• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Schweiz kan!

Nej, jag talar inte om ishockey.

Schweizarna har en fungerande demokrati, med återkommande folkomröstningar – varför skulle då inte även vi svenskar kunna? Åtminstone en gång, åtminstone för att få säga vår mening i en så grundläggande fråga som invandringen!

sicherheit

Ur Fria Tider en 6/5 2013:

Den 9 juni röstar de schweiziska väljarna om ett lagförslag som innebär en skärpning av regelverket för asylinvandring till landet.

I början av sommaren går de schweiziska väljarna återigen till valurnorna för att folkomrösta i en fråga som har med invandring att göra. Denna gång handlar det om skärpta krav för asylinvandring, något som en majoritet av parlamentets ledamöter redan ställt sig bakom.”

”Enligt lagförslaget ska särskilda federala asylanläggningar upprättas som ges långtgående möjligheter att hålla problematiska asylsökare inlåsta under tiden deras asylansökan prövas. På så sätt hoppas man komma till rätta med asylsökare som håller sig undan utvisningsbeslut för att stanna kvar i landet illegalt. 

Den som vill söka asyl ska dessutom först ordna med ett temporärt visum, giltigt i tre månader, innan denne ansöker om asyl. De som inte ordnar med sådant visum i tid kommer att nekas asyl, oavsett asylskäl. Samtidigt försvinner möjligheten att söka asyl på schweiziska ambassader och konsulat utomlands.

Andra förändringar från idag är att tidsfristen för att kunna överklaga ett avvisningsbeslut ska minskas och definitionen av skyddsbehövande skärpas.”

Tidigare har schweizarna röstat om förbud mot byggandet av minareter och om utvisning av kriminella utlänningar. Båda förslagen röstades igenom.

omrostning

Det förslag på folkomröstning i Sverige som vi nu namninsamlar för framgår här.

Via webben kan petitionen undertecknas här.

Namnlistor för insamling  kan printas ut från denna adress.

Fyllda listor kan sändas till: Värmlandsgruppen 14-7, Box 5, 664 21 Grums.

 I den nu förestående tabloiden nämns namninsamlingen på sidan 8:

8baksida

Annonser

11 svar

 1. […] Schweiz kan! […]

 2. Det blir än”vi svenskar” som eventuellt ska få rösta om svenskarnas framtid. Det är inte rätt! 1,5 miljoner utlänningar ska inte accepteras få avgöra vårt lands öde. Ska en sådan mångkulturell/mångetnisk folkomröstning godkännas om svenskarnas sak förlorar? Är det rimligt? Är det förnuftigt? Är det rättvist? Är denna folkomröstningskampanj därför så bra egentligen? Knappast!

  • Jag förutsätter att i Schweiz är det schweiziska medborgare som deltar i folkomröstningarna.

   Rätta mig om jag har fel – men i hittillsvarande folkomröstningar i Sverige, har inte rösträtten tillkommit bara svenska medborgare?

   • Jovisst är det så att man ska vara svensk medborgare för att få rösta. Men medborgarskapet kan fås av alla som lyckas hålla sig i Sverige en viss tid. Man kan ha dubbla medborgarskap och man behöver inte kunna svenska. Men det avgörande i denna sak är att det svenska folkets öde ska avgöras av etniska svenskar och inte av en stor grupp röstberättigade kolonisatörer och ockupanter. Därför är kampanjen fel.

   • Överens kan vi vara om att det idag är alltför lätt att få svenskt medborgarskap.

    Överens kan vi också vara att i en folkomröstning om invandringen bör endast etniska svenskar ha rösträtt.

   • Med nuvarande regim och samhällssystem så är det högst osannolikt gränsande till absolut en omöjlighet att en folkomröstning skulle kunna hållas enbart för etniska svenskar. Därmed sprider kampanjen falska parlamentariska illusioner och är i sin förlängning, förlåt min uppriktighet, kontraproduktiv och tyvärr objektivt sett oärlig!

   • Visst kan jag dela din pessimism om att rösträtt i denna omröstning skulle tillfalla endast etniska svenskar. Det gör det inte fel att inta en principiell hållning eller att resa det som ett krav.

    Däremot är jag inte lika pessimistisk om utfallet av en sådan folkomröstning:
    • etniska svenskar är än så länge i majoritet i Sverige
    • även många invandrare kan se vart den förda invandringspolitiken leder, även de drabbas när samhället slutar fungera
    • pk-propagandan blir alltmer genomskinlig, i takt med att problemen fortsätter växa.

 3. Jag började köra lastbil mellan Sverige och Tyskland,NL,B,F,m.fl. även till Schweiz emellanåt bl.a. i syfte att kolla runt i Europa, eftersom Palme & 68-rörelsen o.s.v. gjorde Sverige sämre enl min mening. Jag hade hört talas om Schweiz´s folkomröstningar men insåg snart att som ”vanlig arbetare” var nog Sverige inte så dumt trots allt.
  Fram till idag har Sverige blivit värre än jag kunde tänka mig p.g.a. denna samhällsomstörtande mångkultur.
  I en verklig DEMOKRATI hade extra folkomröstningar inte behövts.
  I ”Det nya Sverige” däremot, där en folkomröstning verkligen hade behövts FÅR vi inte rösta!?!?
  Janne: Funkar Din e-post milltsagt@janmilld.se ? (prövade förgäves häromdagen!)

 4. Allt är i stort sett SVP:s förtjänst. Den eventuella nyckeln ligger inte bara i att ha direktdemokrati utan om att ett nationalkonservativt parti har 25-30% av rösterna.

 5. Schweiz är bäst i Europa. Kanske den enda kvarvarande verkliga demokratin här idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: