• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Åkesson åker utför

Skier
Blev jag förvånad över Jimmie Åkessons utförsåkande?

Ja – såtillvida att det gått så snabbt och skett med sådant eftertryck.  Vem hade kunnat drömma om att någonsin från en sd-ledare få höra att han inte vet om det finns några etniska svenskar?!

Å andra sidan – nej! Tecknen har varit många, och fanns där tidigt.

Jag var ju själv en av dem som på SD:s riksårsmöte 2005 röstade för Jimmie Åkesson som ny partiordförande. Bunkerstyret hade varit så sömnigt och initiativlöst. Efter 10 år med Mikael Jansson som ordförande framstod en förnyelse som nödvändig. I min plädering för Åkesson fick jag ändå med en maning till honom att ”inte smälta in i tapeten”, att inte ha oförarglighet som ledstjärna.

sdtapet

Redan då kan skäl till oro ha funnits på den punkten. Som ordförandekandidat höll Åkesson inget anförande om vad han ville uträtta. Som nyvald ordförande kom han heller inte med någon politisk redovisning.  Jag minns hur hans SDU:are gått omkring med kampanjknappar på amerikanskt valmanér.

Ordförandenomineringen hade föregåtts av att SDU haft en kampanj ”Vägra kallas rasist”, vilken gjorde att Jimmie Åkesson fick medverka i TV och debattera med fp-ledaren Lars Leijonborg. Redan där saknades en problematisering kring innebörden av ”rasism”.

I partistyrelsen hade jag märkt en överdriven känslighet för möjlig kritik från Expo och massmedia för ”kopplingar”: hade någon recenserat en olämplig bok, rekommenderat fel läsning, osv.

Det som stod i kapitel 7 av ”Grundkurs för sverigedemokrater” om Expo-ideologin tycks varken då eller senare ha gjort något intryck på Åkesson-kretsen.

Vid PS-behandlingen av Kenneth Sandbergs och mitt förslag till 33-punktsmanifest kring invandringspolitiken var Åkesson påtagligt ointresserad.

Han delade uppenbarligen pk-synen på ”mänskliga rättigheter”, i stället för att se hur det här samtidigt talas om två helt olika typer av ”rättigheter”.
1. Frihetsrättigheter:  de rättigheter som kan åberopas för alla människor, och som inte kränker någon människas frihet.
2. Sociala rättigheter: även kallat positiva rättigheter, då andra måste göra en aktiv handling för att uppfylla dem.

Parollen ”Sverige är svenskarnas land” fann inget stöd hos Jimmie Åkesson – såtillvida är han möjligen konsekvent, när han idag inte vill ta ställning till om det  överhuvudtaget finns några svenskar.

sdfraga

PS
Nedanstående passus fanns tidigare med i SD:s invandringspolitiska program, under rubriken ”Återvandring och bistånd”, men har nu tagits bort:

”Massinvandringen till Sverige, och frånvaron av en assimileringsprocess, har skapat stora motsättningar och en mängd andra problem i det svenska samhället. För att motverka denna problematik skall invandringen av personer från kulturellt avlägsna länder begränsas till ett minimum.

Om dagens massinvandring får fortsätta kan det dock bli nödvändigt med ett tillfälligt totalstopp för icke västlig invandring, till dess att situationen i landet har blivit så stabil att en restriktiv sverigedemokratisk invandringspolitik kan börja implementeras.”

SDU-bieler
PPS
Till avdelning ”kopplingar” hörde ju också deltagande i Salemmanifestationerna, mot det svenskfientliga våldet. Det gick inte an, eftersom det var fel arrangörer.

Därefter har SDU anordnat egna manifestationer mot det svenskfientliga våldet, men det var inte heller bra. Paula Bieler, den av SD-ledningen stödda motkandidaten till Gustav Kasselstrand som ordförande, har anfört sådana manifestationer som problematiska.

På Newsmill skriver samma Bieler något intressant, mot bakgrund av Åkessons uttalanden i Rosenbergintervjun:

”Svenskar är inte en ‘ras’ (människan har inga raser, biologiskt sätt) så argument om utseende går jag inte med på. Däremot definierar exempelvis wikipedia en nation som: ‘ett kollektiv av människor som förenas av gemensamma faktorer såsom språk, religion, etnicitet, historia, kultur, traditioner och sociala normer’. Här tar de visserligen upp etnicitet, men i takt med globalisering, adoptioner från alla världens hörn och liknande anser jag att denna del sakta börjar spela ut sin roll.”

PPPS
Det finns också en del positivt säga om Jimmie Åkesson. På hans pluskonto kan sättas att han är en skicklig debattör.  Särskilt imponerad blev jag av hur han år 2007 ”mosade” Mona Sahlin!

Det blev totalt fyra filmdelar:

Del 3

Del 4

Del 1

Läs/se även:

Agenda-judar

Kapat parti

Land för svenskar?

29 svar

 1. […] Åkesson åker utför […]

 2. Uttalandet från Bieler kände jag inte till, men jag blir inte förvånad av det.

  • Bieler är naturligtvis ute och cyklar rejält när hon påstår att ”människan inte har några raser, biologiskt sätt”. Sett, och inte sätt, skall det förövrigt egentligen stavas.

   Det är påfallande hur många människor som köper de lögner och falska påståenden som kommer från etablissemangets sida. Att det skall vara så svårt att tänka självständigt.

   Men kanske är det så att Bieler, med den bakgrund hon verkar ha, inte vill att det skall finnas några raser eller etniska grupper, eller att de i vilket fall som helst saknar betydelse.

   Bieler kan ha vilka åsikter hon vill. Men etnicitet har betydelse, vare sig hon vill det eller ej.

   • Ja, denna ”opposition” vill uppenbarligen bli en del av klövern så snabbt som möjligt.

   • En sanning med modfikation. Det är bara vi som skall blandas ut, inte hennes egen sort. Tvärtom brukar dom vara närmast besatta av att hålla sin egna blodslinjer så rena som möjligt. Ej jag heller kände till detta uttalande förut.

  • Helt enligt mönstret. Jag förmodar att sionistjudinnan Paula Bieler inte anser att etnicitet spelat ut sin roll när det gäller Israel och judarna, utan enbart för alla andra….

   Sionisternas hyckleri i den etniska frågan visas här på ett strålande sätt av Dr David Duke, med citat hämtade direkt från hästens mun. Ta 15 minuter och se *hela* detta klipp om ni inte redan gjort det, mycket upplysande!

   ”How Zionists Divide and Conquer”:

   • Duke:

    ”Om du inte ens tror att ditt eget folk existerar, då har du egentligen inte mycket anledning att försvara det, eller hur?”

   • Också bra film, av en som vill reformera Israel:

   • Frågan är hur judisk Bieler egentligen är? Är det inte så att hon är av blandad härkomst?

    Det råder väl inga tvivel om att judar påfallande ofta har varit delaktiga i attacken mot oss européer, även om man naturligtvis inte skall beskylla alla judar för det. Det har väl både att göra med en ”invandraridentitet” hos judarna och, kanske framförallt, med att judarna ser det som gynnsamt för sin egen grupp att försvaga andra grupper och människor, och att de hellre vill bli en av många grupper i ett mång-blandetniskt samhälle istället för en ensam minoritet i ett i övrigt etniskt homogent samhälle. De handlar gruppegoistisk och upplever sig tjäna på mångetniska samhällen. Deras ”bröd” blir vår död, på ett ungefär.

    Men jag tror även att personer av blandad härkomst, rotlösa människor med en suddig identitet, är i riskzonen att bli aggressiva folkhatare i en form av ren avundsjuka mot oss som har ett folk att tillhöra. De kan känna sig utanför, och i ren egoistisk illvilja så skall de bryta sönder den gemenskap de känner sig utanför. Hellre ett splittrat och egoistiskt samhälle helt utan gemenskap än ett samhälle med gemenskap, där de själva hamnar lite utanför, är kanske deras resonemang.

    En av EU:s tidiga förespråkare greve Coudenhove-Kalergi kan mycket väl ha haft sådana motiv som grund för sina åsikter.

    http://www.nyatider.nu/forintelsen-av-europa-om-greve-kalergis-paneuropeiska-vision/

   • ”Om du inte ens tror att ditt eget folk existerar, då har du egentligen inte mycket anledning att försvara det, eller hur?”

    Precis, mycket bra citat.
    Härav ”ras är en myt”, ”ras är bara en social konstruktion” etc. Och vi ser här från vilka ledande personer detta kommer…

    ”Frågan är hur judisk Bieler egentligen är? Är det inte så att hon är av blandad härkomst?”

    Judisk-zigensk.
    http://www.nationell.nu/2012/03/12/bisexuella-zigenarjudar-tar-over-sverigedemokratisk-ungdom/

 3. Man behöver inte tjafsa om ras eller vad som är svenskt eller ej.
  Antingen minskar vi invandringen till ett minimum och slänger ut slöddret eller så går vi under först ekonomiskt och sen som nation.

  • Exakt vad jag ansett i många år R. Ericsson! Jag är din broder i anden! På Varjagers webbsida den 16 februari kan du hitta mitt förslag om vad jag anser måste göras. Ställer gärna själv upp om läget kräver det. / 69-årig Pensionär, f.d. ekonom

 4. Positivt är att Mona Muslim inte hörs och syns så mycket numera!
  Åkesson sade några kloka saker när han fick in en syl i munvädret.

 5. För några veckor sedan skrev jag i en kommentar på Fria Tider att massinvandringen gått så långt att SD borde kräva ett totalstopp för den icke västliga invandringen i enlighet med dokumentet ”Invandringspolitik” antaget 2007. Citat: ”Om dagens massinvandring får fortsätta kan det dock bli nödvändigt med ett tillfälligt totalstopp för icke västlig invandring, till dess att situationen i landet har blivit så stabil att en restriktiv sverigedemokratisk invandringspolitik kan börja implementeras.” Döm om min förvåning när jag i veckan gick in på SD:s hemsida och fann att denna text hade raderats.
  Att kravet inte gillas av partiledningen och att de ser det som ett politiskt arv de inte vill kännas vid är sannolikt. Att SD idag 2013 i riksdagen skulle kräva stopp för icke västlig invandring är uteslutet. Förmodligen faller det inom ramen för rasism enligt den s. k. nolltoleransen.
  Har partiledningen fallit så djupt att de går in i partiets antagna dokument och stryker det de finner opassande? Om ledningen har gjort detta är de politiska brottslingar och har förverkat allt förtroende. Enligt partiets stadgar § 8 Mom 7, åligger det partistyrelsen att dokumentera och arkivera viktiga handlingar. Beteendet skulle i och för sig falla inom det mönster vi sett av svågerpolitik och allianser byggd på politisk vänskapskorruption, den massiva kampanjen för att ta över SDU, uteslutningar av potentiella utmanare om makten och koncentrerandet av makten till partiledningen.
  Detta skurkaktiga beteende visar att SD är ett kapat parti. Jag uppmanar alla medlemmar och sympatisörer till SD att söka skapa ett nytt alternativ till Sverigedemokraterna.

 6. […] som deltog i mötet och hade möjlighet att påverka partiets framtid. Milld säger själv på sin blogg att perioden före Åkesson hade varit sömnig och initiativlös och att Mikael Jansson (som […]

 7. We affirm that all men, of every race, ethnicity, and tribe, are created in the image of God. However, this common humanity does not mean that all groups are equal in every respect, just as two brothers can share a common family but be blessed by Providence with vastly differing talents and abilities. We affirm that many of these differences have genetic components and thank God for the diversity of mankind.
  http://faithandheritage.com/about/

 8. Jag minns mycket väl Riksårsmötet 2005 i Norrköping(i DeGeer hallen-mitt första). Jag minns att Kenneth Sandberg och jag själv m.fl. röstade på Dig Jan som ny partiledare. Har många gånger funderat över hur det hade varit. Tror fortfarande att det hade blivit bra! Jimmie var lite för ung men har som väl är mognat. Önskar ibland en tuffare Jimmie!

 9. Men den där textsnutten om icke-västlig invandring har väl inte tagits bort? Vad jag kan se står det ju kvar i programmet.

  Sen är det en annan sak att partiet inte lyfter fram det så ofta och att programmet eventuellt ändras i höst, men det är ju mer öppet.

 10. […] ”Människan har inga raser, biologiskt sett”. Det har SD-K-redaktören Paula Bieler konstaterat. […]

 11. […] • Ett tredje exempel är vad partiledaren sade i en intervju med Göran Rosenberg om det finns etniska svenskar. […]

 12. […] hände inte mycket i partiet. Det präglades av stiltje. Att döma av en bedömning på Jan Millds blogg behövde Jansson bytas ut för att det skulle bli fart på partiet. År 2001 medverkade Jansson […]

 13. […] inte detta just vad Sverigedemokraterna – tyvärr! – alltmer blir till ett exempel på? Invandringskritik kanaliseras in på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: