• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Våldskonstaterande realism

Myndighetsföreträdare är alltså bekymrade nu : ”den svenska extremhögern” har på webben sju gånger fler besökare än riksdagspartierna. ”Våldsbejakande extremism” blev rubriken i den statliga televisionen.

Jag skulle hellre tala om en ”våldskonstaterande realism” – dvs att vi regimkritiker och dissidenter tvingas märka hur makten släpper lös ett öppet våld mot oss.

8b.fixad

Här spelar massmedia en central roll, där det skett en gradvis upptrappning. Istället för saklig debatt och dialog har vi mötts av hets och drev.

Där har tillmälena och förtalet haglat – fjärran från demokratiska spelregler och respekt för meningsmotståndare.  Vi kritiker framställs som mindervärdiga individer,  vilka inte är ”rumsrena”. Allt orkestrerat genom Expo och ackompanjerat av AFA-våld.

12.tvabocker

I böckerna ”Dialog om invandringen?” och ”Vitbok.se” har jag dokumenterat mycket av detta.

• 1995 drevade Aftonbladet och regionala etermedia i Stockholm mot Anders Carlberg och Blågula frågor.  Dagstidningar runtom i landet hade rubriker om ”den främlingsfientlig nämndemannen” Anders Sundholm.

• Våren 1996 hängdes Ingrid Björkman och Åke Wedin ut i Expressen med krigsrubriker och förbrytarporträtt: ”FRÄMLINGSHATETS NYA ANSIKTEN”.
15.fh-ansikten

• Den 10 juni 1996 var det min och Anders Sundholms tur. Expoartikeln ”Blågult rättshaveri” gick då ut i miljonupplaga med Aftonbladet och Expressen. Där klassades jag dock vara som ”rättshaverist” – idag har Expo trappat upp – numera är jag ”högerextremist”.

19.expr62

• I november 1999 hängde de fyra stora dagstidningarna Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet gemensamt ut 62 individer med namn och porträtt. Sammanblandningen var där systematisk, så att politisk opposition förknippades med grov gängkriminalitet.

Per T Ohlsson, Sydsvenskan, eldade på: ”Låt oss möta utmaningen. Genom att göra dem rädda.”

22.ps

Denna mediala upptrappning skedde i symbios med politiska makthavare.  Den 21 maj 1997 hade s-ministern Pierre Schori i ett tal i riksdagen deklarerat att ”främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas”.

jl2

Det var sommaren 1997 som fyra sverigedemokrater överfölls och misshandlades grovt på hemväg från ett torgmöte i Stockholm.

24.krossadem
Hösten 2000 hade Göran Persson, Mona Sahlin och Thomas Bodström en artikel i Expressen med rubriken ”Vi ska krossa dem!”

En vecka senare inträffade mordet på Daniel Wretström i Salem.

25.salem2
Har våra makthavare lärt något av detta? Har de nu lugnat ned sig efter Salemmordet? Har det blivit annorlunda med en borgerlig regering under ledning av Fredrik Reinfeldt?

Nej, knappast!

29. prytz

Förföljelse och misshandel av SD:are har fortsatt, uppbackat av hetsande i media. Ett av offren är Ulf Prytz, som ordförande i SD Ängelholm.  I sitt hem blev han i mars 2013 misshandlad av en invandrare. Efter att även hans sommarstuga bränts ned valde han att avgå som SD-ordförande.

Våldet segrade.  Och det har samband med den kultur som statsminister Fredrik Reinfeldt representerar.

När uppgifter framkom i media under valrörelsen 2010 om ett överfall på den unge sverigedemokraten David von Arnold i hans hem och att han då fått ett hakkors inristat i pannan, blev statsministerns spontana kommentar:

”Jag … vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

30.nyaextr
Inte mycket till empati alltså. Senare har ifrågasatts att detta överfall verkligen ägt rum, men det visste inte Reinfeldt när han fällde sitt uttalande.

33.issa

Senare inträffade ett överfall dagarna efter valet på SD-kandidaten Issa Issa i Göteborg. 18 knivhugg, som övertygade honom om att lämna Sverigedemokraterna.

Vad hade Fredrik Reinfeldt att säga då? Det framgick vid en debatt på Publicistklubben den 11 oktober. Ironiserande sade han: ”

”Hela idén är att sådana här partier ska vara missförstådda och kränkta. Det är själva livsluften, annars finns inte rörelsen.  Vi är en liten missförstådd grupp, som ständigt är utsatt för angrepp från etablissemang och andra som inte förstår dom. Det är så man håller ihop, det är så man får upp tempot. Det här är inget nytt, dom älskar detta…”.

36.wolodarski

Ett direkt eko av Peter Wolodarski på DN, som i en TV-soffa 2008 förklarat att ”Sverigedemokrater älskar att vara underdog”.

37.brydd

Nu har Ulf Dahlqvist på Statens Medieråd alltså granskat webben och blivit ”brydd”, då han upptäckt att så många svenskar besöker ”högerextrema” och ”våldsbejakande” webbsidor.

En riktigare beskrivning blir, som sagt, att här tala om ”våldskonstaterande” webbsidor.

Det är kanaler som informerar om det som regimens media förtiger, belyser det som pk-media mörkar om.

38.trolliljus

PS

Nya Tider nr 27 hade en mycket stark artikel i ämnet, som  påtalar att Birgitta Ohlssons utredning, ”Våldsbejakande och antidemokratiska budskap på internet” använt AFA-veteranen Mathias Wåg som expert. Således landar utredningen på en synnerligen märklig definition på ”våld”:

”I sin grundläggande betydelse kan våld förstås som fysiska angrepp med avsikt att skada en annan människa. Att begränsa analysen till att enbart gälla direkta uppmaningar till bruket av fysiskt våld vore dock att bortse från centrala delar av de antidemokratiska budskap som framför på internet.

En stor del av den propaganda som studerats här legitimerar en syn på grupper av människor som mindre värda eller det demokratiska systemet som ett dysfunktionellt system.

Dessa budskap är inte direkta uppmaningar till våld för politiska eller religiösa syften, men de fungerar som legitimeringar av direkta uppmaningar till våld.”

Alltså: om vi vänder oss emot att systemet leder till en politik rakt på tvärs mot svenska intressen, om denna politik dessutom sker på tvärs emot vad de flesta svenskar önskar – då kan kritik av denna politik likväl ses som ”antidemokratisk”.

Varje kritik av den förda invandringspolitiken, varje påtalande av invandringens negativa konsekvenser, kan med det här resonemanget förbjudas – då det kan fungera som ”legitimering” för den som uppmanar till våld.

Skulle denna princip få genomslag över hela det sakpolitiska fältet – då lär det inte bli mycket kvar av yttrandefrihet.

mw

Läs mer:

Levande Löwander

Näthatet – vad göra?

PK-mönster

Annonser

8 svar

 1. Mycket bra artikel, enligt min mening.

 2. Wolodarskis ansikte ger mig rysningar av obehag.
  Han ser så otäckt självbelåten ut.

 3. Återigen TACK för ännu en mycket pedagogiosk och mycket underhållande film! Jag blev emellertid illa berörd när Du illustrerade 7-klövern med en hönsgård, jag menar att det var inte särskilt snällt mot hönsen!

 4. Jag har lyssnat på lite Noam Chomsky. Hans kritik av amerikansk utrikespolitik.
  Jag får en känsla av att samma form av kritik kan användas i det här fallet – samma oförmåga att tänka tanken att dom regler som man absolut kräver att andra ska följa även skulle kunna gälla för en själv.

 5. Det känns mycket smärtsamt att se dessa bilder när svenskar blir förföljda bara därför att de vill försvara sitt land.

 6. Jag sitter och småfnittrar för alla vet vi hur det går för PK-media idag och hur många friställda journalister vi fått. Svenska folket är inte fullt som dumma som politikerna tror……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: