• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Våldsbejakande extremism?

vb1

Rapport den 18/6 hade ett inslag om webbsidor med ”våldsbejakande extremism”. Myndighetsföreträdare var bekymrade: ”den svenska extremhögern” har sju gånger fler besökare än riksdagspartiernas.

SVT-Reportern: ”Statens Medieråd har på regeringens uppdrag undersökt öppet våldsbejakande webbsidor, som har sitt ursprung i Sverige…”

Vilka webbsidor är ”extremhöger”? Inräknas där Fria Tider och Avpixlat? Går man efter Expos mall blir det förmodligen så. Senaste nytt från Expo är ju att  Blågula frågor är ”högerextrem” och jag är ”högerextremist”.

Vad gäller ”våldsbejakning” behöver man inte gå längre än till den figur som nu innehar statsministerposten i Sverige. Lyssna 3.10 och 5.20 in på denna film:

Och i samband med förortskravallerna nyligen – med bilbränder och stenkastning på polis – andades åtskilliga journalister en uttrycklig förståelse, för att inte säga att de hyllade våldsverkarna.

Dessa våldsbejakare i pressen borde vara av större intresse för Statens Medieråd.

Läs även:

Dispatch om Expo

Om kriget

vbe2

6 svar

 1. Jag börjar känna mig uppgiven, känns som hela mediaeliten är emot nationalister , plus andra starka organisationer som OECD .
  Känner bara ilska och frustration

 2. Javisst är i stort sett hela ”mediaeliten” emot svenska nationalister. Den ägs och kontrolleras ju främst av svenskfientliga aktörer. De nationellt inriktade alternativa medierna är därför ytterst irriterande för det totalitära åsikstförtryckets företrädare. Realiste.se, där undertecknad bidrar med alster då, är en idag mycket omtyckt nättidning med allsidigt innehåll. Nu anklaga denna tidning för sk hets på grund av en kommentar som kritiserar politikers negativa invandringspolitik. Även det kan nu indirekt uppfattas som hets mot utlänningar??? Det är en absurb ståndpunkt vars konsekvens innebär att all samhällskritik överhuvudtaget kan förbjudas om den inte passar lagstiftarna på ett för dem ”lagom”sätt.

  • För svenskar födda i Riket
   Att vara Nationalist uppfattar jag som en person som försvarar sitt liv och den plats på jorden han har blivit född, vilket är något helt annat än att bege sig utomlands för att kriga, vilket min far ansåg vara tecken på dumhet då han betraktade Vietnamkriget på TV.
   Tänker ibland på honom och den tid han växte upp i. Han föddes 1909 i Hangö då Finland var en del av det Ryska Imperiet, och var en vanlig arbetare av urgammal svensk stam som inte ägde vare sig fabrik, lantbruk eller skogar. Han hatade inte vanliga ryssar ”de är som vi” men ville inte dö i Stalins arbetsläger heller! Han var Frontsoldat 1939-40 i Taipale på Karelska Näset i en kyla som vid ett tillfälle officiellt uppmättes till – 50 grader! Avståndet mellan mellan finska och ryska linjer var på sina håll bara 50 m. 1941 var det dags igen. Han fick medaljer, bl.a en personlig för tapperhet på vilken det stod på både finska och svenska: URHEUDESTA / för TAPPERHET. Han bar dem aldrig utan sålde dem många år senare till en samlare och köpte fin Cognac för pengarna. Han ville aldrig tala om sina insatser, men jag vet att han låg vid ett maskingevär som jag tror hette Maxim och framför honom låg högar med ryska lik.
   Tack pappa!

 3. Håller med om allt väsentligt. Göran Persson gjorde dock våldsbejakande uttalanden strax innan Daniel Wretström mördades.
  Det är mycket möjligt att mordet på Daniel utlöstes av Perssons uttalanden.

 4. Precis det jag åsyftar, i kombination att folk är totalt ointresserade av dessa frågor , kan rättsystemet lätt stoppa all opinion och kalla det hat eller dyligt

 5. […] : ”den svenska extremhögern” har på webben sju gånger fler besökare än riksdagspartierna. ”Våldsbejakande extremism” blev rubriken i den statliga […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: