• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Folkomröstning!

tystad

En text på den vassa bloggen ”Sockerbitar till kaffet” den 4 mars väckte min uppmärksamhet. ”Vi kräver folkomröstning” löd rubriken:

”De av oss som verkligen vill göra något nu i vår/sommar bör samla sig (och själva sprida budskapet) till en gigantisk demonstration/manifestation i Stockholm och gå mot Rosenbad och kräva en folkomröstning om den ‘mångkultur’ genom massiv invandring som vi inte i något skede tillfrågades om vi ville ha och försörja, innan den började.  Den saknar motstycke i vår historia och fördärvar landet vi ärvde,  både för sin orimliga omfattning på alldeles för kort tid och för hur den genomfördes med allt annat än sanning, öppenhet, tolerans och demokratiska metoder. Välfärden är satt ur spel…”

Min spontana reaktion blir: javisst!

Alla bör kunna vara överens om att den invandring Sverige haft sedan 1980-talet i grunden påverkat vårt samhälle:

•  Den demografiska förändringen syns i gatubilden

•  Den återspeglas också i statistik-diagram

•  Invandringsrelaterade problem dominerar nyhetsflödet.

DÅ blir det rimligt att svenska folket får ta ställning till den fortsatta kursen – något som iofs borde ha skett för länge sedan.

Möjligen kan här invändas att man kan rösta i riksdagsval, och välja Sverigedemokraterna. Många har dock olika typer av invändningar mot SD, även om man i just invandringsfrågan skulle ligga nära SD:s linje. Som Jimmie Åkeson konstaterade vid partiets jubileum nyligen finns det en stor majoritet i väljarkåren som under inga omständigheter kan tänka sig att lägga sin röst på Sverigedemokraterna.

Mycket talar dock för att en majoritet av väljarna önskar en kursomläggning av invandringspolitiken. När Sjöbo kommun 1988 faktiskt höll en folkomröstning om s.k. flyktingmottagning röstade 67% nej.

Sedan dess har invandringspolitiken för varje år blivit alltmer absurd. Och det kan sägas pågå en permanent folkomröstning – där svenskar (och även invandrare) ger sin mening till känna genom att ”rösta med fötterna”: man söker sig bort från invandrartäta bostadsområden och invandrartäta skolor.

Vad skulle då krävas, för att kunna lyckas driva fram en reguljär folkomröstning om invandringen?

Till det vill jag återkomma i morgon.

rostning

Läs mer:

Därför invandringsstopp!

Fot-omröstning

Hemorten som försvann

Sjöboomröstningen

Annonser

10 svar

 1. Jo det skulle nog vara bra om det gick. Men är det inte försent? Var inte Sjöbo sista chansen? Jag menar, hur demografiskt förändrat är inte Sverige av idag. Tyvärr. Och invandrare har ju samma rättigheter som oss svenskar. Tyvärr. Så hur skulle det gå att genomföra det på ett bra sätt? Ska bli intressant att läsa fortsättningen i morgon, och hur det ska gå till.

 2. Någon bra organisatör kunde ju kanske gå ut med en lista som man får skriva på för att kräva en folkomröstning? Ett par tre hundratusen namnunderskrifter kan man väl ändå inte ignorera?

 3. Tack för en bra blogg! Jag såg en bra bild som jag inte kan få in i denna kommentar, men det var en svenska flagga i bakgrunden och en arm som håller i en trut (fågel) med texten ”EN SVENSK HÅLLER TRUTEN” men jag undrar varför inte fler svenskar börjar opponera sig över hur steten tar skattebetalarnas pengar och ger skattefria bidrag till dem som inte betlar en krona i skatt, medan välfärden blir sämre och sämre som vi betalat dyr skatt till, sjukvården börjar bli patientosäker, åldringsvården är rena förvaringen av äldre, m.m. indragningar på det mesta utom på mottagandet av bidragsberoende nyanlända.

  Gå in på nedanstående länk och läs fakta om skattefria bidrag till invandrare, statistik, intervju med moderaternas radikala islamist i försvarsutskottet, samt andra videos och artikellänkar av bra journalister. Bl.a. Gunnar Sandelin journalist och socionom.

  http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

  Nedanstående länk berättar om en smygfilmad iman som verkligen har skrämmande åsikter om Europa och bidragssystemet i Europa.. m.m.

  http://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

  http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/11/ekonomidocent-invandringen-kostar-110-miljarder-per-ar/

  I nedanstående inlägg kan man läsa om en modig kvinna som konverterat från islam till kristendom med fara för hennes liv och hon föreläser om islam och ingen kan undgå att lyssna noga på henne, hon pratar om hur det är i verkligheten.

  http://ladycobra.wordpress.com/2013/03/10/muslimer-i-vast-har-ingen-respekt-for-ert-system/

  Läs gärna hela min blogg

  http://ladycobra.wordpress.com/

 4. ”Det svenska folket ska få säga sitt” – ja det låter ju bra men vi bör tänka efter en smula. En folkomröstning blir ju knappast svensk eftersom uppåt kanske 1,5 miljoner utlänningar också ska rösta. Dessa uppskattar i huvudsak säkert EU;s invandringspolitik och förtryck av ursprungsbefolkningarna. Så hur bra är förslaget?

  Dessutom brukar alltid den typen av folkomröstning avgöras av pengamakten mer än av de kritiska sakargumenten som trycks ned. Så gick det till när Sverige förlorade sin självständighet i den omröstning vi haft. Hur ”demokratisk” var den egentligen?
  Svenskarnas öde ska avgöras av svenskar och inga andra. En svensk enhetsfront mot EU och global storfinans är en mycket bättre väg att gå. Då kan vi ena ett maximalt EU-motstånd och tvinga fram ett utträde underifrån och genom massiv upplysning. Det i sin tur är vägen tillbaka till svensk nationell suveränitet som kan leda till en svensk resning mot mångkultur och landsförrädare.

 5. Ja endast de etniska svenskarna, bör få folkomrösta om invandringen.

  • Ja, det är rimligt!

   • För att runda invandrarnas gruppegoism kan processen kortas genom att låta petitionen enbart gälla kravet för ett stopp för fortsatt invandring. Allmänheten har då två alternativ; skriva på eller avstå.
    Svaren blir färre än i en folkomröstning, men omröstningen kommer ändå inte att tillåtas och kravet på dess genomförande är bara propagandistiskt.

 6. […] En bloggkommentar till namninsamlingen för folkomröstning om invandringen gick ut på att det är mer angeläget med en namninsamling för folkomröstning om svenskt EU-utträde. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: