• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Landsbygdsfråga

Mer om varg.  Låt mig citera ur webbartikeln ”Miljörörelsen och den globala miljöbluffen”, skriven av Gunnar Jakobsson:

Vargens återinförande till Europas och USAs kulturbygder är resultatet av ett internationellt koordinerat projekt förberett av ett tjugotal offentligt anställda viltbiologer sedan 1973 och att dessa har lobbat in vargskyddet i Bernkonventionen, IUCNs program, (rödlistan) samt USAs och EUs lagstiftning.

Offentligt anställda forskare har lyckats få vargen, ett av jordens allmännaste stora däggdjur, förklarad utrotningshotad och att de systematiskt har förtigit och förnekat historiska fakta om dess skadegörelse och farlighet, har trakasserat kritiker och vilselett beslutsfattare att utfärda strikta skyddsbestämmelser för vargar i bebodda trakter samt predikat regelrätt dyrkan av vargen bland barn och unga.

För dagens miljörörelse är det onda människan själv, …”

”… flytta över kontrollen över användningen av naturresurserna – och därigenom makten över människornas liv – från staterna till miljörörelsen genom FNs miljöprogram UNEP. Rörelsens de facto ledare heter Maurice Strong.”

strong

”Vid Earth Sumit konferensen i Stockholm 1972 institutionaliserades miljön som en statsangelägenhet och miljöorganisationerna som verktyg för bearbetning av beslutsfattare och den allmänna opinionen…

…År 1992 hölls den andra Earth Sumit konferensen i Rio. Även den organiserades, finansierades, leddes och kontrollerades av Maurice Strong.”

”Vargskyddets ursprung

En av environmentalisternas många metoder för att göra bygd till obygd är återinförandet av vargen till de bebodda trakter i USA och Europa varifrån den med stor möda fördrevs för ett sekel sedan på grund av dess outhärdliga skadegörelse och allmänna farlighet

USA: Vargutsättning och vargterror

USAs Endangered Species Act (ESA) of 1973 ändrades 1982 så att experimentella populationer kunde återinföras till arternas historiska utbredningsområden. Detta var den lagliga grunden för USFWS, US federal Fish and Wildlife Service, att i importera vargar från Kanada till Yellowstone nationalpark och från Mexico till Catron County, vilket gjordes 1995-96.

Vargarna förökar sig explosionsartat som vargar gör när de är fredade och har rikligt med mat. De och de likaledes strängt fredade grizzlybjörnarna tvingar nu allt fler boskapsuppfödare att upphöra med sin verksamhet i Idaho, Montana och Wyoming. Stammarna av klövvilt, bl.a. ‘elk’ har sjunkit till en bråkdel av vad den varit och jaktturismen kollapsar.

Boskapsuppfödning och jaktturism är Idahos, Montanas och Wyomings viktigaste näringar. Delstaternas politiska ledare är förtvivlade men vapenlösa mot de starka naturskyddsorganisationerna och de federala naturskyddsmyndigheterna.”

 5stora

”Likadant börjar det nu att se ut i många av EUs medlemsländer däribland Sverige.

Titta bara på Rovdjursföreningen hemsida där det står ‘Vi gör Sverige vildare’. Titta på miljöaktören Rewildering Europes planer på att avfolka delar av Europa och där låta rovdjuren ta över. En miljon hektar har man tänkt avfolka och där låta rovdjuren råda. Detta är ett projekt som WWF stöder. 

Titta bara på Naturskyddsföreningen och WWF, de som startade Projekt Varg på 70-talet. De måste anses direkt ansvariga till den vargcirkus vi har idag men tar inte något som helst ansvar för de lidande som både människor och djur utsatts för. Man motsätter sig och överklagar all form av jakt på varg. Att HM Konungen vill sitta kvar som ordförande för svenska WWF känns som ett hån mot den svenska landsbygdsbefolkningen och samerna.

Titta bara på rätten att överklaga allt miljörelaterat till Förvaltningsrätt och Kammarrätt. Denna rättighet är inlobbad av de globala miljöaktörerna genom Århuskonventionen. De globala miljöaktörernas inflytande över svensk rättsskipning och då i synnerhet Förvaltnings- och Kammarrätt är ju också märkbar i högsta grad.

EU-kommissionens agerande i vargfrågan visar att miljödirektoratets referensram inte är medlemsländernas folk och deras livsmiljö, utan en environmentalistiskt agenda. EUs miljödirektorat och Sveriges miljöförvaltning agerar som en och samma environmentalistiska femte kolonn, tillsammans med våra miljöorganisationer såsom Svenska Naturskyddsföreningen, WWF, Rovdjursföreningen och andra.”

8

Läs mer:

https://janmilld.wordpress.com/2012/06/17/varg/

http://www.janmilld.se/rovdjur/index.html

Annonser

3 svar

 1. Världens dyraste varg
  Junselevargen flyttades tre gånger till södra Sverige till en kostnad som Naturvårdsverket beräknade till 7,4 miljoner. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/junselevargens-nota-7-4-miljoner.
  Mikael Moilanen på tidningen Jakt och Jägare lägger till kostnaden för den fjärde flytten och kommer fram till summan drygt nio miljoner. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/junselevargens-nota-7-4-miljoner.

 2. Det finns de som har planlaggt allt detta..och det är defenitivt inga dumskallar..om man ska hårddra detta så är dom mycket skickliga schackspelare som planerat många drag i förväg. Vad händer där man inför stora rovdjur..? Jo det som händer är att man får en mycket stor minskning av bytesdjursstammarna älg, rådjur, vildsvin, kronhjort, dovhjort, hare m.m m.m..! Vilka sätter stort värde på viltet..? Jägarna såklart..och vad har jägare som gör dem till potentiella hot..? Vapen..!

  Det är inte en slump att vargen införts och att antalet björnar tillåts öka i Sverige..det var inte viltet som dessa människor i första hand tänkte på utan att antalet jägare skulle minska och därmed skulle tillgången på vapen ute i samhället minska.

  Då har man skapat en miljö för ökad invandring som inte många har möjlighet att motsätta sig med vapen i hand !!

  Detta är en av anledningarna till det starka rovdjursskyddet de styrande har alltid fruktat landsortsbor och deras tillgång på vapen.

  Slutsats! Vargar har med invandringen att göra..indirekt! 😉

 3. Världens dyraste varg
  Kostnaden för att flytta Junselevargen tre gånger var enligt Naturvårdsverket 7,4 miljoner kronor.
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/junselevargens-nota-7-4-miljoner
  Mikael Moilanen på Jakt&Jägare beräknar den totala kostnaden med den senaste fjärde flytten till drygt nio miljoner kronor.
  http://www.jaktojagare.se/hon-har-kostat-drygt-nio-miljoner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: