• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Fred är bättre än krig

syrien

Angår det oss svenskar vad som händer i Syrien?

Ja!

Syrien angår oss på tre sätt:

1.
Som det nu utvecklas där kan det trappas upp och leda till ett världskrig, med kärnvapen. Konsekvenserna av ett sådant når också Sverige. Även om inga bomber skulle landa på svenskt territorium blir följden en avspärrning och problem med livsmedelsförsörjningen.

2.
Konflikten skapar stora flyktingströmmar, varav Sverige i vanlig ordning tvingas ta emot en oproportionerligt stor andel. Utan detta krig – färre flyktingar från Syrien. Och mindre möjligheter för andra araber att bluffa sig till PUT i Sverige.

Jag upphör aldrig att förundras över dessa godister, som vill gälla för att värna flyktingars intressen, men visar så litet intresse för roten till problemet.

3.
Mänskligt lidande. Kriget och terrorn innebär att andra människor skadas eller mister livet, ofta på de mest fasansfulla sätt.

damaskus
Kriget i Syrien har nu pågått i över två år och de s.k. rebellerna har stöd från både Saudiarabien, Qatar, Turkiet och olika västländer. Ändå lyckas man inte knäcka regimen i Damaskus.

Hur förklara detta misslyckande?

Jag tolkar det som att regimen i denna konflikt, förutom en stark militärmakt,  har ett ganska omfattande folkligt stöd.

Hur förklara det stödet?

libyen

Vore jag syrier skulle jag nog vara väl medveten om hur det gick i Libyen efter krossandet av Al-Gathaffi: kaos och förtryck, misär och förföljelse. Syrierna måste känna att de liksom står med ryggen mot väggen, att de inte har annat val än att fortsätta göra motstånd.

Rebellernas återkommande grymheter ger också påminnelser om vad som kan vänta i än större skala efter en seger för dem (grymheter som innefattat att sakta skära halsen av fångar och att kasta ned människor från hustak).

Inte heller i Libyen skulle ”rebellerna” ha kunnat segra utan NATO:s halvårslånga flygbombande. I Syrien har Ryssland hittills kunnat förhindra upprättande av en motsvarande ”flygförbudszon”.

Efter Damaskusregimens stora militära framgångar nyligen skulle kriget snart kunna vara över.

fredsduva

Istället ser USA till att ytterligare förlänga det! Obama har deklarerat att han nu ska pumpa in mer av vapen till ”rebellerna”.  Varför?

Som förevändning uppges att regimsidan ska ha använt kemiska vapen i Syrien.

•  För det första måste USA:s trovärdighet för denna typ av uppgifter vara låg, mot bakgrund av alla lögner som tidigare lanserats, t ex om massförstörelsevapen i Irak och omkullvälta spädbarnskuvöser i Kuwait.

•  För det andra: varför skulle Damaskusregimen ta till kemiska vapen, när man redan är på väg att vinna kriget ändå,  när dessutom USA deklarerat att man där drar en ”röd linje”?

Och är det inte anmärkningsvärt att USA först kan använda Al-Qaida-grupper som förevändning för krig, som i Afghanistan – sedan förse samma typ av grupper med vapen, som i Syrien?

Det finns många informativa filmer om Syrienkriget på Youtube. Här en med David Icke:

6 svar

 1. Ser vi en början på Harmagedon (som nämns i Bibeln) enligt vilken ”solen” skall bränna som eld och 2 / 3 av människorna skall ”ryckas upp”, d.v.s. dö?

 2. Jag skall inte uttala mig allt för mycket om David Icke, jag är allt för dåligt påläst om honom för att göra det. Men den bild jag har av honom är inte helt positiv, om jag säger så. Han skall väl bland annat ha pratat om att jorden styrs av rymdödlor eller något liknande? Jag kanske bara är fördomsfull men rent spontan såt känns han verkligen inte som den mest pålitliga källan, även om jag naturligtvis inte säger att han alltid har fel i det han säger.

  • Jag kan inte heller uttala mig om Icke i allmänhet, men i denna film snappade jag en del resonemang som jag fann träffande – utifrån hur det gick till i Kosovokriget.

   Först provocerade UCK, sköt serbiska poliser osv. När sedan Serbien svarade med motvåld på detta blev det i amerikansk TV till oerhörda övergrepp. Så det lät bekant när Al-Gathafi anklagades för ”skjuta på sitt eget folk” i Benghazi.

  • Jo Icke är lite av en galenpanna, men han har definitivt poänger

  • Som jag misstänkte så hänger många upp sig på det där med utomjordingarna. Vilket är utomordentligt tråkigt då han är väldigt kunnig när det gäller saker som NWO och Illuminati. Folk borde se hans långa föredrag på Tuben. Om ett föredrag varar i 2-3 timmar så är det bara en liten del som handlar om utomjordingar. Ni kan ju gå ut och koka kaffe om ni vill när han börjar snacka om sånt.

 3. Håller med Rayne Storme i vad han säger om David Icke. Det är viktigt att ta sig tid att lyssna djupare på vad han har att säga, han är oerhört kunnig i historia och sammanhang. På sätt och vis kan man väl säga att han är en galenpanna eftersom han på allvar säger saker som man aldrig kunde föreställa sig eller tro. Hans resonemang går ut på att vi är så oerhört hjärntvättade/programmerade. Vissa områden tar lång tid att närmare förstå vad han menar. Han är även mycket vetenskapligt bevandrad samt en sann eldsjäl. Livet vore tråkigt utan sådana visionärer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: