• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Gruppvåldtäkter

• Ökar eller minskar antalet gruppvåldtäkter år för år?

• Vilka är förövarna?
Är problemet kopplat till den förda invandringspolitiken?

Förvisso kontroversiella frågor, där uppgifter ofta står mot uppgifter och det inte alltid är lätt att få fram klara fakta.

När Blågula frågor på 90-talet hävdat att gruppvåldtäkter var ett allvarligt och ökande problem avfärdade Robert Aschberg i Folkhemmet 2000 detta som ”dravel”. (7.30 in i denna film:)

Efter programmet lade jag ut denna text på BGF-sidan, men den argumenterade ju kring något annat, nämligen vilka som var förövare.

Beträffande just ökning/minskning, och för 90-talet, där kunde Aschberg finna visst stöd i BRÅ-statistik:

gvt90 Minskningen gäller dock inte vad jag för min del vill lägga in i begreppet ”gruppvåldtäkt”, dvs där det finns tre eller fler förövare. Är det bara två förövare – vad jag skulle kalla något annat, t ex  ”parvåldtäkt” – hade en minskning skett.

Jag har tidigare  sprungit på uppgifter om att svenskar är relativt mer vanligt förekommande i ”parvåldtäkter”, medan invandrarkaraktären är mer markant beträffande egentliga gruppvåldtäkter.

Det blir också rimligt som antagande, då unga invandrare vanligen rör sig i större grupper än svenskar.

I BRÅ:s kurvdiagram ovan kan noteras att det totala antalet gruppvåldtäkter år 1999 hamnade på ca 35.

Jämför detta med denna uppgift i DN den 14/1 2013:

”Förra året anmäldes drygt 6.500 våldtäkter i Sverige, 10  procent var överfallsvåldtäkter och en tiondel av dem var gruppöverfallsvåldtäkter. Det är dessutom bara ett fåtal som fälls för brottet, åtalsfrekvensen är 10-15 procent.”

Av detta läser jag ut att siffran för gruppvåldtäkter år 2012 hamnade på ca 65. Det skulle betyda nästan en fördubbling på ett drygt decennium.

Nu i januari-februari 2013 har påtagligt många gruppvåldtäkter förövats i Stockholmsregionen.

Vad kan då sägas om förövarna?

Dagens Nyheter:

”Enligt Börje Svensson, som bland annat har arbetat med sexualbrottslingar vid Norrtäljeanstalten, rör det sig ofta om killar som har en respektlös inställning till sina medmänniskor. Det kan vara gäng som även begår annan typ av brottslighet, till exempel personrån.”

Ett nästan identiskt pk-budskap förmedlades i TV4-nyheterna den 24/2 av en annan ”sakkunnig”, Niklas Långström: förövarna är personer med ”en kriminell attityd”. Kolla 1.30 in i denna nya kortfilm:

Helt lätt är det inte att få fram fakta om förövare och jag misstänker att detta bottnar i en bestämd viljeinriktning från media och myndigheter, om att mörka. Det tydligaste exemplet på den saken är kanske BRÅ-undersökningen 2005 – se  Affes blogg.

Misstanken om överrepresentation för invandrare beträffande gruppvåldtäkter ligger också nära till utifrån vad vi vet om våldtäkter i allmänhet. BRÅ-undersökningen från 1996 – som inte mörkades – gav ett tydligt resultat:

bra95
Stapeldiagrammet visar i huvudsak två saker:

1. I förhållande till etniska svenskar (stapeln längst t.h.) rör det sig om en mycket markant överrepresentation för invandrare.

2. Det finns stora skillnader mellan olika invandrargrupper.

I topp ligger araber (bruna staplar), medan ostasiater ligger lika lågt som svenskar.

Och i Oslo – där fakta redovisas öppet – är, beträffande överfallsvåldtäkter,  övervikten för utomeuropeer som gärningsmän helt kompakt.

Kommer vi att få veta något om förövarna av de nu aktuella gruppvåldtäkterna i Stockholmsområdet? Det återstår att se!

x

Läs mer:

I krig

BGF:s faktabank

Klettes undersökning

6 svar

 1. Vem blir förvånad. Det är ju så det är, och alltid har varit. Det är bara det att det mörkas, och alltid har gjorts så, för man ska tvinga på oss den fördomsbilden att vi svenskar är lika dåliga. Fast man ser att våldtäcktsökningen är korrelerad till invandringsökningen, eller hur…

  Dessutom är dom mästare att prata tjejer till underkastelse, för att få som dom vill, som inte naiva svenska unga tjejer egentligen vill. Men de är lättlurade, p g a den vidriga massmediala propagandan, och mörkläggning av sanna fakta och statistik.

  Så det ena ger det andra. Tyvärr för alla underbara svenska tjejer, som blir urholkade genomtrasiga vrak.
  Det är fruktansvärt vidrigt och hemskt, det som pågår i vårt samhälle av idag. De utnyttjas på löpande band, och inget görs för att stoppa det. Och få fattar hur det egentligen ligger till, för dom flesta är så hjärntvättade till döds av allt falskt likhetstänkande.

 2. Gruppvåldtäkterna är bara toppen på ett gigantiskt stort isberg av fördärv av den svenska tjejen, helt korrelerad till invandringen och den massiva invandringsökningen som idag blivit.

 3. De enstaka gånger det är svenska gärningsmän bakom den typ av brott som normalt begås av invandrare basunerar alltid pk-media ut detta triumfatoriskt. När det gäller t.ex. gruppvåldtäkter kan man därför vara förvissad om att gärningsmännen inte är svenskar om inte detta uttryckligen sägs.

 4. våldtäktsökningen utgör en del av ett lågintensivt krig som förs i Sverige dagligen !
  Hur attackerar man ett land ekonomiskt, kulturellt och socialt ?
  Ja det är tydligen kunskaper som tillämpas på oss svenskar.

 5. Absolut. Dom få svenskar som begår brott lyfts ALLTID fram, så mycket man bara kan. Och de som begås av invandrare, tystas ALLTID ner, så mycket som det går.

  För den naiva hjärntvättade allmänheten, verkar det sen som att massvis med brott begås av svenskar, och nästan inga av invandrare. Och unga tjejer blir vaksamma och rädda inför svenskar, och naiva och tilitsfulla gentemot invandrare. När det borde vara tvärtom. Därför råkar de tyvärr mycket ofta illa ut, eftersom invandrarna utnyttjar detta till sin brutala fördel. Och sanningen är motsaten mot vad tjejerna tror. Det är fruktansvärt, vidrigt och hemskt alltihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: