• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Mitt land?

I fråga om etnicitet – är det så att svenskar och invandrare har skilda intressen? Kan vi båda säga ”mitt land” om Sverige?

Varje människa har behov av en identitet och en grupptillhörighet, av att kunna känna sig accepterad och höra hemma någonstans.

2intressen
Samtidigt finns här två olika perspektiv.

Ett perspektiv är infödda svenskars – det jag ger uttryck för i filmerna ”Land för svenskar?” och ”Avskaffad homogenitet”.  Vi svenskar vill inte känna att vårt land tas ifrån oss. Kommer vi tillbaka från en utlandsresa vill vi kunna känna att vi återvänt hem. Som infödda svenskar ska vi inte behöva känna oss främmande där vi borde vara ”hemma”.

Därvid begär vi inget annat och inget mer än vad varje folk har rätt att kunna begära.  Varje folk har i princip rätten till ett eget land.

Det handlar också om förändringen av vårt samhälle: takten i denna förändring, och huruvida vi är tillfrågade om den.

Som den sker nu är det utan vårt godkännande. Det är fråga om ett ett rent övergrepp.

Ett moment i detta övergrepp är dels hur det framförallt är invandrare som kommer till tals i massmedia när invandring ska diskuteras, dels hur litet intresse av eller förståelse för svenskars känslor som visas från dessa invandrares sida.

Det andra perspektivet – invandrares – blir mer sammansatt, beroende på flera faktorer:
• kommer han/hon från en närbesläktad kultur?
• hur länge har han/hon varit bosatt i Sverige?
• vilken hållning intar han/hon till det svenska samhället, dess kultur och lagar, till svenskarna?

I praktiken kan det alltså variera kraftigt, från individ till individ.

mittland

Som Erik Almqvists och Soran Ismails konfrontation i Stockholmsnatten för några år sedan påminde oss om, kan här finnas en konflikt.

Hur lösa eller lindra den?

I ovannämnda fall kan jag förstå Almqvists irritation. Även om Ismail tillhör de invandrare som lärt sig bra svenska och klarar sin egen försörjning har han en benägenhet att oavlåtligen hacka på oss svenskar.

Svaret på frågan kan på individnivå ligga i att visa större hänsyn och vara mer varsam.

Politiskt ligger svaret i att inte ha en så omfattande och så främmande invandring som vi erfarit under de senaste decennierna.

Enstaka invandrare, även från främmande kulturer, kan integreras och assimileras. Bli svenskar. Blir det många bildas istället etniska enklaver, och invandrarnas barn kommer att betraktas och betrakta sig själva som annat än svenskar.

Då blir det inte längre fråga om ett samhälle, med en gemensam värdegrund.

6 svar

 1. För varje månad som går ökar antalet hucklen och svartmuskiga män på den ort jag bor. Jag som ursprungligen var mycket intresserad av andra kulturer och länder känner mig allt mer fientlig tom mot människor jag möter i vardagen. Anledningen till min förändring är den som Milld beskriver, främlingarna håller på att flytta in hos mig och ta över det jag ser som mitt hem. Det är som om jag såge grävskoporna riva mitt barndomshem.
  Under rubriken ”Avskaffad homogenitet” ligger en film som visar att Wembley i hjärtat av London helt har tagits över av folk från främmande kontinenter. Det är så sorgligt att se. Men folken i Europa håller på att vakna upp. Trots att överheten sköljer över oss med propaganda börjar folken formera sig till motstånd. I Grekland, Ungern, Frankrike, Holland, Schweiz och i Norden rätar vi våra ryggar för att försvara vår rätt till nationell överlevnad. I England växer UKIP som vill stoppa massinvandringen lavinartat. Nyligen fick partiet var fjärde röst i lokalvalen och de etablerade partierna skakas av det folkliga missnöjet. http://www.friatider.se/ukip-mot-26-procent-i-brittiskt-lokalval
  Även i vårt land ser vi i år tecken på att en revolutionär förändring är nära förestående. I en undersökning i januari svarade 3 av 4 att SD har den bästa flyktings- och invandringspolitiken. Se sidan 9: http://www.yougov.se/wp-content/uploads/2013/01/YouGovvaljaropinionenJan2013.pdf . I SOM-undersökningen svarade var femte att integration/imigration var den viktigaste frågan 2012 och totalt rankades den som det fjärde viktigaste samhällsproblemet. Se sidan 6: http://www.som.gu.se/digitalAssets/1447/1447208_–t-r–tt-eller-fel-h–ll-ho.pdf . I en SKOP-undersökning i april svarade knappt hälften att Sverige redan nu har tagit emot för många invandrare. https://janmilld.wordpress.com/2013/04/21/opinion-om-invandring/ . Bloggaren ”Rent Principiellt” skriver fint om hur nationalismen hör framtiden till och att de anti-svenska och mångkulturella krafternas dagar är räknade: http://princip.motpol.nu/herman-lindqvist-om-sverige/ .
  Tyvärr har Sverigedemokraterna tagits över av människor som använder partiet för sina egna syften. SD är kapat och går inte att återerövra. Många sverigedemokrater gör fortfarande ett mycket bra jobb men partiet är inte den kraft vi behöver för att rädda Sverige. Eftersom opinionsläget är gott finns nu förutsättningar att organisera en kraft som kan nödstoppa massinvandringen och påbörja återvandringen.

 2. För mig är det enkelt. Jag känner en ödmjuk tacksamhet över att vara svensk. Jag är lojal mot mitt land. Kanske känner man detta ännu mer om man bor och arbetar i ett annat land och känner en obetvinglig lust på Kalles kaviar eller en Janssons frestelse. Eller tittar på ett sportprogram där de spelar nationalsången för ”vårt lag” vann.
  Den dag en invandrare har samma känslor och lojalitet för Sverige så är han/hon svensk.

 3. Man kan födas som svensk, halvsvensk eller 25%-svensk osv men man kan aldrig ”bli” svensk om man inte är det. Det är att öppna upp för en svensk utrotningspolitik om man påstår något annat! Man har den etnicitet man har!

 4. När jag var i England för många år sedan så överhörde jag två engelsmän beklaga sig över det dåliga vädret. När de beklagat sig en lång stund så kommenterade jag det med att hålla med dem. Då vänder de sig mot mig med en dödande blick och sa. Om du inte gillar vädret varför åker du hit då, åk hem med dig igen. Jag blev rätt förvånad när jag blev så avsnoppad. Men nu förstår jag vad de menade. Samma tycker jag beträffande de invandrare som kommer hit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: