och irriterade Angeles Bermudez-Svankvist genom en månadslön som överträffade t.o.m. hennes (på 142.000 kr).

Migrationsverkets nya generaldirektör, Anders Danielsson, går nu i Eliassons fotspår.  Attityden speglas i denna bild från verkets internutbildning. Där sker invandringen för Sveriges skull, det handlar om att ”ta tillvara den globala migrationens möjligheter”.

hejoha

Konkret har detta resulterat i rekordsiffror för år 2012.

Ur ”Riksdag & Departement”:

”Invandringen till Sverige slog rekord under förra året. Totalt beviljades över 111 000 personer uppehålls- eller arbetstillstånd, enligt Migrationsverket.

I absoluta tal är det bara Tyskland och Frankrike som har tagit emot fler asylsökande än Sverige i Europa. Närmare 44 000 personer sökte förra året asyl i Sverige, en ökning med 48 procent jämfört med föregående år.”

dnrubrik

Den svenska statsskulden kommer nu att ökas på genom att regeringen tar upp ett lån på 20 miljarder kronor.

Statsbudgeten har nu ett än större underskott. SvD, den 31/7 2013:

”Staten gick back första halvåret. Underskottet i budgeten uppgick till 59,3 miljarder kronor. Under motsvarande period förra året visade budgeten ett överskott på 48,5 miljarder kronor, skriver Ekonomistyrningsverket…”

underskott

SENASTE NYTT är att Migrationsverket fattat beslut om att syrier som tar sig till Sverige nu ska få permanenta uppehållstillstånd – i stället för tillfälliga uppehållstillstånd som  hittills vanligen utfärdats för syrier.

migverksgd
SR Ekots webbsida:

”Migrationsverket har beslutat att ge alla syrier som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd. Därmed blir Sverige först i EU med att ompröva situationen i Syrien och låta alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.”

Det handlar alltså om tre moment:
1. PUT – inte bara TUT
2. Alla får stanna
3. Man får ta hit även sina anhöriga.

flagga
Vad blir konsekvenserna av detta, för det svenska samhället?

Robsten:

”Syrien kan med rätt politik självklart blomstra och bli ett drägligt land att leva i igen. En nation som på sikt inte behöver vara sämre än Sverige när det gäller livskvalitet. Men då gäller det att de med störst resurser inte drar till en annan kontinent permanent. I själva verket signalerar Migrationsverkets beslut att man gett upp allt hopp om Syrien. En omänsklig inställning.”

”Att situationen för de kommuner som tar emot flyktingar redan är alarmerande står utom allt tvivel. S, M och C har protesterat mot flyktingmottagningen hos regeringen i dessa kommuner: Alvesta, Borlänge, Falköping, Flen, Katrineholm, Köping, Lindesberg, Ludvika, Nässjö och Trollhättan. Detta eftersom de inte förmår ta emot fler immigranter i dessa kommuner. Väl att märka, dessa kommuner tar emot en bråkdel av de som förorterna till våra storstäder tar emot. Vi måste ställa oss frågan, vad exakt är det regeringen inte förstår? Har ansvariga politiker en blind fläck där de fullständigt saknar verklighetsförankring? Vi börjar närma oss en punkt där riksdagen och regeringen för en politik som mer hör hemma i en verklighetsfrämmande skräckroman av Franz Kafka. Låt mig påminna om en sak. Ni i regering och riksdag har ansvar mot de väljare som valt er och tillika ett förvaltningsansvar för landet ni är valda i. VAKNA FÖR HELVETE!”

Jag kan bara instämma:

• Har inte Sverige redan nog med ekonomiska svårigheter?

• Räcker det inte med problem i våra skolor?

• Är inte bostadsbristen redan tillräckligt svår?

Anders Danielssons beslut får långtgående konsekvenser för vårt samhälle. Vilka är det som bestämmer över utvecklingen – byråkrater eller politiskt förtroendevalda?

Jag gjorde denna uppdatering av det tidigare fotomontaget:

soffan2

Massmedias vinkling vid presentationen av migverksbeslutet var självklar: ett glädjebesked för syrier i Sverige. Utgångspunkten var utlänningars intressen, inte svenskars.

I sammanhanget fick Jimmie Åkesson kommentera beslutet – och pläderade för hjälp på plats istället.

Iofs inte fel, men därmed missade han ett tillfälle, anser jag. Grundfrågan måste vara hur politiska beslutet inverkar på vårt eget samhälle, det är ett perspektiv att konsekvent lyfta fram!

sdtag

PS

Även Thoralf Alfsson skriver om migverksbeslutet:

”Jag blir beklämd när jag läser artikeln i arab news. Det är mina skattepengar som Migrationsverket sätter sprätt på. Jag kräks när jag ser hur Billström citeras i arabisk media.

Den ultimata inbjudan till hela arabvärlden har nu publicerats i arabisk media. Svängdörrarna står återigen på vid gavel!

Ena dagen läser man att gamla i Göteborg inte längre får varm mat på grund av att kommunen vill spara någon miljon kronor per år. Samtidigt tar Migrationsverket ett beslut som kan kosta tusentals miljoner kronor utan att några förtroendevalda politiker för godkänna beslutet.

Jag skulle omedelbart sparka Migrationsverkets generaldirektör!

Vårt land styrs av huvudlösa nickedockor!”

an

PPS

Kent Ekeroth på RT:

6 svar

  1. Usch! Det är dyra och kostsamma gäng Du har på Dina bilder! Inte så konstigt att de, som byggde Välfärdssverige, tvingas stå tillbaka (igen!).

  2. Var finns Jimmi Åkesson nu? Varför agerar man inte i Riksdagen? Interpellerar eller kräver en debatt om hur en tjänsteman kan avgöra en sådan stor fråga på egen hand. Att ge fri lejd för i teorin miljontals flyktingar till Sverige. I praktiken vet vi inte hur detta slutar, men att man totalt håller på att ändra om den demografiska kartan i Sverige, det råder det inte något tvivel om. Och det sker på tjäntemannanivå eller det mest troliga är att han genom underhandskontakter fått klartecken från regeringen till beslutet. Då slipper regeringen att politiskt utåt ta eget ansvar. SD förlorar ett gyllene tillfälle att använda frågan politiskt. Man ryter som en mus pliktskyldigast, men när man nu har blivit så välpolerad som JÅ anser sig själv vara, så är det inte något annat att vänta från hans sida. Han och hans närmaste har ju sitt på det torra de närmaste åren. Och då känns det väl bara besvärligt att vara en megafon i den politiskt korrekta ankdammen.

    • 10 000-kronorsfrågan är varför Åkesson tonar ner kritiken mot invandringen när Sverige översvämmas mer än någonsin. Är det ett listigt spel för att få 13% 2014 och kunna stänga gränserna då eller har toppen i SD släppt omsorgen om landet till förmån för sina egna personliga intressen?
      Om Ekeroth får sitt med allt starkare stöd till Israel och Åkessons gäng kan leva ett bekvämt liv och plocka in allt fler av sina trogna i värmen, är det då tillräckliga skäl för att svika väljarnas förtroende? Jag tror att det är så och om inte SD svänger tillbaka till att försvara nationen kan kärntrupperna få nog och splittra partiet innan valet 2014.

  3. […] ”Staten gick back första halvåret. Underskottet i budgeten uppgick till 59,3 miljarder kronor. Under motsvarande period förra året visade budgeten ett överskott på 48,5 miljarder kronor, skriver Ekonomistyrningsverket…” (Läs mer här) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: