• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Ny tabloid!

framsidan

Under den senaste veckan har jag arbetat fram ett första utkast till en ny tabloid. Pdf-filerna kan tankas ned här: www.tabloiderna.se.

Den nya tabloiden ska alltså ha namnet ”Lägg om kursen!” och ska puffa för den pågående namninsamlingen. Tabloiden blir ett samarbete med Björn Hammarbäck och som utgivare står SVIC – Sverige i Centrum.

Är det nya projektet realistiskt?

Kommer vi att få in tillräckligt med bidrag för att gå i land med en tryckning?

Kommer tillräckligt många sverigevänner att anmäla intresse för att deltaga i utdelningsarbetet?

Det är naturligtvis i nuläget en öppen fråga, men vi satsar s.a.s. framåt.

Drygt 30.000 kronor finns kvar från tidigare tabloidverksamhet, som ett startkapital. Ytterligare ca 40.000 kr kommer nog att behövas.

Det är ju så att vi kommer ned i kostnad per exemplar först med en hög upplaga. Mindre än 100.000 exemplar i upplaga bör undvikas. Då lär vi hamna på ca 70.000 kr.

Mitt postgiro kan användas för att sända in bidrag: 80 73 30 – 6.

Beträffande utdelare handlar det dels om hur många av tidigare tabloidare som är beredda ställa upp på nytt, dels hur många nya krafter som vill ansluta sig.

Jag ska i dagarna göra ett e-postutskick till alla tidigare utdelare.

Min e-postadress är: jan.milld@telia.com

upptillkamp

6 svar

 1. Du ställer frågan om resurser finns och jag hoppas ärligt att det är så för en bra sak är värd sitt rättmätiga stöd. Men……………………………..

  …………..många projekt kan tyvärr kollidera så att den gemensamma kraften reduceras till, objektivt sett, i praktiken faktiska motkrafter. Våra samlade styrkor är idag trots allt begränsade liksom de ekonomiska resurserna. Prioriteringar inom olika grupperingar kan i praktiken tunna ut den front vi har att försvara och utvidga. Detta är ett faktiskt problem som i sin konsekvens bör få oss att försöka samordna oss mer och helst sluta upp i en gemensam rörelse med ett huvudsakligt enhetligt agerande. Vi bör därför försöka sluta leden och se till det väsentliga behovet av enhet. Jag har skrivit om detta i Realisten.se under rubriken ”Enhetens betydelse”!

  • I nuläget bör finnas en potential av nya utdelare bland både SD-are och fd SD-are.

   • Jag har en kritisk uppfattning när det gäller namninsamlingen av flera skäl men ämnar inte här starta en debatt om det ”för den nationella husfridens skull”. Jag låter praktiken säga sitt och så småningom får vi vi väl se hur det hela avlöper.

 2. Reblogged this on Svensk Framtid and commented:
  Jan Milld startar tabloid.

  • I en bemärkelse startades tabloiden redan år 2010. Varje nummer blir unikt såtillvida att vi inte vet i förväg om det kommer att följas av ytterligare en tabloid. Och det kan bli fråga om olika namn varje gång: ”Något Annat Parti?”, ”Frågor för Sverige” och ”Lägg om kursen!”.

 3. På tal om Titanic.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: