• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Värdegrund?

diagram1
Bara en knapp majoritet – 54-55% – av LO:s medlemmar sympatiserar idag med Socialdemokraterna.

Bland muslimer handlar det om 70-75% – 3 av 4.

diagram2 Totalt finns nu nära en halv miljon muslimer i Sverige. Än så länge inte mer än 5% av befolkningen, men om tjugo år kan andelen var uppe i det dubbla.

De är/blir tillräckligt många för att vara intressanta för partier som söker väljare. I synnerhet som det ”i det muslimska samhället” kan fungera så att det parti som värvar en tongivande muslim därmed har värvat en hel grupp av väljare.  Vi går mot ett system av blockröstning/klanröstning i Sverige, där man röstar efter etniska gränser, inte som ett individuellt val.

pask En hel del svassande från ledande svenska politiker har också kunnat noteras, gentemot muslimerna. Både Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt har gjort underdåniga moskébesök.

waberifr
På framkant har moderaterna legat, med sitt förvärv av Abdirizak Waberi till sin riksdagsgrupp, känd från granskande TV-program.

waberi
Waberi hamnade därvid även i riksdagens försvarsutskott.

Nyligen försökte också det största oppositionspartiet, (S), att säkra en ställning bland muslimer i Sverige, genom sitt förvärv av Omar Mustafa till partistyrelsen.

om
Genom ingripande från Expo gick det hela snett. Uppgifter om att Mustafa engagerat en föredragshållare som vissa judar ansåg hade sagt något ”antisemitiskt” räckte. Det blev mediadrev och Socialdemokraterna tvingades backa – under för Omar Mustafa förödmjukande former.

Resultatet blev att (S) nu kan förutsättas ha förlorat stort i sympatier bland muslimer.

Robsten skriver ofta intressant, så också i denna fråga:

”…Det verkar som vanligt vara själva mediestormen i sig som var den direkta orsaken, vilket som vanligt förnekas av de inblandade parterna. I DN påstår Mustafa att den direkta orsaken till hans avgång från partistyrelsen skall ha varit.  Att man inte kan förena ett partiuppdrag och ett uppdrag i det muslimska civilsamhället……. vi har en massa samhällen i samhället.

Det är alltså det som ett ‘mångkulturellt’ samhälle innebär. I framtiden kan vi också tänka oss ett buddhistiskt, ett hinduistiskt och ett sekulärt civilsamhälle. Kanske varje samhälle utvecklar sina lagar och sina skolsystem. Att man då tror att det inte kommer att utveckla sina respektive värdesystem är mer än lovligt naivt.

De som inte missar ett tillfälle att prata om ‘värdegrund’ är ofta samma människor som går i bräschen för denna utveckling, och alltså själva medverkar till att avveckla vår gemensamma värdegrund.”

jamtin
Hur ska (S) nu kunna vinna muslimernas förtroende tillbaka?

I samband med sitt tillträde gjorde ju Stefan Löfvén ett bestämt uttalande i tiden, så bestämt som många kanske förväntade sig från en svetsare ur de djupa arbetarleden:
”Jag är en övertygad feminist! Punkt slut.”

Ska det nu bli ett nytt uttalande, ett som denna gång slår fast hur (S) står på muslimers sida?

islamist

Svårt har det blivit, att vara politiskt korrekt.

Annonser

8 svar

 1. Om den politiskt korrekta värdegrunden ska bygga på Koranen får den inget djupare värde utan blir just som namnet anger av typen grunt värde.

 2. Jag har konstaterat att svenska språket har förändrats snabbare än normalt de senaste åren. Kan det bero på att våra politiker och media ska vara så absolut PK? Det har blivit ett fikonspråk med vissa uttryck som i debatt senast. Där nämndes islamofobi, främlingsfientlig, rasist och liknande i varje mening. Liksom värdegrund har använts inom skolan i många år. Jag ställer mig frågande om alla lägger samma betydelse i orden?
  För mig känns många uttryck så missbrukade och uttjatade att de tappat all innebörd.

 3. Intressant med expo, judarna verkar ju vara skyddvärda , då vad jag vet har aldrig expo uppmärksammat svenskrasism.

  Expo också judisk intresseorganisation?

 4. Om sådana här rekryteringsmetoder fungerar, så finns det all anledning att fundera på om allmän rösträtt är ett fullgott alternativ eller man bör se sig om efter andra lösningar. För om väljaren är så lättledd och har så grunda incitament så kanske en prövning för att få rösyta skall till. Kanske baserat på samhällsförståelse och skriftligt prov på detta. Under en viss poäng så får man helt enkelt intre rösta, och över denna poäng viktas ens röst med provresultatet.

 5. Dispatch International hävdar att det finns 574000 muslimer i Sverige.

  http://www.d-intl.com/sverige-narmar-sig-600-000-muslimer/?lang=sv#.UXK4OL3pyVE

 6. […] Vad betyder i verkligheten sjuklöverpolitikers återkommande tal om ”värdegrund”? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: