• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Svenskhet

svenskhet

Min nya film heter ”Svenskhet” och utgår från debatten på temat i Almedalen nu i måndags. Filmen utgör utdrag ur debatten och några kommentarer från mig.

Jasenko Selimovic fick inleda och avsluta SVT-programmet. Han är ju folkpartist och statssekreterare, kommer från Bosnien. Genomgående kritiserar han oss svenskar och vårt samhälle för att han och andra invandrare uppfattas som invandrare och inte känner sig fullt ut accepterade.

Men – som SD:s Mattias Karlsson var inne på i debatten – vill de verkligen bli svenskar?

Selimovic betonar att det inte längre finns någon gemensam historia för människor i Sverige. Vad han kräver är att vi svenskar ska assimileras till att bli några slags nysvenskar.

Mina reflexioner i sammanhanget blir i huvudsak:

• Kan det öka förutsättningarna att bli accepterad av oss svenskar, om man – som Selimovic och andra – hela tiden sätter sig på oss? (en märklig hållning, om de är flyktingar och räddats till livet av oss!)

• Är det exempel på svensk kultur, att – som i detta SVT-program – man pratar i mun på varandra och ägnar sig åt vuxenmobbing? (så snart någon sade något negativt om SD blev det applåder.)

Måttet på seriositet hos Jasenko Selimovic framgick av att han drog upp historien om ”järnrören”. Eftersom det så tjatas om denna pinsamhet i Stockholmsnatten kan förtjäna påpekas att dessa rör inte användes för att skada någon, det lär heller inte ha varit avsikten. Det finns överhuvudtaget inget exempel på att sverigedemokrater misshandlat meningsmotståndare – med eller utan järnrör.

Däremot finns åtskilliga exempel på det omvända förhållandet – att SD:are misshandlats av individer och grupper från ”den goda sidan”.  Det kanske tydligaste exemplet var i augusti 1997, på Södermalm i Stockholm. Misshandeln då skedde med bl.a. kopparrör.

En av de fyra sverigedemokrater som slogs blodiga denna sommarkväll var Joakim Larsson.

jl2

PS

Clara Lindblom, ”vänsterdebattör”, fick fram några förutsägbara haranger om att inget svenskt egentligen existerar och att förorten är diskriminerad och eftersatt.

Apropå detta senare kan ett citat från Julia Caesar vara på sin plats, när hon skriver om det fredsskadade Sverige:

”Det är i Husby och många andra förorter över hela landet som nya invandrare och flyktingar hamnar. I motsats till den svenska ursprungsbefolkningen har de garanterad förtur till bostad, och de lägenheter de får har en standard som de inte ens skulle kunna drömma om i de länder de kommer ifrån. De har samma demokratiska fri- och rättigheter som de som tillkommer landets ursprungsbefolkning. De har tillgång till hela det svenska gottebordet av sociala förmåner, och dessutom speciella förmåner som enbart tillkommer invandrare, till exempel så kallade instegsjobb.

Inget annat land erbjuder sådana förmåner.

Om du har fått dina asylskäl prövade och fått avslag eftersom du saknar asylskäl kan du stanna kvar illegalt i Sverige. Du belönas då med fri skolgång samt sjukvård, tandvård och mediciner för det facila priset av 50 kronor. Svenska folket betalar. Om du har fått uppehållstillstånd behöver du inte arbeta utan kan låta dig försörjas av svenskarna livet ut. Du kan göra regelbundna semesterresor till det land du påstår dig ha flytt från. Socialen, det vill säga skattebetalarna, betalar. Inget annat land i världen har någonsin erbjudit andra länders medborgare så generösa sociala förmåner som Sverige.”

”Ändå vältrar sig politiska och mediala aktörer över hela det politiska panoramat i skuldtyngda själv- och samhällsförebråelser om klassklyftor, arbetslöshet och utanförskap.”

Läs mer

Svensk kultur

Svenskhet

16 svar

 1. Alltså denne Jasenko Selimovic (fp). Är det månne mångkulturella Jugoslavien som han förfäktar och vill återupprätta här i f.d. Sverige? Det Jugoslavien som endast kunde hålla sams med diktat från den ende ledaren. Jamen säg det då, så vi kan utse vår ledare…

 2. Träffsäkert konstaterande!

 3. Jag blir inte längre upprörd över sådana nonsensargument som t ex den där unga vänstertjejen kommer med (vi äter tacos, inte sill på fredagarna etc därför är vi multikulti). Hur ska man kunna ta sådana argument på allvar?

  Hela debatten går ju ut på att förminska o kränka svenskar och vår kultur. Inte heller Selimovic (som ska räknas som intelligent o intellektuell) upprätthåller någon hygglig nivå på argumenten (jämför svenskar med nazister).

  Men värst är väl ändå journalisten som håller i debatten, att hon tillåter sig sjunka så lågt, att hon faller in i trallen att avbryta, förlöjliga den ENDA SD-aren som tillåts uttala sig. Tyvärr har vi ju blivit vana med denna låga nivå på SVT debatter när det handlar om invandring/svenskhet.

  Det är bättre att stänga av sopTV och ägna tiden åt något uppbyggligt istället, jag har sett (och hört) denna nivå på debatter i över 10 år, det är samma dravel varje gång. Jag kan inte uppfatta det på annat sätt än att de är rädda för SD.

  Den enda som gjorde seriöst intryck var Mattias Karlsson, förutom riktiga och seriösa argument som inte är avsedda att såra så framför han dem också lugnt och sansat.

 4. Jag undrar varför det är så viktigt från eliten att vi blir historielösa och identitetslösa?

  Sen varför står folk i bakgrunden (mestadels svenskar) och applåderar när deras existens som folk förnekas?

  Snacka om vad en kraftfull propaganda kan göra!

 5. Nya krafter – nya möjligheter!

  Den svenska representationen i Almedalen har irriterat etablissemanget och okvädesorden har haglat. Svenskarnas parti, SvP, har envist och modigt stått upp för det svenska folkets sak med en alternativ politik. Ingen politisk motståndare har vågat ta debatten utan endast valt att via deras lojala media skriva glåpord och lögner.

  När vissa vänsterextrema krafter angriper nationalister så talar de ibland om oss som ”rasbiologer” på grund av att svenskar vill överleva som just svenskar i det egna landet Sverige!

  Alltså. om man inte vill att svenskarna ska drunkna i 7 miljarder av färgade folkslag på Jorden utan bevaras som ett vitt unikt folk så benämns man illvilligt som ”rasbiolog”!
  Var indianerna i USA också ”rasbiologer” när de kämpade? Var det ”rasbiologi” som motiverade finländarna att slåss mot Sovjetunionen? Var det ”rasbiologi” när kineserna slängde ut europeiska kolonisatörer och tog bort deras skyltar från parkerna där det stod ”kineser och hundar äga ej tillträde”?

  Syftet med den svenskfientliga propagandan är att försöka få vår självbevarelsedrift att betraktas som ett slags perverterat hot mot dessa 7 miljarder som vi inte vill ska ta över vårt land och korsa sig med våra barn och barnbarn tills inga vita finns mer och aldrig någonsin kan återskapas. Det finns svenskar som inte bryr sig om detta. Men vi vänder oss till de som önskar och vill bevara Sverige svenskt precis som exempelvis japanerna vill bevara Japan japanskt.

  Det finns uppenbarligen lömska krafter som strävar efter att utrota oss därför att vi är ett dugligt folk som är ett hot mot det globala finansvälde som styr vårt land idag.

  Så var stolt över den du är och håll inte tillbaka din självbevarelsedrift som vit människa. Vi önskar inte förtrycka andra folk bara för att vi själva idag önskar bli befriade från förtryck. Vi önskar endast vårt land tillbaka och leva här i fred som fria svenskar i ett svenskt Sverige.

  Den rätten är vår och ingen ska någonsin ta den ifrån oss hur mycket de än ljuger!

 6. Hade folkpartisten varit statssekreterare (med tillhörande lön) om han stannat kvar i Bosnien?
  Jag har ännu ett stort frågetecken kvar i mitt huvud: Kaplan avbröt ideligen och deklarerade att han minsann ville bidra till att ”modernisera” och föra Sverige framåt. Vet någon vad han menade?
  Har vi varit så efterblivna ända tills massinvandringen tog fart? Är det därför de kommer hit? För att hjälpa oss?

 7. Det finns bara ett sätt att stoppa massinvandringen. Inför ett bidragsfritt samhälle. Utan bidrag ingen flyktingmottagning, ingen massinvandring. Detta är kanske utopi, men kanske det enda sättet. Men det kanske skulle komma upp iEuropadomstolen som ett brott mot mänskliga rättigheter. Eller kanske betraktas som ett åsidosättande av internationella konventioner. Om sedan ”flyktingarna” i sådant fall var tvungna att svälta, så kunde man sätta upp några havregrynsautomater på torgen, där de kunde koka en skål havregrynsgröt. Detta förslag är för övrigt taget från ett av Mogens Glistrups uttalanden.

 8. Utlänningar som kommer till Sverige och många svenska politiker kräver att alla som råkar vandra in i landet skall kallas för svenskar.
  .
  Det värsta av allt är att svenskarna tillåter urvattningen av sin identitet och kultur och demoleringen av sitt eget land.
  .
  Det krävs att etniska svenskar skall assimileras och anpassas till utlänningarnas seder och bruk när man vill förvandla Sverige till inget annat än ett internationellt flygfälts väntrum där alla etniciteter och nationaliteter myllrar omkring i ett identitetslöst tomrum.
  .
  Sovjetunionen var en multikulturell röra som visade sig vara ohållbar och kollapsade till sist. Om ingenting görs för att stoppa den nuvarande politiken så kommer det också att bli Sveriges öde.
  .
  Varför skall man förstöra Sverige och en gammal tusenårig nordisk kultur och historia och en homogen befolkning som inte alls var i behov av multikulturalismen och splittring?

 9. TACK Janne för ytterligare en intressant film! Mycket god underhållning!

 10. Jasenko var den ”3dje” parten i denna ”debatt” som skulle utjämna i att invandring är bra om det skulle bli så att folk tyckde att Mattias hade rätt.
  Sen var det som vanligt, alla mot en, likställda frågor mm.

  Svenskhet o svenskarna finns, det vet vi alla!

  Stolt svensk!

  SD2014

 11. […] Alltsedan åtminstone 90-talet har en offensiv pågått i Sverige mot vår historia och vår identitet som svenskar. I denna kampanj deltar även vissa invandrare. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: